21 Mesti Mempunyai Plugin WordPress untuk Laman e-dagang

WordPress sering menjadi platform pilihan bagi banyak perniagaan yang ingin mula membina kedai dalam talian mereka sendiri. Sebahagiannya adalah kerana banyaknya plugin yang ditawarkan oleh WordPress.


Sama ada anda menyedarinya atau tidak, memilih pemalam eCommerce yang betul untuk laman web WordPress anda sangat penting untuk perniagaan anda jika anda ingin mencipta lebih banyak peluang untuk pertumbuhan dan keuntungan.

Dari ribuan plugin yang kini ada di WordPress, kami menyempitkannya menjadi 20 dari plugin WordPress yang mesti ada untuk laman web eCommerce!

Ciri-ciri yang harus anda cari dalam pemalam WordPress

Pencarian pantas untuk pemalam eCommerce di WordPress akan menghasilkan ratusan hasil. Bagi pemula dan pemilik laman web baru, mungkin agak sukar untuk mencari pemalam yang sesuai untuk laman web anda.

Inilah masalahnya, tidak ada plugin yang sempurna kerana ada yang mungkin mempunyai ciri penting yang anda mahukan sementara yang lain mungkin tidak.

Contohnya, jika laman web anda terutama menjual barang digital seperti muzik, podcast, eBook digital, dan lain-lain, maka anda mungkin memerlukan pemalam eCommerce yang khusus menjual produk digital. Sebaliknya, jika anda menjual barang fizikal, maka anda memerlukan plugin eCommerce yang merangkumi ciri seperti penghantaran dan pengurusan inventori.

Faktor lain yang perlu anda pertimbangkan adalah plugin yang menyokong pintu masuk pembayaran secara lalai dan kemampuan untuk menambahkan lagi. Anda juga perlu memeriksa sama ada plugin eCommerce dilengkapi dengan tema WordPress yang serasi antara satu sama lain.

Pada asasnya, anda perlu mengetahui fokus perniagaan dalam talian anda untuk mengetahui ciri dan pemalam yang perlu anda pasang.

Keperluan untuk menjalankan laman web eCommerce

Bukan rahsia lagi bahawa laman web eCommerce cenderung tidak memerlukan sumber. Oleh kerana itu, penting untuk anda memilih hosting WordPress terbaik yang sesuai dengan anggaran anda.

Mereka yang mencari pilihan yang berpatutan boleh bermula dengan laman web hosting seperti Inmotion Hosting atau SiteGround. SiteGround, khususnya, menawarkan rancangan yang dioptimumkan untuk laman web eCommerce dengan ciri seperti Sijil SSL untuk pembayaran selamat, IP khusus, dan garis sokongan khusus.

Sekiranya anda mempunyai bajet dan ingin mempunyai prestasi terbaik, anda boleh melihat Kinsta yang pakar dalam laman web eCommerce WordPress.

Sekiranya anda belum melakukannya, anda perlu memutuskan nama domain untuk laman web eCommerce anda. Sekiranya anda memerlukan pertolongan, anda boleh menggunakan a penjana nama domain untuk beberapa idea.

Setelah mendapatkan laman web anda dengan teratur, maka sudah tiba masanya untuk melihatnya Pemalam WordPress anda mesti ada untuk perniagaan eCommerce anda!

20 Pemalam WordPress yang Mesti Mempunyai

1. WooCommerce

WooCommerce

Plugin WordPress eCommerce yang paling popular, WooCommerce adalah plugin yang bagus untuk membina etalase digital anda dari awal di WordPress.

Sejak Automattic (pasukan di belakang hosting blog WordPress.com) memperolehnya pada tahun 2015, WooCommerce telah menambahkan lebih banyak tema dan ciri yang dioptimumkan untuk laman web eCommerce WordPress.

2. WPForms

WPForms

Penting bagi mana-mana pemilik perniagaan untuk mempunyai cara bagi pelanggan untuk menghubungi mereka sekiranya mereka mempunyai maklum balas atau pertanyaan. WPForms adalah plugin yang membolehkan anda membuat borang kenalan dengan cepat di WordPress dengan antara muka mesra pemula.

Menggunakan seretan mereka & fungsi drop, anda boleh membuat borang hubungan, borang pesanan, borang pembayaran, borang langganan e-mel, dan lain-lain dengan mudah hanya dengan beberapa klik mudah.

Bagi mereka yang menginginkan pilihan dan fungsi yang lebih maju, anda boleh mendaftar untuk versi Pro mereka, yang mempunyai lebih banyak pilihan dan ciri penyesuaian.

3. OptinMonster

OptinMonster

Perisian pengoptimuman kadar penukaran yang popular, OptinMonster membantu anda menukar pengunjung laman web yang ditinggalkan dengan mendorong mereka untuk menjadi pelanggan e-mel. Ini juga merupakan pemalam yang bagus jika anda ingin membina senarai langganan e-mel anda dan meningkatkan jangkauan anda kepada pelanggan setia anda.

4. Veeqo

Veeqo

Veeqo adalah salah satu pilihan terbaik untuk mengurus semua anda Pengurusan inventori WooCommerce keperluan. Perisian ini adalah penyelesaian e-dagang semua-dalam-satu yang membolehkan anda menguruskan kedai WooCommerce anda, serta saluran lain seperti eBay, Amazon dan Etsy dari satu platform.

Dengan menggunakan Veeqo, anda dapat menguruskan pesanan, menyimpan inventori diselaraskan dalam masa nyata, mengedit senarai produk, membeli dari pembekal, menguruskan pengambilan, pembungkusan dan penghantaran anda, dan banyak lagi.

Perisian ini membantu peruncit mengelakkan kehabisan stok dan penjualan berlebihan, mewujudkan perniagaan yang lebih lancar dan cekap.

5. Galeri Envira

Galeri Envira

Untuk kedai dalam talian, mempunyai galeri sangat penting untuk menunjukkan produk anda kepada pelanggan anda. Walaupun WordPress membolehkan anda membuat galeri gambar tanpa memerlukan pemalam, ia masih cukup asas.

Galeri Envira membantu anda membuat galeri yang responsif dan cantik dengan mudah di WordPress. Dengan pemalam, anda boleh menyiapkan banyak galeri, membuat album, membuka gambar dalam pop timbul lightbox, dan banyak lagi.

6. SEO Yoast

Yoast SEO

Dahulu dikenali sebagai WordPress SEO oleh Yoast, Yoast SEO adalah plugin WordPress yang popular yang mengoptimumkan laman web anda untuk enjin carian dan meningkatkan keterlihatan laman web anda kepada khalayak utama.

Plugin ini dilengkapi dengan banyak ciri selain menambahkan tag meta, untuk membantu anda meningkatkan kedudukan SEO laman web anda. Sekiranya anda tidak terbiasa dengan istilah SEO, mungkin memerlukan sedikit masa untuk membiasakan diri. Syukurlah, antara muka mereka cukup mesra pengguna dan mudah digunakan.

7. BackupBuddy

BackupBuddy

Keselamatan sangat penting bagi mana-mana perniagaan, lebih-lebih lagi untuk laman web eCommerce. Bentuk keselamatan yang boleh dipercayai adalah menyediakan sandaran sekiranya anda kehilangan semua data pelanggan anda kerana kegagalan perkakasan atau serangan pada pelayan host anda.

Menyiapkan sandaran untuk laman web anda harus menjadi perkara pertama yang anda lakukan dan kami mengesyorkan menggunakannya BackupBuddy kerana ia bukan sahaja boleh dipercayai tetapi juga mudah disusun dan memulihkan laman web WordPress anda.

Lebih baik lagi, simpan sandaran anda di penyimpanan awan di luar lokasi untuk lapisan perlindungan tambahan. BackupBuddy menyediakan kemudahan untuk mengatur sesuatu dengan mudah.

8. Ecwid

Ecwid

Ketika melakukan pembelian di kedai dalam talian, memiliki halaman pembayaran profesional dan sederhana pasti akan membantu meningkatkan peluang anda.

The Ecwid Plugin WordPress membuat halaman checkout yang cukup sederhana yang merangkumi semua ciri yang diperlukan yang anda perlukan untuk laman web eCommerce. Mereka juga menyokong lebih 40 pintu masuk pembayaran antarabangsa pilihan, integrasi penghantaran masa nyata, dan 45 bahasa.

9. Member Ahli

Member Ahli

Dengan Member Ahli, anda boleh membina pilihan keahlian untuk laman web eCommerce anda dengan menggunakan salah satu plugin keahlian WordPress terbaik yang ada.

Anda membuat langganan khas dan kandungan eksklusif untuk ahli anda untuk menarik pengguna lain untuk mendaftar. Perkara yang hebat mengenai MemberPress adalah bahawa mereka juga serasi dengan semua jenis gerbang pembayaran dan dengan plugin kedai dalam talian seperti WooCommerce.

10. JigoShop

Kedai Jigo

Ingin memulakan kedai dalam talian anda dan memerlukan penyelesaian segera? Kedai Jigo Pemalam WordPress membolehkan anda melakukannya kerana mereka mempunyai semua pilihan yang diperlukan, anda perlu membuat laman web eCommerce yang lengkap.

Anda boleh melakukan pembayaran dengan PayPal, memuat naik semua produk anda, menggunakan Skrill / Moneybookers tanpa perlu memasang alat luaran atau tambahan. Mereka juga menawarkan sambungan premium yang boleh anda gunakan di laman web WordPress anda.

11. WP eCommerce

ECommerce WP

ECommerce WP adalah penyelesaian yang bagus untuk perniagaan yang memerlukan plugin eCommerce yang ringkas namun komprehensif di WordPress. Dengan menggunakan pemalam ini, anda boleh membuat kedai dalam talian anda dari awal untuk menjual produk, perkhidmatan digital atau fizikal, atau bahkan membuat laman web keahlian.

Anda boleh menyesuaikan pemalam dengan cara yang anda mahukan dengan CSS dan HTML. Menguruskan pesanan dan katalog anda boleh dilakukan dengan alat bawaannya yang kuat.

12. Muat turun Digital Mudah

Muat turun Digital Mudah

Sekiranya anda hanya fokus menjual barang digital, maka Muat turun Digital Mudah adalah plugin hebat yang berfungsi dengan baik dengan laman web eCommerce WordPress.

Ini adalah plugin yang mudah digunakan dan mempunyai banyak sambungan untuk gateway pembayaran, platform, dan perkhidmatan yang berbeza. Walaupun mereka berfungsi dengan mana-mana tema WordPress, Easy Digital Download juga mempunyai tema indah mereka sendiri yang dibina khusus untuk pemalam.

13. Shopify Connect untuk WooCommerce

Shopify Connect untuk WooCommerce

Salah satu platform eCommerce yang paling pesat berkembang, Shopify adalah lebih daripada sekadar platform, ini adalah penyelesaian all-in-one yang bebas kerumitan dan mudah digunakan.

Dengan Shopify Connect untuk WooCommerce, anda kini boleh menghubungkan kedua-dua sistem Shopify dan WooCommerce bersama-sama. Anda akan mendapat kelebihan WordPress seperti fleksibiliti dan penyesuaian. Pada masa yang sama, anda boleh menjual secara langsung di platform media sosial seperti Facebook dan Pinterest dengan sambungan Shopify.

14. BelajarDash

BelajarDash

BelajarDash adalah plugin LMS (Learning Management System) yang hebat yang boleh anda gunakan untuk membuat dan menjual kursus digital di laman web WordPress anda. Senang bagi orang yang ingin memulakan laman web bimbingan atau mengajar topik khusus seperti pemasaran digital atau teknik media sosial.

Anda boleh membuat pelajaran, kuiz, tugasan, dan banyak lagi dengan mudah dan cepat untuk membina kursus dalam talian anda menggunakan pembangun kursus drag and drop yang mesra pengguna mereka.

15. Soalan Lazim Pantas dan Mudah

Soalan Lazim Pantas dan Mudah

Untuk beberapa laman web eCommerce, mempunyai bahagian FAQ setiap kali anda melancarkan produk atau perkhidmatan baru akan sangat berguna jika pelanggan anda tidak biasa dengan produk itu sendiri.

Soalan Lazim Pantas dan Mudah sesuai dengan namanya dengan membiarkan anda menambahkan halaman FAQ dengan cara yang agak cepat dan mudah. Menambah bahagian FAQ juga akan membantu mengurangkan overhead sokongan pelanggan dan meningkatkan penukaran, jadi pastinya pemalam yang baik.

16. Hubungan Tetap

Hubungan Tetap

Plugin eCommerce lain yang bagus untuk membina senarai e-mel dan untuk menghantar e-mel kepada pelanggan anda adalah pemalam Constant Contact untuk WordPress.

Sebagai salah satu platform yang paling mudah digunakan untuk pemula, anda boleh menjalankan pemasaran e-mel anda dan menjalankannya dengan cepat menggunakan penyediaan mereka yang cepat dan mudah. Selain itu, dengan alat bawaan untuk membuat borang pendaftaran dan kemampuan untuk bekerjasama dengan alat generasi memimpin seperti OptinMonster, pastinya ini adalah pemalam yang anda perlukan.

17. MonsterInsights

MonsterInsights

Menjejak analitik anda adalah kaedah terbaik untuk memahami perkara yang sesuai untuk khalayak anda. MonsterInsights membolehkan anda berhubung dengan Google Analytics supaya anda dapat mengetahui lebih banyak mengenai pelawat anda dengan mengesan dari mana mereka datang dan apa yang mereka lakukan semasa berada di laman web anda.

Walaupun pemalamnya bebas digunakan, ciri lanjutan mereka memerlukan anda membeli versi Pro mereka, yang akan memberi anda lebih banyak wawasan dan pilihan untuk menyesuaikan data anda.

18. Wira CSS

Wira CSS

Tema di WordPress bergantung pada CSS untuk penampilan visual laman web anda. Untuk mengubah atau membuat penyesuaian pada tema anda, anda harus dapat melakukannya dalam CSS. Dan mempelajarinya boleh memakan masa.

Dengan Wira CSS, anda boleh menyesuaikan tema WordPress anda tanpa perlu menulis satu baris kod. Yang perlu anda buat hanyalah memasang pemalam WordPress dan anda boleh mula menyesuaikan tema anda dengan segera.

Atau, jika itu terlalu banyak untuk anda, anda selalu boleh menggunakan tema WordPress premium.

19. MaxCDN

CDN (Rangkaian Pengedaran Kandungan) membantu memuatkan gambar dan kandungan statik lain di laman web anda dengan lebih pantas untuk pengguna anda. Untuk laman web eCommerce, memuatkan halaman dengan pantas sangat penting untuk pengalaman pengguna.

Plugin CDN yang boleh dipercayai, MaxCDN berfungsi dan disepadukan dengan mudah dengan WordPress untuk membantu menjadikan laman web anda dimuat lebih pantas tanpa perlu berpindah ke syarikat hosting baru. Tambahan, sangat mudah untuk dipasang dan dimulakan!

20. SEMRush

Di pasaran eCommerce, adalah idea yang baik untuk terus mengetahui prestasi pesaing anda. Dengan SEMRush, anda boleh menyemak kedudukan pesaing anda, bersama dengan kata kunci berbayar dan lalu lintas organik mereka.

Dengan menggunakan maklumat ini, anda dapat membina dan mengoptimumkan kandungan dan strategi pemasaran anda sendiri dengan berkesan untuk mendahului persaingan.

21. Plugin WordPress Countdown Produk

Kira-kira Produk

Cara yang baik untuk meningkatkan penjualan adalah dengan menjual produk anda dalam jangka masa yang terhad. Plugin WordPress Countdown Produk membolehkan anda membuat pilihan hitung mundur produk dengan mudah di kedai dalam talian anda dan mendorong pelanggan untuk mendapatkan tawaran tersebut sebelum ia hilang.

Ini adalah alat yang mudah dan berkesan yang boleh anda gunakan untuk meningkatkan penjualan di laman web eCommerce anda. Tambahan, ia berfungsi dengan baik dengan WooCommerce.

Balut

Oleh itu, anda mempunyai 21 plugin WordPress yang anda perlukan untuk laman web eCommerce. Adakah anda mempunyai plugin lain yang anda fikir harus kami sertakan? Beritahu kami mengenainya.

Ada laman web tetapi memerlukan bantuan membina kehadiran dalam talian anda? Kemudian lihat panduan hebat kami untuk membina kehadiran dalam talian!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map