Weebly Review – 7 pro și 4 contra dezvăluite!

Weebly


Weebly

https://www.weebly.com/

tl; dr

Weebly este un constructor de site tăiat foarte curat, care se mărginește în spațiul site-ului de comerț electronic. Deși nu este potrivit pentru site-urile de comerț electronic mare, acesta oferă jucătorilor mai mici un mod foarte rentabil de a intra în această arenă. De asemenea, excelent pentru site-urile personale și într-o măsură mai mică – blogurile, deoarece există un plan gratuit disponibil.

Weebly Review – 7 argumente pro și 4 contra dezvăluite!

RM410.00 Deși tehnic se numește ca gazdă web, Weebly este mai mult decât atât. Acesta se alătură rangurilor la cei mai buni construitori de site-uri, cum ar fi Wix, oferind capabilități de construire rapidă pentru site-uri web. De fapt, cantitatea de funcționalitate extinsă pe care o puteți construi pe site-urile Weebly sunt potrivite pentru comerțul electronic.

Pentru cei neinițiați, constructorii de site-uri oferă utilizatorilor un set de instrumente, de obicei ca blocuri de construcții pe care le pot utiliza pentru a asambla vizual un site web. Cu toate acestea, ceea ce face pe Weebly un pic mai special este faptul că, chiar și cu funcții atât de grozave, oricine dorește un site web îl poate folosi și chiar își poate publica site-ul gratuit. Cu câteva avertismente, desigur.

Acest mijloc de construire a site-urilor web devine din ce în ce mai obișnuit, mulți constructori de site-uri răsarind pe net. Unele sunt bune, altele sunt grozave – deci ce îl face pe Weebly special, dacă este? Începând cu 2007, Weebly a crescut pentru a găzdui aproximativ 50 de milioane de site-uri la nivel mondial înainte de a fi dobândite pentru un preț de 41,49 miliarde USD în 2018 de Square, o companie de procesare a plăților.

Acest lucru mi-a indicat două lucruri – faptul că Weebly prosperă și că comerțul electronic va crește și mai mult pe platformă. Desigur, achiziția a însemnat, de asemenea, că Square va fi capabil să câștige și pe scena de afaceri a comerțului electronic global.

Să explorăm unele dintre argumentele pro și contra Weebly așa cum este astăzi.

Notă

Utilizăm un curs de schimb de 1 USD până la 4,1 MYR pentru toate prețurile listate.

Ce ne place despre Weebly

1. Vitezele de site solid

Weebly înregistrează un rating A solid în testul de viteză BitCatcha. Nu este neașteptat, având în vedere că este destinat să găzduiască site-uri de comerț electronic. Ratele de răspuns sunt fantastice în SUA, dar tind să se deplaseze mai departe din zona respectivă.

Deși acest lucru este destul de normal, având în vedere că serverele lor sunt cel mai probabil bazate în SUA, rata de răspuns din Asia, după cum indică rezultatele de pe serverul din Japonia, a fost un pic deranjantă.

Weebly WebPageTest Rezultate

Weebly: încărcarea site-ului în 3.912 secunde – Vezi rezultatul complet

Deși a arătat un timp bun pentru primul byte (TTFB) în rezultatele WebPageTest, o anumită slăbiciune a fost dezvăluită în compresia imaginii și în memoria cache a conținutului, care ar fi putut contribui la răspunsul slab al unor servere.

Cu toate acestea, în general, acestea sunt rezultate destul de bune.

2. Șabloane cu care să începeți

Cu multe luni în urmă, Weebly are o mulțime de șabloane din care să aleagă, dar dintr-un anumit motiv l-au redus la un nivel mai ușor de gestionat 35. Voi fi sincer aici și voi spune că sunt puțin pe gard despre întregul număr de șabloane de lucru.

Pe de o parte, se pare că o reducere a numărului ar reduce cumva costurile. Probabil se datorează necesității tăierii șabloanelor mai vechi care nu s-ar potrivi bine pentru receptivitatea mobilă.

În general, consider că șabloanele oferite oferă utilizatorilor un spectru suficient de larg pentru a acționa ca un sistem de lansare în proiectarea propriilor site-uri, fără a-i transforma în zombi fără minte, care speră să se potrivească tuturor.

3. Editorul este simplu și ușor de utilizat

Weebly Drag and Drop Web Builder

După ce ați ales șablonul, puteți trece la editorul drag and drop. Cu unii buildbuilding-uri rapide, termenul „drag and drop” este figurat, dar cu Weebly este literalmente un editor drag and drop.

Pentru a construi paginile dorite, nu trebuie decât să o faceți pentru a trage obiecte din bara de instrumente din stânga ecranului și a le arunca în zona paginii, în locația dorită. Puteți adăuga multe lucruri, de la casetele de text simple până la blocuri complexe de listare a produselor.

Sunteți gata să plecați chiar din momentul în care ați lovit editorul – nu este nevoie de descărcări suplimentare, de timpi ridici de încărcare sau de pași necesari. Dacă doriți un site de bază, totul este chiar acolo de la început.

Având în vedere simplitatea aspectului și ușurința de utilizare, aș spune că ar fi greu să nu poți folosi editorul Weebly pentru a construi site-uri obișnuite. Aceasta face o alegere excelentă pentru începătorii absoluti pentru construirea site-urilor web.

Caracteristici suplimentare ale editorului

 • Cod personalizat
  Pentru utilizatorii mai avansați, puteți personaliza lucrurile și mai departe cu propriile fișiere HTML și CSS. Acest lucru înseamnă că Weebly este potrivit și pentru dezvoltatorii care au nevoie de un control mai mare asupra aspectului site-urilor lor web.
 • Integrare SEO
  Deși nu este foarte extinsă, caracteristicile SEO pe care Weebly le-a integrat în sistem permite introducerea codului antet și a subsolului, controlul indexării motoarelor de căutare, precum și redirecții. Acest lucru este mai mult decât ceea ce am văzut până acum în multe cazuri.
 • Permite colaboratorilor
  De pe pagina de setări puteți invita, de asemenea, oamenii să colaboreze cu dvs. pe site-ul dvs. web. Acest lucru ar putea fi bun dacă doriți contribuția unui designer sau a unui scriitor sau a unei persoane specializate într-un domeniu diferit.

4. Aplicația mobilă Weebly (acum la versiunea 5.0)

Aplicația mobilă Weebly

Există o mulțime de detalii pe aplicația mobilă Weebly, așa că nu o reduceți doar din cauza termenului „mobil”

Acest lucru nu am văzut încă, în afară de Weebly. Nu vă lăsați păcălit de termenul „mobil”. Aplicația mobilă Weebly este exact ceea ce înseamnă întregul termen – Weebly are o aplicație care va funcționa pe dispozitivul dvs. mobil și vă va permite să editați site-ul dvs. acolo.

Lumea se schimbă către dispozitive mobile și chiar pe site-urile mele proprii văd utilizatorii de telefonie care depășesc cu mult numărul de vizitatori care vin de pe desktop. Deci, de ce nu treceți experiența de dezvoltare la mobil?

Aplicația mobilă Weebly este disponibilă pe ambele platforme populare – iOS și Android. Aceasta înseamnă că îl puteți folosi pe iPhone, iPad, telefon Android sau tableta Android. Nu numai că puteți verifica statisticile site-ului și alte date, dar puteți, de asemenea, să vă editați site-ul.

Oferă utilizatorilor un veritabil editor de glisare și declanșare a ecranului tactil, care nu numai că funcționează cu elementele de bază, dar chiar vă permite să gestionați activități complexe de backend precum procesarea comenzilor, îndeplinirea, verificarea inventarului, acceptarea plăților ș.a..

Dacă alegeți, puteți lucra offline și puteți sincroniza orice modificare făcută atunci când vă conectați la Internet. Aceasta este o aplicație cu adevărat puternică și extinde serios capabilitățile Weebly.

În afară de construirea site-urilor web, iată ce altceva puteți face cu aplicația mobilă Weebly;

 • Track Data
  Examinați statisticile site-ului dvs. și vedeți cum se desfășoară în orice moment, oriunde.
 • Pârghie pe Insights
  Prin această filă puteți avea informații detaliate despre probleme de informații de afaceri, cum ar fi de unde provine cea mai mare parte a traficului dvs., ce fel de produse se vând cel mai bine, etc..
 • Prezentare generală a site-ului
  În cazul în care gestionați mai multe site-uri, puteți avea o vedere a tuturor păsărilor din fila site-urilor web. Sau creșteți-vă rețeaua cumpărând domenii noi și adăugând mai multe site-uri chiar în aplicație.

Toate aceste caracteristici dintr-o singură aplicație mobilă fac ca Weebly să se distingă cu adevărat de concurență. Din ofertele lor, am văzut un accent deosebit pe site-urile de comerț electronic mai mici și această aplicație doar îmi consolidează credința. Ar fi ideal pentru întreprinzătorul la scară mică, care probabil ar lucra de multe ori din mers.

5. Weebly App Center

Weebly App Center

Nu trebuie confundat cu aplicația mobilă Weebly, Centrul de aplicații vă oferă opțiuni suplimentare pentru a crește capacitățile site-ului dvs. web. Este un lucru pe care cred că ar trebui să-l aibă fiecare constructor de site-uri, deoarece menține separat activitățile de bază și funcționalitățile extinse.

În acest fel, utilizatorii care au nevoie doar de funcții de bază nu vor primi o interfață încărcată cu tone de suplimente pe care nu le vor folosi niciodată. În același timp, utilizatorii care au nevoie de funcții suplimentare pot avea o selecție pentru a se potrivi nevoilor lor.

Centrul de aplicații Weebly acoperă cinci categorii principale de aplicații – comerț electronic, comunicare, marketing, instrumente sociale și site-uri. Acestea vin într-un amestec fie gratuit, gratuit pentru a încerca sau premium, așa că nu orice caracteristică extinsă va costa bani.

Cu toate acestea, prețurile variază foarte mult, așa că acordați atenție dacă intenționați să le utilizați. Este posibil să înceapă de la RM12.30 + pe lună sau să coste cât peste RM410.00 pe lună, în funcție de aplicația pe care o alegeți.

Iată câteva dintre aplicațiile care cred că pot ajuta unele site-uri de comerț electronic să iasă în evidență pentru costuri foarte mici;

 • Promo Bar
  Acest instrument fixează o bară promoțională adaptabilă și personalizabilă pe site-ul dvs. pe care îl puteți utiliza pentru a evidenția anumite vânzări sau produse prezentate. Puteți chiar oferi coduri de reducere sau orice alte informații pe care doriți să le atrageți atenția.
 • MarketGoo
  Una dintre aplicațiile pe care va trebui să le instalați dacă decideți să utilizați funcția de analiză SEO a Weebly. Vă poate ajuta să faceți o verificare pe site-ul dvs. și vă poate anunța ce trebuie să reparați pentru a vă optimiza SEO, ceva care este extrem de necesar pentru site-urile de comerț electronic..

În timp ce există o mulțime de aplicații care sunt de la terți, Weebly are și unele pe care le-a construit. Unele dintre ele sunt interesante, cum ar fi aplicația Code Block. Această aplicație vă permite să arătați utilizatorilor cod formatat – excelent dacă aveți poate un site de tutorial de programare.

Există chiar și aplicații care să vă ajute să creați funcții de site mai avansate, cum ar fi tabele și file!

6. Extra-bonusuri

În afară de caracteristica principală, care este ca constructor de site-uri gratuit, Weebly vine cu câteva suplimente bonus;

 • Domeniu gratuit
  Acest lucru se aplică fiecărui plan, chiar și celui gratuit. Desigur, planurile plătite vă oferă un domeniu real, dar planurile gratuite pot fi găzduite pe subdomeniile Weebly, cu excepția cazului în care ați decis să vă obțineți propriul dvs..
 • Raport gratuit SEO
  Dacă instalați aplicația MarketGoo, puteți obține un raport gratuit de analiză SEO pe site-ul dvs. dacă îl publicați. Acest lucru poate ajuta utilizatorii noi să își modifice setările SEO pentru o optimizare mai bună.
 • Ușor de actualizat
  Toate planurile Weebly sunt scalabile, ceea ce înseamnă că dacă cumpărați într-un plan și găsiți că aveți nevoie de unul mai bun, puteți să vă extindeți în orice moment. Este convenabil și vă permite să testați sistemul începând cu orice nivel vă sunteți confortabil.

7. Puteți să vă deplasați departe de Weebly

Există multe motive pentru care ați dori să vă îndepărtați de un furnizor de servicii – creșterea prețurilor, oferte mai bune în altă parte, nefiind capabil să vă aclimatați pe platformă sau chiar să decideți să vă mutați pe o nouă platformă precum WordPress. Indiferent de motiv, este întotdeauna bine să ai o opțiune.

Acesta a fost ceva ce mi s-a părut nerealist în ceea ce privește Wix, prin faptul că își blochează utilizatorii și îi cere să „facă sau să moară” cu platforma.

Din fericire, Weebly este mai realistă și permite utilizatorilor săi exportă-le site-urile ba chiar are un tutorial care să te învețe cum să faci acest lucru.

Majoritatea constructorilor de site-uri te blochează în ecosistemul lor și nu te lasă să te miști. Singura modalitate este să ștergeți site-ul și să începeți din nou. Poate că nu trebuie să o faci niciodată dacă ești mulțumit de Weebly, dar cel puțin poți, dacă vrei.

Ce nu ne-a plăcut despre Weebly

1. Freeloaders sunt blocați pe domeniul Weebly

Probleme cu numele de domeniu Weebly

Desigur, nu pot să dau vina pe Weebly pentru că costă bani să dăruiască domenii (și de ce ar trebui să le ofere gratuit ?!). Cu toate acestea, faptele sunt fapte și utilizatorii planului gratuit vor trebui să se mulțumească pentru a avea site-ul lor numit www.something.weebly.com.

Există, de asemenea, o altă mică problemă tehnică dacă sunteți un utilizator de plan gratuit și că, practic, sunteți blocat de subdomeniul Weebly, chiar dacă dețineți propriul dvs. domeniu. Weebly permite domenii personalizate numai dacă ați făcut achiziția prin intermediul acestora sau sunteți un utilizator al unui plan plătit.

De asemenea, te-ai blocat de branding Weebly pe site-urile tale, apropo.

2. Instrumente de blogging limitate

Instrumente de bloguri Weebly

Deși puteți avea o secțiune de blog pe Weebly, este un pic diferit față de WordPress, care este mai dedicat conținutului și permite funcționalitate extinsă acolo. Postările de blog ale lui Weebly sunt un fel de alcătuite precum constructorul de site în care glisați și aruncați bucăți și bucăți pe o pânză.

Experiența este puțin ciudată, dar asta ar putea fi doar eu, deoarece sunt obișnuit cu mediul WordPress. Există limite privind modul în care puteți construi fiecare postare pe blog – formatul este fix, ca în titlu și conținut.

Având în vedere numărul masiv de bloggeri care plutesc pe web și modul în care Weebly are un plan gratuit, am simțit doar că acesta este un domeniu în care ar fi putut pune mult mai mult accent. La urma urmei, nu este ca și cum s-ar limita numai la site-urile de comerț electronic.

3. Ar fi bine să obișnuiți să editați fotografie offline

Nu există nicio modalitate de a pune acest lucru în ordine, așa că o voi prezenta doar – puteți face câteva lucruri doar cu Weebly, construit în editorul foto – Zoom, încețoșare, întunecare sau aplicați un filtru de culori. Nu sunt sigur de ce, dar am această senzație foarte ciudată despre un editor de imagini care nu te va lăsa nici măcar să decortezi.

Acest lucru este foarte de bază și având în vedere amploarea celor realizate de Weebly, am cu adevărat pierdut să explic de ce au editat imagini criptate în acest mod.

4. Plătiți pentru mai mult ajutor

Am înțeles că pentru a sprijini clienții costă bani, dar Weebly duce asta ceva mai departe decât este necesar. Nivelul dvs. de ajutor / asistență depinde de planul în care vă cumpărați. Desigur, are lucrurile de bază care sunt disponibile tuturor. Aceasta include o bază de cunoștințe, FAX și chiar câteva tutoriale video.

De asemenea, are și alte canale de asistență – chat în direct, telefon sau e-mail. Cu excepția cazului în care sunteți pe altceva decât un plan gratuit sau de început, nu veți avea acces la asistența lor telefonică sau la asistența prioritară.

Comunitatea Weebly

Comunitatea Weebly – Nu este chiar o pată fierbinte de activitate

Deși are un forum al comunității, am răsfoit scurt zona și nu mi s-a părut foarte activă. Au fost mai multe subiecte, dar foarte puține interacțiuni. Nu sunt sigur dacă puteți depinde de comunitatea Weebly pentru asistență.

Planuri Weebly și prețuri

ConnectPro
Storage500MBUnlimited
Ad-freeNoYes
Cosul de cumparaturi Nu
Acceptați plățile prin SquareNoYes
Optimizarea motorului de căutare Da
Statistici avansate ale site-uluiNoYes
Asistență telefonică Nu
CostRM16.40 / mo * RM49.20 / MO *

* Preț lunar facturat anual.

La nivel de intrare, Weebly are un plan gratuit care vine cu o mulțime de restricții. Totuși, acest lucru este de așteptat și este de mirare că îl oferă ca fiind complet gratuit în loc de proces. Acest lucru este un lucru pe care nu mulți sunt dispuși să-l facă în aceste zile și lăudăm Weebly că am avut-o.

Dacă sunteți un pic mai serios în legătură cu site-ul dvs. web, atunci planurile încep de la RM16,40 pe lună înainte până la RM102.50 pe lună.

Plan gratuit vă oferă spațiu de stocare, un subdomeniu Weebly și SSL gratuit, dar nimic altceva. Totuși, acest lucru ar fi bine pentru o anumită utilizare – de exemplu, un site web personal, un blog sau un portofoliu. Acestea pot fi de bază și nu trebuie să fie excesiv de ciudate.

Planul de pornire la RM16,40 pe lună nu este mult mai bun, dar include un nume de domeniu gratuit pe care Weebly îl valorează la RM77.90 (deși un com .com în altă parte vă va reveni mult mai puțin). Acest plan nu include funcții de comerț electronic.

Odată ce treceți peste cele, Pro și Planuri de afaceri sunt pentru cei care, bine, înseamnă afaceri. Aceste planuri vă permit să enumerați produsele de vânzare și să transformați site-ul dvs. într-un magazin online. Există o captura, chiar dacă plătiți mai mult și aceasta este taxa de tranzacție de 3% pe care Weebly o percepe din vânzările dvs..

Cu toată sinceritatea, această rată este rezonabilă, deoarece puteți utiliza plățile și funcțiile coșului de cumpărături. Dacă ar trebui să o mergi pe cont propriu, probabil că va trebui să plătești mai mult pentru a procesa plățile online prin intermediul unei terțe părți.

Numărul de produse pe care le puteți enumera depinde de planul pe care îl alegeți și numai cel mai scump Plan de afaceri vă permite să vindeți produse digitale, precum licențe software sau lucruri de genul acesta. De asemenea, vă oferă acces la cupoane și la gestionarea stocurilor.

Verdict: este Weebly un bun cumpărături?

Îmi place Weebly, pentru că nu simte nevoia să oprimeze clienții prin achiziții obligatorii și rate extorsionate. De fapt, chiar și pentru Planul de afaceri la RM102.50 pe lună, primiți funcții care v-ar costa mult mai mult decât dacă le-ați implementa singur pe o altă gazdă web.

În timp ce editorul este drăguț și mirositor, are unele defecte – dar pot să trăiesc cu acestea. Dacă aș compara acest lucru cu un alt sitebuilder orientat către eCommerce, gândirea mea este că ar ieși un camp în anumite domenii.

Pare totuși construit pentru magazinele de comerț electronic la nivel de intrare și oricine are nevoie de un catalog mare de produse poate avea nevoie să cumpere în altă parte. Din păcate, în același timp, par a fi slabe pe zona de blogosferă.

Rezultatul final m-a lăsat să mă întreb dacă Weebly se așteaptă cu adevărat să concureze doar pe site-urile de comerț electronic mic sau mediu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map