Wix pregled: odkritih 7 prednosti in 5 slabosti!

Wix


Wix

https://www.wix.com

tl; dr

Moj osebni občutek je, da je Wix veliko Mercedes graditeljev spletnih strani. Je trdna in ima nekaj funkcij, vendar je precej lastniška glede nekaterih tehnologij. Skratka, tukaj se boste prijavili za dobro stvar, vendar bo premikanje blagovnih znamk kasneje resnično boleče in dolgoročno stalo več..

Wix pregled: odkritih 7 prednosti in 5 slabosti!

Graditelji spletnih strani obstajajo že dlje časa. Za tiste, ki ste se dovolj spomnili, se je vse začelo Geocities daleč v 90. leta in to je bilo jursko obdobje, kar zadeva internet.

Hitro naprej do današnjih dni in zmogljivosti graditeljev spletnih mest so naraščale s skoki in med njimi – Wix je med njimi. Wix, ustanovljen leta 2006, je danes zrasel za več kot 110 milijonov uporabnikov in je eden največjih v poslu.

Z leti se je še povečalo število funkcij, kot sem jih spoznal po nedavni reviziji. Poglejmo natančneje, kakšne prednosti ima uporaba Wixa za hitro izdelavo spletnih mest po meri.

Kazalo

Pro Wix

 1. Dobra hitrost spletnega mesta
 2. Masivna zbirka šablon
 3. Intuitiven vmesnik povleci in spusti
 4. Razširite funkcije spletnega mesta s Wix App Marketom
 5. Tržite svoje spletno mesto enostavno
 6. Tone dodatnih funkcij
 7. Veliko pomoči in podpore

Con of Wix

 1. Predloge niso zamenljive
 2. Prosti načrt sili Wixovo trženje
 3. Sledenje in analitika zahtevata plačljiv načrt
 4. Vaše spletno mesto ni prenosljivo
 5. Načrti za premijo so samo na enem mestu

Načrt Wix-a

 • Načrti in značilnosti

Razsodba

 • Je Wix dober nakup?

Kaj nam je všeč pri Wixu

1. Dobra hitrost spletnega mesta

Vem, da bo verjetno večina ljudi, ki gledajo na Wix, najverjetneje zainteresirana za njegove hitre zmogljivosti spletnega mesta, toda ne glede na to, kako gledate nanj, je na koncu hitrost velik dejavnik. Navsezadnje ne bi želeli, da bi bilo spletno mesto zgrajeno hitro, vendar deluje kot polž, kajne?

ZDA (W)
UPORABA)
London
Singapur

10 ms26 ms49 ms186 ms

Sao Paulo
Bangalore
Sydney
Japonska

127 ms312 ms158 ms125 ms

Povprečna hitrost: 124,1 ms

Na srečo se zdi, da so spletna mesta Wix hitra – neverjetno. Moje preskusno mesto, spartansko, kot je bilo ocenjeno precej visoko, si je pri Bitcatchinem hitrostnem testu prislužilo oceno A +. Vendar sem ponavadi dokaj temeljit, zato sem moral to opraviti tudi s preskusom hitrosti WebPage.

Hitrost preizkusa Wix - ZDA

Preskus hitrosti iz Dallas Serverja

Hitrostni preizkus Wix - Azija

Preskus hitrosti iz Singapurjevega strežnika

Če pogledate rezultate hitrosti iz teh testov, boste opazili ne le odličen čas do prvega bajta (TTFB), ampak tudi, da so spletna mesta privzeto optimizirana. Statična vsebina se predpomni in uporablja se celo omrežje za distribucijo vsebine.

To pomeni, da gostovanje spletnega mesta z Wixom ne bi smelo biti težava. Hiter TTFB je pomemben, saj kaže, da strežniki Wix delujejo dobro, in če se spletno mesto pozneje spusti, je to verjetno zaradi nečesa, kar sem storil in nima nobene zveze z odzivnostjo strežnika..

2. Množična zbirka predlog

Skoraj vsak vir spletnega mesta, ki sem ga zasledila, ima ponavadi predloge za uporabo. To pomaga ne le kot vir za tiste, ki ne želijo težav z gradnjo spletnega mesta iz nič, ampak včasih služijo kot vir navdiha za tiste, ki to počnejo.

Wix je izjemno velikodušen s svojimi predlogi in uporabnikom ponuja več kot 500 možnosti izbire. To je ogromno število po vseh standardih. Videl sem oblikovalca spletnih mest, ki ponuja tako malo predlog, da meji na smešno.

Predloge za Wix

Na izbiro imajo široko paleto kategorij, od korporacijske plošče vse do potovanj in turizma. Tu je res nekaj za vsakogar! Te predloge so tudi z osnovno vnešeno vsebino, tako da lahko izberete, da nadgradite na tem ali pa preprosto obrišete.

Za tiste, ki jih zanima, imajo predloge tudi za spletne trgovine, tako da lahko hitro postavite svoje spletno mesto za e-trgovino.

3. Intuitiven vmesnik povleci in spusti

Glavni urejevalnik Wix-a

Zdaj smo prišli do osrčja Wixa, ki je njegov vmesnik povleci in spusti. Kljub temu ne bom preveč razlagal tega področja, čeprav večina ljudi prihaja sem. Pri vmesniku mi je pomembnejša enostavnost uporabe.

Nekateri morda trdijo, da Wix nima moči v vmesniku povleci in spusti, kot to počnejo nekateri graditelji spletnih mest, vendar mislim, da ima odlično ravnovesje. Stvari so preproste za uporabo za začetnike, vendar ima na voljo dovolj možnosti, da svoje spletno mesto v daljši čas pretvori v pravo elektrarno.

Pri Wix urejevalniku se mi zdi najbolj odmevno, da ima urejevalnik mobilnih naprav. To vam omogoča predogled in urejanje spletnega mesta natančno tako, kot bi bilo videti na mobilni napravi. Z njim lahko upravljate popolnoma razen glavnega urejevalnika, tako da lahko resnično prilagodite mobilno izkušnjo in se ne samo zanašate na odzivno predlogo.

Wix urejevalnik spletnih mest za mobilne naprave

Seveda lahko vse to dopolnite s kodiranjem, če tako želite. Vendar se zdi, da se to v zadnjem času nekoliko spreminja in Wix očitno še bolj prilagodi funkcijo kodiranja. Zdaj je bolj usmerjen v razvijalce in je v beta verziji.

4. Razširite funkcije svojega spletnega mesta z Wix App Market

Razlog, zakaj se nisem preveč osredotočil na zgornji vmesnik povleci in spusti, je ravno zaradi tega – Wix App Market. Namesto da bi vam v urejevalniku namenili nekaj igrač, s katerimi bi vam lahko dodali delne funkcije, ima Wix cel ekosistem, ki ga imenujejo »Aplikacije«.

To so vtičniki, s katerimi lahko izvajate določena opravila na svojem spletnem mestu Wix. Na primer – potrebujete razdelek za blog? Viola, samo aktivirajte jo, spremenite nekatere nastavitve in tam je. Če se sprašujete, kako obsežne so te aplikacije, želim deliti nekaj področij, ki jih tukaj pokrivajo;

Wix App Market

 • ChatAdding te aplikacije vam bo omogočil klepet v živo s strankami na vašem spletnem mestu. To vam omogoča, da razširite storitve za stranke in stvari popeljete na povsem novo raven.
 • ForumČe ste bolj osredotočeni na vsebino ali želite odpreti pot svojim strankam in razpravljati o vaših izdelkih z vami ali drugimi uporabniki, ustvarite takojšen forum. Brez kodiranja, brez baze podatkov, samo kliknite.
 • DogodkiZa aktivna podjetja, ki prirejajo veliko dogodkov, vam aplikacija Wix Events pomaga ustvariti in prikazati več dogodkov. Upravlja vse, od vstopnic do sistema RSVP, zato se lahko osredotočite na svojo osnovno dejavnost.
 • eCommerceČe imate kaj za prodati, pojdite na Wix in prodajali ga boste v hipu. Vse, kar potrebujete, je spletna trgovina, ki ne samo da vam omogoča prodajo prek vašega spletnega mesta, ampak lahko to razširi tudi na druge platforme, kot sta Amazon in Facebook!

5. Enostavno tržite svojo spletno stran

Upravljanje SEO je vgrajeno

Kadar ste vsebina telo vašega spletnega mesta, je SEO njegova kri. Te tehnike so potrebne, če jih želite najti kjer koli v Googlu (ali drugih iskalnikih). SEO pomagali boste “prodati” svoje spletno mesto iskalnikom in jih spodbuditi k nadaljnjemu seznamu med rezultati iskanja.

Wix vam privzeto pomaga, da to storite in vse, kar boste morali narediti, je, da mu daste malo napotkov. Na primer, obvestite več o svojem spletnem mestu in na kaj se osredotočite, potem lahko to stori za vas. To naredi tako, da vam omogoča, da vnesete oznake ključnih besed in druge metapodatke.

Ko pomagate te stvari dodati glavo, fotografije in druge elemente na vaši strani, jih Google pregleda vsakič, ko njegovi roboti preidejo na vaše spletno mesto. Bolj podrobni in natančni so vaši metapodatki, bolje se bodo uvrstili v iskanja.

Drug vidik SEO je oblika URL (naslova), za katero Google meni, da je pomemben. Wix vam omogoča, da spremenite URL vsake strani tako, da najbolje ustreza temu, kar morate vedeti Google.

Vem, da je SEO nekaj, česar se mnogi malo bojijo in se jim zdi malo verjetno, da avtomatizirani SEO lahko storijo veliko, zato ne vzemite moje besede za to, poglejte njihov Wix SEO Wiz.

Ustvarite objave v družabnih medijih

Drug marekting kotiček, na katerega se lahko zanesete z Wixom, je ta, da grete prek družbenih medijev. Wix vam ponuja orodja, s pomočjo katerih lahko ustvarite vsebino v družabnih medijih. Podobno je z osnovnim urejevalnikom fotografij in ni grozno obsežno.

Vendar je koristno v ščepcu, še posebej za nekoga, ki želi samo delati na enem samem mestu in se mu ni treba zanašati na več programov in take, da bi samo vzdrževali svojo spletno stran in družbene medije. Za tiste, ki poznate Canvo, je podobno.

Vse, kar morate storiti, je v bistvu izbrati sliko in nato spremeniti besedilo, da bo priloženo njej, tako da lahko delite nekaj, kar je hitro, lepo (ali čudno), odvisno od občinstva vašega spletnega mesta.

Uporabite email marketing

Trženje po e-pošti Wix

Morda bi bilo to več za poslovna mesta, toda trženje po e-pošti je eno orodje, ki lahko pomaga ustvariti potencialne generacije. Namesto da čakate, da stranke pridejo k vam, potem ko sestavite seznam naročnikov, lahko vsebino pošljete neposredno njim!

Naokoli je na voljo veliko orodij za trženje e-pošte, nekaj dobrih, nekaj ne tako dobrih, vendar je vključitev enega v vidik Wix-a njihova briljantnost. Za spletna mesta malih podjetij je še posebej koristno, da se ta sposobnost vključi v sistem, ki ga uporabljajo za svoje spletno mesto.

Kot stransko opombo ima Bitcatcha celo miniserijo člankov, namenjenih učinkovitemu trženju po e-pošti, tako da jih lahko preverite, da vam bodo pomagali tudi vi..

6. Tone dodatnih funkcij

Poleg svojega jedra, ki je ustvarjalec spletnih strani, ki ljudem pomaga hitro razvijati spletna mesta, Wix napreduje veliko več kot dodaten kilometer. Zgradil je celoten ekosistem orodij in izdelkov, namenjenih pomoči ljudem pri ustvarjanju uspešnih spletnih strani.

Poleg trga aplikacij ima še nekaj notranjih orodij, ki jih lastniki spletnih mest preprosto uporabljajo in uporabljajo – in vse je v istem paketu.

Brezplačno HTTPS

Za tiste, ki se še ne zavedajo, Google zdaj naredi svoje delo za bolj varen internet spodbujanje lastnikov spletnih mest k uporabi SSL. Čeprav je res, da večina spletnih strani za gostovanje spletnih mest danes to ponuja v takšni ali drugačni obliki, je vseeno dobro, da to začnejo ponujati tudi graditelji spletnih mest, kot je Wix..

HTTPS zagotavlja, da so interakcije obiskovalcev z vašim spletnim mestom varne in da utirajo pot do več stvari, kot so spletni nakupi, izmenjave zasebnih podatkov in tako naprej. Spletna mesta, ki niso skladna s HTTPS, bodo zdaj dobila opozorilo.

Spletna mesta HTTPS dobijo tudi bolj ugodno uvrstitev v Googlovem iskanju.

Ustvarite ponudbe za stranke

Navedbe ponudb za Wix

To je več za poslovne stranke, predvsem pa za mala podjetja ali celo samostojne podjetnike. Wix ima orodje, s katerim lahko ustvarite ponudbe za svoje storitve za stranke. Orodje je skupaj s predlogo, vse kar morate storiti je, da dodate stranko, pogoje in datum izteka veljavnosti svoje ponudbe..

Iskreno povedano, to ni bilo pričakovanje pri ustvarjanju spletnega mesta, zlasti tistega, ki ponuja brezplačen račun. Ne bo nekaj, kar bi lahko sklenilo ali prekinilo, ampak samo pokaže, koliko misli je Wix vložil v proces izdelave spletnega mesta in potrebe svojih strank..

Obstaja celo izdelovalec logotipov!

Spet to spada pod isto kategorijo orodij kot zgoraj navedeni generator ponudb. Logotip, preprost, kot je morda, je nekaj, kar bi praktično potrebovalo vsako spletno mesto. Zakaj torej ne bi preprosto izdelali preprostega in dokončali paket dodatkov za spletno mesto?

Velika ponudba Wix-a za vključitev teh dveh orodij. Resno.

Integrirajte plačila

Še en izdelek, ki spada pod poslovno kategorijo, Wix omogoča spletnim mestom, ki izvajajo dejavnosti e-trgovine, dostop do nekaj načinov plačila. Glavne možnosti so nekoliko omejene – lahko uporabite PayPal ali kakšno drugo obliko ročnega plačila, kot je gotovina (nekaj na primer pri bankomatu) ali ček.

Vendar je to samo privzeto. Če potrebujete več možnosti, lahko uporabite nekatere aplikacije na trgu Wix. Na primer, ena od njihovih aplikacij za spletno plačilo omogoča tudi sprejemanje plačil s kreditno kartico, skupaj s opomini o plačilih in izdajanjem računov.

Naloge in opomniki

Naloge in opomniki Wix

Ko gradite svoje spletno mesto, uporabljajte orodje za opravila in opomnike Wix-a, tako da boste vedno seznanjeni, kaj morate še narediti, da dokončate svoje spletno mesto. Pravzaprav se mi je to zdelo koristno tudi po dejstvu, saj skrbim za kar nekaj spletnih mest.

Vsakič, ko se prijavite v svoj račun, samo popokajte in lahko nadaljujete seznam, dodate nove stvari ali označite stvari, ko jih dokončate..

Povabite sodelavce

Tematska beseda dneva je sodelovanje in tukaj Wix omogoča, da ljudi povabite k dialogu z vami na vašem spletnem mestu. To je lahko koristno na več načinov. Če ste na primer razvijalca gradili spletno mesto za stranko, ga lahko povabite k osnutku in mu omogočite, da komentira ali zahteva spremembe.

Če delate s kopirnim strojem, jih lahko povabite, da izpolnijo praznine, kjer jih pustite. Ali morda, če se ukvarjate s podjetjem in želite le povratne informacije od nekaj sodelavcev – to bi lahko delovalo na toliko načinov.

Samodejni odzivalci

Avtomatizacija Wix

Če ste nedavno uporabljali sporočila s Facebooka, ste morda opazili, da veliko podjetij uporablja klepete za odzivanje na sporočila uporabnikov. Nekatera spletna mesta to ponujajo tudi v obliki pogovorov v živo.

Z Wixom imate na voljo tudi možnosti za »avtomatizacijo« svojega spletnega mesta! To se lahko zgodi na več načinov. Na primer, če vam obiskovalec pošlje e-poštno sporočilo z vašega spletnega mesta, lahko konfigurirate Wix tako, da mu takoj pošlje potrdilo..

Ponovno je to še ena poslovno prijazna funkcija, ki jo je super imeti.

7. Veliko pomoči in podpore

Kot vedno je jedro katere koli storitve raven podpore strankam in pomoči, ki jo imate. Pri tem moram res odpeti klobuk Wixu. Ugotovil sem, da ne glede na to, kaj počnem, je v pomoč bodisi vnos v zbirko znanja ali včasih celo video tutorial!

Ne pozabite samo na tehnične zadeve, na primer “Kako omogočiti HTTPS”, temveč so izjemne nematerialne stvari. Na primer, obstaja veliko število tistih, ki jih rad kličem z videa, ki jih lahko gledate z dodajanjem vrednosti, kot je ta video o osnovah Wix SEO.

Morda osnovno, toda vsaka malenkost pomaga!

Kaj nam ni bilo všeč pri Wixu

1. Predloge niso zamenljive

To bi me lahko samo pobiralo, vendar se mi zdi nekoliko nadležno, da vsebine ne morete prenašati iz ene predloge v drugo. Zavedam se, da gre za ustvarjalca spletnih strani in ne za Microsoft Powerpoint, vendar bi bilo lepo, da vidim, kako je videti v nekaj ozadjih..

Tukaj ni nič resnega razen besede previdnosti – Pazljivo izberite svojo predlogo! Če se pozneje premislite, boste morali ročno prestaviti vso vsebino, ki ste jo ustvarili v izvirniku!

2. Brezplačno načrtovanje sil Wix

Ta točka bi lahko samo dokazala, kaj nekateri pravijo o tem, da nič v življenju ni svobodno, toda za tiste, ki izberete Wix in se odločite, da ostanete pri svojem prostem načrtu – obstaja ulov. Brezplačna spletna mesta, ki gostijo Wix, so prisiljena izvajati blagovno znamko Wix.

Ni nič preveč moteče, a na žalost očitno, saj se zdi, da se na vrhu strani prikaže desno, še pred glavo vašega spletnega mesta.

Wix Branding

3. Sledenje in analitika zahtevata plačani načrt

Lastniki spletnih strani običajno radi vidijo, kako uspešna je njihova spletna stran in najboljši način za to je Google Analytics ali nekaj drugih podobnih orodij. Na žalost morate za nadgradnjo načrta uporabljati Wix.

To ne pride kot zastonj in je lahko včasih zelo nadležno, saj je nekaj tako preprostega kot povezava Google API!

4. Vaše spletno mesto ni prenosljivo

Kar se mene tiče, je to največja pomanjkljivost uporabe Wix-a in me spominja na moje … gnusovanje do lastniške tehnologije. Čeprav sem prepričan, da je Wix upravičen, da ljudje ne želijo izvažati spletnih mest, ustvarjenih s svojo tehnologijo, to mnogim ljudem povzroča velik problem.

Recimo na primer, da ste lastnik podjetja in ste zrasli zaradi zmogljivosti, ki jih lahko Wix podpira iz teh ali drugih razlogov. To pomeni, da boste morali znova ustvariti in prenesti svoje spletno mesto stran od Wixa!

Prepričan sem, da mi tega ni treba črkovati, toda v bistvu, če se prijavite za Wix, vas bodo dobili za vse življenje.

5. Premijski načrti so samo na enem mestu

Če ste mislili, da bi vam plačilo premijskega načrta omogočilo neomejen dostop do Wixa za vsa vaša spletna mesta, premislite še enkrat. Premijske funkcije niso prenosljive, kar pomeni, da jih kupite za eno spletno mesto in ostane tam!

Predstavljajte si, kakšen bi bil bedak, če bi želeli povezati Google Analytics? Še ena stvar, ki jo je treba žvečiti.

Načrt Wix-a

eCommerceConnect Domena

NAJBOLJŠI ZA MALO POSLOVNO OSNOVNO
Pasovna širina neomejena1GB
Shranjevanje20GB500MB
Povežite svojo domenoDa
Glava oglasov WixNe
Aplikacija za oblikovanje obrazcev (48 USD) DaNe
App za povečanje strani (60 USD) YesNo
Stroški 16,50 USD / mesec 4,50 $ / mesec

S petimi plačanimi različicami načrta poleg brezplačnega načrta se zdi, da je Wix primeren za vse. Če pa ste veliko podjetje in potrebujete nekaj pomembnega, predlagam, da si natančno ogledate droben tisk, preden kupite v načrtu najvišjega nivoja.

Ne morem v resnici razumeti, da Wix za vse cestnine in funkcije, vključno z brezplačnimi, skuša doseči ceno, podobno kot spletni strežnik – s pomnilniškim prostorom, pasovno širino itd..

Razsodba: Ali je Wix dober nakup?

Ko bom dosegel to točko, bo morda jasno, da Wix menim, da je Wix kot graditelj spletnega mesta precej dober. V svoji primarni funkciji odkljuka veliko pravih potrditvenih polj (urejevalnik spletnih mest za mobilne naprave je odličen dotik), ki jih je mogoče hitro uporabiti za razvoj spletnih mest.

Poleg tega je poleg dodatnih funkcij in marketinških orodij tudi veliko dodane vrednosti. To je nekaj, kar bi novim lastnikom spletnih strani omogočilo, da še bolj razširijo doseg svojega spletnega mesta, ne da bi se morali ukvarjati s preveč tehničnega znanja ali dodatnih virov.

Vendar pa obstaja nekaj velikih opozoril s tem ustvarjalcem spletnih mest, ki mi preprečujejo, da bi ga priporočil nehvaležno. Prvič, dejstvo, da ste obtičali z Wixom, ker ne morete premakniti svojega spletnega mesta, je velik izklop. To ima dolgoročne posledice in lastnikom novih mest (ali celo veteranom!) Ni enostavno presoditi.

Drugič, čeprav priznam, da je vse te dodatne funkcije dobro imeti, če kdo ve, kaj počnejo – kupujete v Wix po strmih cenah. Vzemite za primer njihov najnižji načrt v višini 4,50 USD na mesec – to je tisto, kar boste plačali za spletno gostovanje s precej več viri, kot jih ponuja Wix.

Ko pregledujete seznam prednosti in slabosti, postane nekoliko bolj očitno, da je Wix kratkoročna pridobitev – rešitev za dolgoročno bolečino. Nekaterim to seveda ne bo pomembno, vendar mislim, da če bi se na primer želeli malo potruditi, da bi se naučili samostojnega gostovanja WordPress-a, bi prihranili kar dvakrat (in verjetno še več ) na dolgi rok.

Ključne funkcije

 • ✓ Velika hitrost
 • ✓ Enostavno vlečenje & padec vmesnik
 • ✓ Vključena orodja za SEO
 • ✓ Obsežen trg aplikacij
 • ✓ Prilagoditev mobilnih naprav
 • ✓ Fantastična baza znanja

Priporočeno za

 • • Posamezna spletna mesta
 • • Lastniki malih podjetij
 • • Osnovna spletna mesta za e-trgovino
 • • Naredite lastniki spletnih strani

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map