Joomla VS WordPress – Care este cel mai bun pentru site-ul dvs. de comerț electronic? – Un interviu cu David Attard

Veți găsi multe articole despre sfaturi, trucuri și tehnici WordPress pe internet, dar Joomla nu este la fel de popular. Cu toate acestea, Joomla este încă o opțiune viabilă pentru multe site-uri web.


Pentru a descoperi diferențele dintre cei doi și de ce ați alege unul peste celălalt, am contactat David Attard, blogger extraordinaire și proprietar al Dart Creations, un blog informativ de design web pentru a partaja Joomla!, WordPress, marketing pentru întreprinderi mici, optimizarea motoarelor de căutare și multe alte sfaturi utile pentru designeri web și proprietarii de site-uri mici și în devenire. Este un manager de produse pentru o agenție de marketing digital de zi cu zi, pasionat de design web încă din totdeauna. David este pasionat de multe lucruri tehnologice, entuziasmat de marketing, SEO și modalități de creștere a traficului de site-uri.

Este Joomla sau WordPress cel mai potrivit pentru site-ul dvs. de comerț electronic?

Bună David și bine ați venit la Bitcatcha! Aveți un site nemaipomenit, plin de sfaturi grozave de design web și multe informații despre două dintre cele mai populare opțiuni CMS existente: WordPress și Joomla. Aveți credențe impresionante, dar sper să ne puteți spune ceva mai multe despre fundalul dvs. în dezvoltarea de site-uri web.

David Attard

Am fost designer web / dezvoltator atât timp cât îmi pasă să-mi amintesc. Crescând în anii 90, când internetul a cunoscut primul său boom (și bustul), este firesc să fiu intrigat de întreaga chestie web. După absolvirea IT, primul meu loc de muncă a fost în dezvoltarea web, așa că era firesc ca designul web să fie ceva de care să devin pasionat. De atunci proiectez site-uri profesional și ca hobby.

Conectează-te cu David: 

Conectați-vă cu David prin Facebook Conectați-vă cu David prin Twitter Conectați-vă cu David prin Google+

Ce zici de experiența dvs. cu Joomla și WordPress? Oferiți o mulțime de sfaturi grozave cu privire la Dart Creations, astfel încât, în mod evident, ați petrecut mult timp cu aceste platforme de blog.

La câteva luni de la înființarea lui Joomla am dat peste el și am fost imediat luat de cât de ușor a fost să configurați un site întreg și să îl mențineți. Privind în urmă, pot spune că acesta a fost conceptul de CMS care m-a agatat. În mod ciudat, cam în același timp, am dat peste WordPress, dar nu a fost la fel de rafinat ca și astăzi, atunci am ignorat o perioadă.

Proiectez site-uri în mare parte cu Joomla până în urmă cu câțiva ani. Recent, am acumulat mult mai multă experiență cu WordPress și sunt foarte fericit că am redescoperit acest CMS și imensitatea sa.

FYI, oameni buni, Joomla a fost creat în 2005, deci David are o mulțime de ani sub centura de lucru cu acest CMS. Cu o statistică recentă care arată WordPress are un 59,3% din cota de piață în toate sistemele de gestionare a conținutului, este câștigătorul clar asupra lui Joomla, cu o pondere de 6,1%, precum și a altor CMS, cum ar fi Drupal și Blogger. Dar despre tine, David? Care ai spune că este preferatul tău astăzi?

Este dificil să alegi cu adevărat un favorit. Știu că Joomla este foarte bine, iar experiența mea extinsă facilitează colaborarea cu mine. Apoi, din nou, WordPress a devenit atât de ușor de lucrat. Astăzi mi-e greu să aleg între cei doi.

În regulă, nu te vom face să alegi! Între WordPress și Joomla, care are cele mai bune caracteristici în ceea ce privește personalizarea site-ului dvs., atât din punct de vedere al designului, cât și din funcționalitate.?

Alegerea între un CMS și altul este ca și cum ai alege între orice altceva.

Nu alegi o mașină doar pentru faptul că te duce de la A la B – sunt mult mai multe pentru asta decât asta.

Am constatat că ambele CMS sunt astăzi foarte, foarte mature, deși Joomla are încă o curbă de învățare mai lungă și unele lucruri încă nu sunt la fel de ușor de realizat cu Joomla, așa cum sunt cu WordPress.

Întotdeauna am susținut că puterea unui CMS provine mai ales din lărgimea extensiilor, șabloanelor și a componentelor terțe părți pe care le suportă, nu doar din baza sa. Atât Joomla cât și WordPress au mii de componente ale unei părți terțe, deși consider că WordPress are avantajul în această privință. Cu siguranță, este mult mai multă alegere de pluginuri cu WordPress. Există, de asemenea, mult mai multe informații disponibile, așa că, în această privință, cred că WordPress are un avantaj.

Da, am constatat că aceasta este adevărată. Deci, este o decizie foarte individuală?

Da. Fiecare utilizator trebuie să facă o alegere pe baza proiectului curent la care lucrează. Nu există o alegere clară pentru fiecare proiect. Trebuie să alegeți Joomla, WordPress (sau orice alt CMS) pe baza cerințelor fiecărui proiect specific în care lucrați.

Să spunem doar că doriți să construiți un site web de comerț electronic. Veți ști că există extensii pentru magazinele online atât pentru WordPress cât și pentru Joomla. Veți ști, de asemenea, că site-ul dvs. de comerț electronic poate fi linia dvs. de viață, așa că va trebui să vă asigurați că site-ul pe care îl construiți este ÎNTREPRINDEREA centrat pe comerț electronic. În această măsură, chiar dacă WordPress și Joomla pot avea soluții pentru un site web de comerț electronic, aș fi mai înclinat să folosesc un CMS care este construit special pentru comerțul electronic, precum Magento. Este mai probabil să îndeplinească cerințele complete ale unui site web de comerț electronic.

Să mergem pentru un exemplu mai simplu. Să spunem doar că doriți să construiți un site web simplu, cu o mulțime de funcții de blog. Probabil veți găsi că WordPress este mult mai potrivit decât Joomla pentru un blog. Deși Joomla are posibilități de blogging, nu este un punct important și este posibil să fiți nevoit să mergeți pentru o extensie de blog pentru a obține toate funcțiile pe care ar trebui să le ofere WordPress..

De asemenea, Joomla are puncte forte. Este activat complet mobil, incluzând versiunea nativă. Nu aveți nevoie de aplicații sau nimic pentru a accesa și posta.

În cele din urmă, se reduce la specificul fiecărui proiect.

Cu toate încălcările de securitate pe tot globul din ultimii ani, securitatea este o problemă importantă. În opinia dumneavoastră, este mai sigur WordPress sau Joomla?

Acesta este unul dur.

Cred că WordPress a avut mai multe vulnerabilități cu profil înalt mai des decât Joomla, dar Joomla a avut și partea sa corectă de vulnerabilități. Pentru a proteja Joomla și WordPress este necesar să faceți o serie de pași preventivi, precum:

 • Aveți grijă să instalați actualizări în mod regulat
 • Utilizarea securității rețelei
 • Utilizarea parolelor complexe
 • Folosind numai extensii și plugin-uri de renume
 • Efectuarea de copii de rezervă regulate

Aflați mai multe @ Dart-Creations:

 1. Top 10 probleme de securitate Joomla (și cum să le rezolvi)
 2. 17 moduri de a preveni hackingul WordPress: Lista esențială de verificare pentru securizarea WordPress

Într-adevăr și cu adevărat, fiecare SMC poate fi foarte sigur și foarte vulnerabil. Orice CMS care nu este la curent cu TOATE cele mai recente remedieri va deveni vulnerabil. Este într-adevăr. Este doar o chestiune de timp înainte ca site-ul dvs. să devină vulnerabil dacă nu are:

 • Ultimele actualizări de bază
 • Ultimele actualizări ale componentelor terță parte
 • Ultimele actualizări tematice

Există și alte aspecte de luat în considerare, cum ar fi o companie de găzduire care are grijă de securitatea site-ului dvs. Acest lucru este foarte important.

Compania de găzduire web face o mare diferență, așa cum putem atesta aici la Bitcatcha. Ce zici de SEO? Crezi că WordPress sau Joomla sunt mai prietenoși cu SEO?

Din ce în ce mai mult, SEO devine independent de factorii de pe pagini și mai mult despre conținutul de cea mai bună calitate și factorii din afara paginii, cum ar fi backlinkurile autorizate bune. Alegerea CMS pentru SEO a devenit în mare parte irelevantă în ochii mei, atât timp cât sunteți capabili să faceți elementele de bază.

Veți avea nevoie de un plugin SEO indiferent de ce CMS utilizați, pentru a vă asigura că aveți grijă de toți factorii SEO de pe pagină. De altfel, avem articole ample despre cum se face Joomla SEO, și o listă completă de verificare pentru SEO pe pagina WordPress.

Puteți vă rog să consultați mai multe detalii despre punctele tari și punctele slabe ale fiecărui CMS în ceea ce privește SEO?

Aflu că WordPress are un SEO acoperit într-adevăr, foarte frumos prin pluginul SEO Yoast, pentru că vă ghidează către factori SEO pe pagină, în timp ce vă scrieți conținutul.

Din păcate, WordPress, în general, nu este capabil să creeze o structură URL a site-ului, care este favorizată de Google, cum ar fi site / topic / sub-topic / cuvânt cheie-title.html.

Legăturile interne nu sunt, de asemenea, ceva care iese din cutie.

Ambele sunt semnale de rang foarte puternice.

Pe de altă parte, Joomla este capabil să creeze o structură de site recomandată de Google din casetă, cu structura site / topic / sub-topic / cuvânt-cheie-titlu.html creată prin categorii și sub-categorii. Linkurile interne sunt de asemenea foarte ușor de creat. Pur și simplu faceți legătura între meniuri și categorii și subcategorii. Acest lucru a funcționat foarte bine pentru site-ul meu până acum.

SEO plugin-uri pentru Joomla sunt într-adevăr, foarte bune, dar încă nu sunt la fel de rafinate ca cele pentru WordPress.

Deci, în ceea ce privește pluginurile SEO, WordPress este câștigătorul! David, poți să explici mai multe despre motivele pentru care?

Amintiți-vă că piața pluginurilor WordPress este mult mai profitabilă, astfel încât vă puteți aștepta să fie mai rafinate, în general, pentru WordPress. Nu uitați să mergeți pentru pluginuri dovedite, populare și de încredere. Popularitatea WordPress aduce și o mulțime de plugin-uri de calitate scăzută.

Vorbind despre pluginuri, trebuie să menționăm că fiecare plugin are un risc crescut pentru securitate (mai multe componente care trebuie actualizate).

Și dacă doriți un site web rapid, va trebui să păstrați pluginurile la minimum.

Notă : 

Încurajăm cititorii să verifice viteza serverului lor folosind instrumentul nostru gratuit de testare a vitezei serverului.

Toți acești factori, viteza, SEO, securitatea sunt foarte importante pentru un site web de afaceri. Ce CMS ați recomanda pentru un site de comerț electronic?

Întrebarea pe care trebuie să o puneți este următoarea: Care este funcția principală a site-ului? Este magazinul sau este alt conținut, cum ar fi informații despre companie, bloguri etc..

Dacă magazinul nu este funcția principală a site-ului, puteți utiliza WordPress cu un plugin de comerț electronic, cum ar fi Woocommerce, sau Joomla cu o extensie de magazin online.
Amintiți-vă că ar trebui să alegeți, de asemenea, o temă care să fie pe deplin compatibilă cu pluginul magazinului online la alegere, ceea ce vă va salva multă durere de inimă mai târziu.

Dacă site-ul dvs. este bazat în principal în jurul magazinului online, m-aș aventura în afara Joomla și WordPress și mergi pentru ceva mai puternic în comerț electronic cum ar fi Magento.

Există anumite tipuri de afaceri online care sunt cele mai potrivite pentru una sau alta?

Nu cred că există nișe specifice care sunt cele mai potrivite pentru Joomla sau WordPress.

Nu am început niciodată un proiect cu o alegere de CMS înainte, dacă nu există un motiv specific pentru a face acest lucru.

Nu există reguli dure și rapide privind alegerea unui CMS pentru un anumit tip de afacere online. Fiecare proiect are propriile particularități și de cele mai multe ori atât Joomla cât și WordPress pot face o treabă grozavă.

De exemplu, unul dintre proiectele noastre recente a fost IntentMultimedia. Clientul era deja confortabil folosind Joomla, deci de ce clientul a trecut prin întreaga curbă de învățare a învățării WordPress? Au fost fericiți să folosească Joomla, așa că am actualizat site-ul lor, l-au făcut responsabili și au fost mai mult decât fericiți.

Altă dată, lucrând pentru site-ul Malta Climbing Club, am optat pentru Joomla. Clientul nu a fost încântat de acesta, iar designerii cu care lucram cu adevărat urau ideea de a folosi Joomla spre deosebire de WordPress. După câteva zile, am inversat decizia și am plecat cu Joomla. Într-adevăr, trebuie să vezi ce servește cel mai bine clienții tăi la sfârșitul zilei, nu propriile preferințe. Nu puteți forța lucrurile pe gâtul oamenilor, doar pentru că l-ați prefera în acest fel pe voi înșivă. În cele din urmă, o decizie greșită va reveni pentru a vă bântui și a vă răni.

Orice sfat pentru a ajuta pe cineva să decidă ce este mai bun pentru site-ul său de comerț electronic?

Modul în care vă recomand să faceți o alegere este să răspundeți la următoarele întrebări.

 • Aveți experiență cu Joomla sau WordPress?
 • Doriți să vă abateți în mod specific de CMS-ul dvs. actual?
 • Puteți obține funcționalitatea dorită cu Joomla sau ar trebui să vă bazați pe hacks pentru a obține rezultatul final dorit? (Am tendința de a păstra hackingul de cod la minimum pentru a mă asigura că sunt la curent cu TOATE ultimele actualizări din motive de securitate)
 • Există motive specifice pentru care Joomla va funcționa mai bine pentru acest site web?
 • Există teme pentru Joomla care sunt suficient de bune pentru ideile dvs. de design?

Odată ce aceste răspunsuri sunt clare în capul dvs., puteți face o judecată educată și cercetată a cărei CMS trebuie să o solicitați.

De exemplu, dacă intenționați să construiți o mulțime de pagini personalizate, veți găsi asta Creatorii de pagini WordPress, cum ar fi Divi sunt mult mai prolifice și mai mature decât în ​​Joomla.

Nu aș spune că WordPress ar trebui utilizat pentru aceste tipuri de afaceri. Trebuie să cântărești pro și contra pentru a lucra cu ambele. Veți constata, de asemenea, că unele persoane sunt mai confortabile sau părtinitoare să lucreze cu un anumit CMS. Dacă sunt capabili să obțină rezultate deosebite cu CMS-ul ales, atunci destul de corect, cine trebuie să ne certăm și să încercăm să îi convingem altfel?

David, ai fost un ajutor extraordinar pentru cititorii noștri de a sorta diferențele și avantajele folosirii Joomla sau WordPress. Cititorii, pentru informații suplimentare și detalii despre acest subiect, vă rugăm să vă asigurați că vizitați Dart Creations.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map