Heeft u een uitlegvideo nodig voor uw ondernemende onderneming?

Dit is een gastpost van Jeff Richardson uit Breadnbeyond.com.


Ondanks zijn populariteit is een uitlegvideo niet een hulpmiddel waar iedereen van kan profiteren. Ondernemerschap is moeilijk – u moet de concurrentie voor blijven. Explainer-video’s zijn een effectief hulpmiddel om zich te onderscheiden van de concurrentie door die ene persoon te zijn met een geweldige video op hun website.

Breadmbeyond Explainer Video Services

Maar niet elke ondernemer kan maximale resultaten behalen met een uitlegvideo. Het hangt af van veel factoren zoals uw niche, budget, doelgroep en nog veel meer. Ik heb drie vragen geformuleerd die je moet beantwoorden om beter te kunnen beoordelen of je je middelen wel of niet moet investeren in een uitlegvideo.

1. Heeft u een website of gebruikt u sociale media om uw diensten te promoten?

Met de enorme verschuiving in de gewoonte van mensen om online naar producten en diensten te zoeken, moet u uw marketingstrategie zeker veranderen in een meer digitaal georiënteerde strategie. In feite heeft meer dan 95% van de Amerikanen minstens één keer in hun leven iets online gekocht. Dat betekent dat als u al een soort online platforms gebruikt om uw producten en services te promoten, u nog steeds concurreert.

Met een uitlegvideo op uw website kunnen uw bezoekers op een kortere en leukere manier beter begrijpen wat u aanbiedt. Door een verklarende video op een bestemmingspagina te plaatsen, kunt u meteen de aandacht van uw bezoekers trekken wanneer ze aankomen.

Leg video uit op een bestemmingspagina

Social media lijkt wat dat betreft op een website. Het belangrijkste verschil is dat de meeste socialemediaplatforms toegankelijker en geoptimaliseerd zijn voor mobiele gebruikers. Sociale media kunnen een moeilijk veld zijn om in te spelen bij het promoten van producten of diensten, vooral vanwege hoe snel mensen langs dingen scrollen in hun tijdlijnen.

Dat is waar visuele inhoud zoals uitlegvideo’s u kunnen helpen de aandacht van uw doelgroep te trekken. Door een sterke opening en opvallende animatie te hebben, kun je de meerderheid van je volgers bereiken.

Ook al zijn niet alle social-mediaplatforms speciaal gemaakt voor visuele content, toch kun je gebruik maken van een verklarende video. Hier zijn enkele manieren waarop:

 • Facebook-pagina aanbevolen video
 • Instagram-bericht
 • Betaalde videoadvertenties op Facebook, YouTube en Instagram

Je kunt onmogelijk 24/7 een fysieke winkel runnen, tenzij je veel werknemers in ploegendienst hebt. Het opzetten van een website of sociale media elimineert dat probleem.

Afhaal : 

Als u social media en / of een website gebruikt om uw diensten te promoten, kunt u maximale resultaten behalen met een uitlegvideo.

2. Wat voor soort producten of diensten verkoopt u?

Het type producten of diensten dat u aanbiedt, heeft ook invloed op het al dan niet profiteren van een uitlegvideo. Ik heb het onderverdeeld in vier hoofdcategorieën:

 1. Primaire behoeften Als u producten aanbiedt die onder de categorie primaire behoeften vallen, zoals voedsel & dranken, kleding of behuizing, u heeft geen uitlegvideo nodig. Mensen weten al dat ze die nodig hebben, dus u moet uw middelen besteden aan het laten groeien van uw merk.
 2. Software Als u een ontwikkelaar of marketeer bent voor een Software as a Service (SaaS) -bedrijf, verkoopt u zeker iets ingewikkelds. Niet iedereen heeft een vergelijkbaar bewustzijn in technologie en computers. Dat is waar een uitlegvideo uw doelkoper kan helpen uw software beter te begrijpen, door eenvoudigere woorden en visuele hulpmiddelen te gebruiken. Het is ook gemakkelijker om de belangrijkste functies en het unieke van uw software te benadrukken in vergelijking met andere. Hier is een voorbeeld van een uitlegvideo over Pinterest (iedereen kent Pinterest nu – ik snap het, maar deze video is gemaakt in 2012).
 3. Uniek & Aangepaste goederen Producten met speciale functies moeten duidelijk worden uitgelegd om zoveel mogelijk kopers aan te trekken. Uitlegvideo’s kunnen u helpen beter te visualiseren wat de speciale functies zijn en hoe die functies de moeite waard zijn.

  Laten we als voorbeeld nemen Brandstof Baby, een merk babymelkfles met een afgiftemechanisme voor de formule. Dat is best moeilijk voor te stellen zonder een goede visualisatie, toch? Met visuele hulp is het veel gemakkelijker om het concept van unieke producten als deze te verteren.

 4. Niche Services Ondernemerschap is een enorm universum. Voor een ondernemer die nichediensten aanbiedt, zoals het ontwerpen van een bedrijfsmodel voor andere bedrijven, het bouwen van hondenhokken voor Tibetaanse Mastiffs, massage voor baby’s – of andere ultraspecifieke velden – zijn verklarende video’s een krachtig hulpmiddel. Laat het me uitleggen.

  Als jij of een andere ondernemer besluit om die diensten uit te oefenen, moet daar een reden voor zijn, toch??

  Soms kan het overtuigen van mensen waarom ze uw dienst met woorden nodig hebben een uitdagende taak zijn voor mensen die geen goede praters zijn. Explainer-video’s helpen u beter te communiceren wat u te bieden heeft, zodat u een specifieke groep mensen kunt bereiken die eerder geneigd zijn uw dienst te kopen. Dit brengt ons bij de laatste vraag.

3. Wie is uw doelgroep?

Het kennen van de juiste doelgroep is een van de belangrijkste kenmerken van een succesvolle ondernemer. Als u uw producten of diensten aan andere bedrijven aanbiedt, is de kans groot dat u uitlegvideo’s nuttig zult vinden.

Als het gaat om B2B (Business to Business), is technisch belang van belang. Een uitlegvideo kan dit probleem helpen oplossen door ingewikkelde en technische informatie samen te brengen tot een gemakkelijk op te nemen video die uw bedrijf kan gebruiken om potentiële klanten te benaderen.

Maar als u zich richt op eindgebruikers en individuele consumenten, moet u uw targeting specifieker maken.

Een uitlegvideo is een digitale investering, wat betekent dat er geen fysieke vorm is en dat uw beoogde consumenten internet moeten kunnen gebruiken & technologie in het algemeen. Laten we ze onderverdelen in 4 verschillende leeftijdsgroepen:

 • 18-29 jaar oud Dit is de belangrijkste leeftijd van internetgebruikers en junks voor sociale media. Gebaseerd op een enquête van Pew Internet, 99% van de Amerikaanse burgers in deze leeftijdsgroep heeft toegang tot internet. Ze hebben ook de meeste dagelijkse schermtijd in vergelijking met andere leeftijdsgroepen. Als je je op deze leeftijdsgroep richt, is een uitlegvideo (en video-inhoud in het algemeen) een goed idee.
 • 30-49 jaar oud Net als bij de vorige leeftijdsgroep gebruikt 96% van de Amerikaanse burgers in deze leeftijdscategorie actief internet, zij het met minder schermtijd. Van video’s is bewezen dat ze de kans op online aankopen met 181% vergroten.
 • 50-64 jaar oud Er zijn 9 van de 10 Amerikaanse burgers in deze leeftijdscategorie die zich niet langer beperken tot het lezen van fysieke informatiebronnen zoals kranten en tijdschriften. Een groot deel van deze groep is computervaardig. Je kunt ervoor kiezen om te investeren in een uitlegvideo, maar er is ook een grote kans dat hun geletterdheid beperkt is tot basisactiviteiten zoals naar beneden scrollen op hun Facebook-nieuwsfeeds en YouTube-video’s bekijken.
 • Leeftijd 65+ Technologie heeft elke leeftijdsgroep in het universum bereikt, maar het bereik ervan voor de oudere bevolking (65+) is aanzienlijk lager. Mensen op deze leeftijd hebben een persoonlijker communicatiekanaal nodig. Contact met hen opnemen via conventionele methoden en meer moeite doen om ze persoonlijk te benaderen, levert betere resultaten op. Zo, NEE, Ik raad af om een ​​uitlegvideo te maken als je op deze specifieke leeftijdsgroep mikt.

Oordeel: heb je een uitlegvideo nodig?

Door deze drie vragen te beantwoorden, kunt u beslissen of u wel of niet in een uitlegvideo moet investeren, maar houd er rekening mee dat er nog veel andere factoren zijn, zoals budgetten. Sommige premium productiebedrijven voor uitlegmateriaal brengen tot $ 50.000 in rekening voor een video met uitlegmateriaal, maar er zijn kleine tot middelgrote productiehuizen die veel goedkopere deals aanbieden met een redelijk goede kwaliteit eindresultaten.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map