“Bagaimana Cara Menarik Pelanggan ??” 7 Langkah Pertama Untuk Mempromosikan Toko Shopify Anda (Panduan Lengkap Shopify Bahagian 4)

Ini singkat dan menarik, hanya seri empat bahagian panduan Shopify ini akan diakhiri oleh panduan untuk mempromosikan sebuah kedai Shopify!


Bahagian tersulit adalah bahagian yang terakhir, tetapi juga merupakan yang paling menguntungkan.

Sejauh ini, kami telah membantu Anda membuat kedai di internet, menambahkan beberapa produk, dan fitur-fitur canggih Shopify. Sisanya adalah menarik beberapa pelanggan!

bagaimana-untuk-mempromosikan-shopify

Sekiranya anda bermula dari awal, ini merupakan proses yang memerlukan masa. Selalu sukar untuk mendapatkan pelanggan pertama dan ini dapat membuat putus asa.

Dengan menggunakan 7 trik keren ini, akan menarik pengunjung membanjiri laman web Anda.

Simak Panduan Lengkap Shopify Kami

 • Bahagian 1:
  Cara membuat kedai Shopify hanya dalam 19 minit
 • Bahagian 2:
  11 Fitur Shopify yang akan mendongkrak penjualan Anda
 • Bahagian 3:
  SEO Shopify: 9 Cara Untuk Menaikkan Peringkat Kedai Anda di Google
 • Bahagian 4:
  “Bagaimana Cara Menarik Pelanggan ??” 7 Langkah Awal Untuk Mempromosikan Toko Shopify Anda
 • Adakah Shopify Untuk Anda? Baca ulasan Shopify kami!

1. Terhubung Dengan ‘Pengaruh

Sulit mengetahui dari mana mengawali mempromosikan kedai dalam talian Anda. laman web dan media sosial akan terasa tidak berguna kompilasi jumlah pengunjung Anda sedikit.

Sebab-sebab yang saya lakukan ‘berhubung dengan pemengaruh‘Di # 1. ‘Pengaruh‘Adalah orang atau laman web dengan banyak pengikut di internet. Satu tweet atau menyiarkan Instagram mengenai produk Anda boleh membuat perjalanan ke laman web Anda dan pengguna pengunjung awal.

Lihatي pemengaruh mod ini mem-pengeposan produk Landasan Ekspres:

shopify-influencer-contoh

Seringkali, pemengaruh akan memungut harga untuk mempromosikan produk Anda. Pengaruh dengan pengikut lebih dari satu juta, pembayarannya dapat mencapai puluhan ribu dolar.

Jelas saja, sebahagian besar dari kita tidak mempunyai $ 10k + di kantong! Akan tetapi, lihatlah mod laman web Bachlr sebagai contoh. Pengunjung kedai mereka meningkat dari nol menjadi 20.000 dengan permintaan pemengaruh Instagram untuk mempromosikan produk mereka.

Buat senarai pemengaruh di pasar pasar Anda dan kirimkan mereka e-mel yang ramah (dan mungkin produk percuma!)

2. Bangun Pengikut Instagram

Saya akan melihat media sosial yang menyediakan lebih banyak ciri. Namun, jika anda baru memulakan, cobalah Instagram.

Mengapa? Oleh pengguna Instagram lebih menarik, lebih aktif, dan lebih responsif terhadap jenama Facebook atau Twitter.

Contoh instagram Shopify

(Sumber gambar)

Secara peribadi, saya fikir Facebook sedang mencapai titik jenuh dengan pemasaran. Selain itu, algoritma mereka mencari anda untuk menjangkau pengguna tanpa bayaran (lebih lanjut mengenai itu nanti).

Di sisi lain, Instagram membolehkan anda menjangkau pengguna yang lebih besar, dan Anda boleh menggunakan tombol ‘beli-sekarang’ di sebelah setiap pengeposan. Sangat sesuai untuk pemilik kedai dalam talian!

Cobalah isi gambar yang menarik dari produk dan kembangkan pengikut dengan berinteraksi bersama pengguna Instagram di masa produk Anda.

3. Buat Daftar E-mel Dan Kirim Buletin Secara Berkala

Hal terbaik yang pernah berlaku Neil Patel adalah: “Dari semua saluran pemasaran yang saya uji, e-mel selalu lebih unggul dari semuanya.

Pemasaran lewat email merupakan cara terbaik untuk mendapatkan pelanggan tetap dan terus meningkatkan penjualan. Lagi pula, orang-orang yang ada di senarai e-mel adalah pelanggan Anda yang paling berminat dengan produk Anda. Mereka sangat besar akan membeli dari Anda!

Contoh E-mel Asos

Mulailah dengan lengkap alamat e-mel dari siapa pun yang membeli produk. Kemudian, tambahkan borang pendaftaran di laman web Anda untuk pelanggan yang belum siap membeli.

Ingin Tahu Lebih Lanjut? Ayo baca Enam Bahagian dari Seri Artikel Pemasaran dengan E-mel

4. Tuliskan Fantastis Dengan Blog Shopify

Sekiranya anda tidak yakin dengan kekuatan blogging, lihatlah infografis ini. Statistik yang paling penting adalah yang satu ini:

61% orang membeli sesuatu kerana membaca blog.

Kekayaan kuatnya kandungan bagi pemilik kedai dalam talian. Tidak hanya itu, kedai blog juga mendapat 97% lebih banyak tautan masuk (yang sangat penting untuk peringkat Google Anda).

Menulis kandungan membantu menarik pelanggan baru. Ini membantu Anda berhubung dengan mereka dan menumbuhkan ketertarikan dan keperluan akan merek Anda. Yang paling penting, Anda boleh mendapatkan mereka menuju penjualan.

Mulailah dengan mengirimkan satu isi dalam sepekan agar ini beresonansi dengan target Anda. Isinya dapat berupa tinjauan produk, artikel ringkasan, atau daftar artikel.

Ingin Tahu Lebih Lanjut?
– 18 Cara Mudah Untuk Membuat Strategi isi Yang Mendorong Laman web Trafik Anda

5. Keluarkan Sedikit Uang Untuk Iklan Facebook

Semua teknik yang ada ini berkesan, tetapi mereka semua mempunyai satu kesamaan: lambat.

Blogging, media sosial, dan koneksi dengan pemengaruh memerlukan masa. Jika Anda menginginkan trafik Anda tumbuh dengan cepat, langkah tercepat adalah melalui iklan.

(sumber gambar)

Iklan Facebook sederhana dan berkesan. Algoritma mereka membolehkan Anda menargetkan pengguna menggunakan lokasi, usia, dan minat peribadi. Ini adalah cara terbaik untuk menunjukkan produk di depan sasaran pelanggan Anda.

Cobalah melakukan percobaan dengan tambahan jumlah kecil wang sebelumnya. Pertajam gambar, salin, dan tentukan target pengguna hingga Anda mula melihat tahap konversi yang kuat. Kemudian, tingkatkan rancangannya.

6. Jangan Lupakan Dunia Nyata!

Dengan Shopify, bawalah kedai Anda ke dunia nyata. Anda hanya memerlukan alat membaca kad (pembaca kadtitik penjualan (Tempat jualan) Shopify.

shopify-pos

Sekarang, Anda dapat berada di pasar langsung dan melihat produk Anda di depan pelanggan sebenar. Mengapa tidak meminta butik tempatan untuk memajang produk Anda juga?

Tinggalkan poster, selebaran, dan brosur di sekitar kota di tempat sasaran pengguna Anda dapat melihatnya. Siapkan demonstrasi atau acara di kedai kopi tempatan. Jadilah kreatif dan proaktif untuk strategi pemasaran Anda.

Ingin Tahu Lebih Lanjut? 7 Langkah Terlarang Dalam Memasarkan Toko Anda Di Dunia Nyata

7. Adakan Promo Diskon

Setiap orang orang diskaun. Tanyakan kepada Amazon, siapa yang menghasilkan $ 3,75 biasa selama akhir minggu Black Friday!

Penjualan berlaku kerana adanya diskaun memberikan rasa mendesak kepada pelanggan. Orang-orang tidak mau ketinggalan penawaran, dan mereka tahu promo diskaun itu tidak akan lama.

Ini adalah cara yang bagus untuk mengkonversi pelanggan yang belum cukup siap untuk membeli. Ini semua adalah mengenai memperoleh pembeli pertama.

Anda boleh menggunakan fitur lanjutan Shopify untuk tambahan diskaun produk di kedai. Kemudian, cobalah untuk mempromosikannya dengan iklan Facebook.

Ingin Tahu Lebih Lanjut? “Menghasilkan $ 1.000 di Waktu Luang Saya” – Bagaimana Pemilik Sebuah Mode Toko Menciptakan Keajaiban Online.

Kesimpulan

Shopify adalah cara tercepat untuk mengubah mimpi kedai online menjadi kenyataan. Ini mungkin kelihatan menakutkan, tetapi anda akan segera terbiasa digunakan! Mulailah dari Shopify sekarang.

Sekiranya anda sudah menggunakan Shopify, beri tahu saya melalui komen di bawah. Atau, jika anda mempunyai pertanyaan lebih lanjut, saya akan dengan senang hati menjawabnya.
Avatar

Mengenai Pengarang

Ben adalah seorang copywriter & penyunting dari London. Karyanya diterbitkan secara berkala di The Huffington Post, dan dia telah mengerjakan beberapa program copywriting yang sukses untuk Sony UK. Ayo untuk berhubung dengan Ben melalui Twitter.

Suka Artikel Yang Anda Baca?

Bergabunglah bersama para pelanggan kami untuk menerima kabar terbaru dari Bitcatcha. Kami membaca pelbagai tip dan eksklusif untuk perniagaan dalam talian.

Khas »

19 Trik Sederhana untuk Mendapatkan Rasio Membuka Email 40% (Panduan Definitif untuk Pemasaran Email Bahagian 4)

«Tetamu

Mendorong Tingkat Keterlibatan & Pendapatan dengan Seri Email Sambutan (Panduan Definitif untuk Pemasaran Email Bahagian 3)

Adakah Laman Anda Cepat?

Jangan Sampai Kehilangan Penjualan. Cek Kecepatan Server Anda Di Sini.

BADAN JADI LEBIH
 • Cara Memulai Perniagaan Dalam Talian
 • Cara Membuat Blog
 • Host Terbaik 2020
 • VPN Terbaik 2020
 • Pembangun Laman Web Terbaik 2020
 • Cloud Storage Terbaik 2020

Mulia Di Sini

 • Membuat Kedai Dalam Talian Dalam 19 Menit: Bagaimana Cara Membuat Shopify (Panduan Lengkap Shopify Bahagian 1)
 • 11 Fitur Shopify yang Tidak Anda Ketahui (Tapi Bisa Meningkatkan Penjualan Anda): Panduan Lengkap Shopify Bahagian 2
 • SEO Shopify SEO: 9 Cara Menaikkan Peringkat Google Untuk Toko Anda (Panduan Lengkap Shopify Bahagian 3)
 • “Bagaimana Cara Menarik Pelanggan ??” 7 Langkah Pertama Untuk Mempromosikan Toko Shopify Anda (Panduan Lengkap Shopify Bahagian 4)
 • Reka bentuk UX Bahagian 1: Cara Merancang Proposisi Yang Bernilai & Meyakinkan Pengguna Untuk Bertindak

Buat Kedai Dalam Talian Shopify

Pintasan

Shopify

Pakej / Harga

Templat

Panduan Persediaan

Uji Coba 14 Hari

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map