6 grunner til at hastighetsspørsmål på nettstedet og hvordan Amazon ville tape 1,6 milliarder dollar hvis det bremset

Hvor lenge venter du på at et nettsted lastes inn?


I følge statistikken venter ikke halvparten av oss to sekunder for innhold på nettstedet til å dukke opp!

Derfor opprettet jeg Bitcatcha hastighetskontroll. Jeg ønsket å sørge for at serveren min reagerte så raskt som mulig. Og jeg vil hjelpe deg med å teste din også.

Men hvorfor er hastighet på nettstedet så viktig? Hvilken forskjell utgjør en brøkdel av et sekund?

Svaret? Det gjør en stor forskjell! Det påvirker brukeropplevelsen, søkerangeringer og til og med salg og konverteringer.

1. Nettstedets hastighet er det første inntrykket du noensinne har gjort

Første inntrykk er viktige på nettet.

Dine kunder, lesere og besøkende på nettstedet gir en øyeblikkelig vurdering av deg og din virksomhet.

Hvis nettstedet ditt lastes raskt, har du øyeblikkelig gjort et sterkt førsteinntrykk. Det er en rask gevinst for brukeropplevelse! Hvis det laster raskt, er den nye besøkende øyeblikkelig fornøyd.

Det er ren psykologi. Vi anser raske nettsteder for å være profesjonelle og pålitelige. Vi forholder hastighet til effektivitet, tillit og selvtillit.

"Hvis det er raskt, må det være profesjonelt!"

Et tregt nettsted derimot, gjør at vi synes det er utrygt, usikkert og upålitelig. Og det er virkelig vanskelig å snu det negative førsteinntrykket.

 • 79% av online shoppere sier at de ikke vil gå tilbake til et nettsted hvis de har hatt problemer med lastehastighet.

Du får ikke en ny sjanse når det gjelder brukeropplevelse. Nesten 80% av det potensielle publikummet ditt kommer ikke tilbake.

2. Vi forventer fart!

Internett setter en høy bar når det gjelder hastighet på nettstedet. Vi forventer og krever raske lastetider.

Her er de vanskelige fakta:

 • 47% av folk forventer at nettstedet ditt skal laste på under 2 sekunder.
 • 40% vil forlate det helt hvis det tar lenger enn 3 sekunder.

Du får litt mer plass til å flytte med mobile besøkende, men ikke mye.

 • 85% av internettbrukerne forventer at et mobilnettsted skal laste like raskt eller raskere enn på skrivebordet.

All statistikk med tillatelse fra Kissmetrics.com

Når vi er på farten, pleier vi å være enda mindre tålmodige. Vi vil ha svar raskt!

Folks forventninger til mobilhastighet

Det er tydelig at vi alle forventer raske resultater enten vi er på en bærbar datamaskin, stasjonær nettbrett eller mobiltelefon. Tenk på hvordan du bruker internett hver dag. Du leter etter raske svar og umiddelbare resultater.

Når det gjelder kjente og autoriserte nettsteder, er folk villige til å vente litt lenger. Hvis du er Google eller Facebook, vil besøkende tåle en liten forsinkelse, fordi de er et etablert navn.

Dessverre, for små bedrifter og oppstart, har du ikke alltid den luksusen. Det er best å være så rask som mulig helt fra starten.

3. Brukeropplevelse

Jeg har skrevet mye om brukeropplevelse og UX-design. Jeg tror det er en av få måter nettsteder virkelig kan skille seg fra konkurransen.

I kjernen handler god UX-design om å skape en fantastisk og enkel opplevelse for de besøkende. Det er to grunnleggende faktorer involvert i en positiv brukeropplevelse:

 • Gi besøkende det de leter etter
 • Gi dem raskt.

Det er grunnen til at lastehastighet for nettsteder er prioritert når det gjelder brukeropplevelse. Folk som besøker nettstedet ditt leter etter noe. Gi dem det så raskt som mulig.

Så snart de besøkende er forvirrede eller frustrerte, har du gjort noe galt. Og ingenting frustrerer oss som et tregt nettsted!

4. Sakte nettsteder dreper konverteringer

La oss raskt se på en av de første statistikkene vi viste deg:

 • 40% av folk vil forlate nettstedet ditt hvis det tar lengre tid enn 3 sekunder å laste.

La oss si at 100 000 mennesker besøker nettstedet ditt hver måned. Hvis du bremset ned til 4 sekunder, kan du miste 40 000 potensielle kunder.

40000!

Hvis treg lasthastighet fører folk bort, fører det til at salget ditt blir borte. Dette er ikke bare spekulasjoner. Noen av de største selskapene på planeten har testet dette ut.

 • Amazon gjorde tester som viste at de ville tape 1,6 milliarder dollar hvert år hvis de bremset opp med bare ett sekund.

Og Amazon er et etablert, gjenkjennelig selskap. Hvis kundene ikke venter bare ett ekstra sekund på Amazon, hvilken sjanse har resten av oss?

5. Den langsiktige effekten av langsom hastighet på nettstedet

Vi har konstatert at sakte lastehastighet fører til et øyeblikkelig frafall i besøkende. Nesten halvparten av de potensielle besøkende allerede er forsvunnet. Men det er en langsiktig effekt også her. Den lange ladetiden bedøver din naturlige vekst og jungeltelegrafen.

Kunder slutter sakte å henvise tjenesten din til andre på grunn av en dårlig opplevelse. Det er mindre sannsynlig at etablerte nettsteder kobler tilbake til innholdet ditt. Det kan til og med sette folk i å melde seg på nyhetsbrevet.

Vi knytter ofte et tregt nettsted til mangel på troverdighet, noe som kan skade merkevaren din i det lange løp.

6. Nettstedshastighet påvirker Google-rangeringen din

Google har en selvbevisst kjærlighet til hurtighet.

“Vi prøver å gjøre hele nettet raskt”

De har et oppdrag for å sikre at internett er supersnurt, lett tilgjengelig og nyttig. Så langt gjør de en ganske god jobb.

Det er mye informasjon om Google, lastehastighet og søkerangeringen. Noe av det er sant, noe av det ikke så mye. Dette er hva vi vet med sikkerhet fra munnen til Google selv.

 • Google tar hensyn til hastigheten på nettstedets belastning når de rangerer nettsteder (kunngjort i 2010)
 • Men det er et veldig lite ‘signal’ (sammenlignet med relevans og autoritet)

“Mens nettstedshastighet er et nytt signal, har den ikke like stor vekt som relevansen til en side. For øyeblikket påvirkes færre enn 1% av søkene av nettstedets hastighetssignal ”

Det betyr i utgangspunktet at de gjennomsnittlige nettstedene ikke vil se mye endring. Men hvis nettstedet ditt er super tregt, vil du lide.

Men her er den interessante biten:

"Google vil redusere mengden av gjennomsøkere den sender til nettstedet ditt hvis serveren din er tregere enn to sekunder."

Det betyr at det er mindre sannsynlig at Google henter det siste blogginnlegget ditt, eller merker noen nyere oppdateringer. Og det kan skade deg.

For å sikre at serverhastigheten er opp til standard, bruk vår Bitcatcha serverhastighetskontroll og sørg for at nettstedet ditt måler seg. Hvis det er mindre enn to sekunder, kan du effektivt skjule deg for Googles gjennomsøkere.

Pro-tips: 

Hvis nettstedet ditt kjører på WordPress, må du huske å sjekke disse administrerte WordPress-hostingene fordi tjenestene deres er godt optimalisert for hastighet.

Hastighet betyr noe. Det påvirker brukeropplevelsen din, det påvirker søkeresultatet. Det påvirker salg og konvertering.

Hvis du lurer på hvordan serverhastigheten din måler seg, kan du gå over til hastighetskontrollen vår nå og sammenligne nettstedet ditt med millioner av andre.

Hvis du har spørsmål eller tanker om belastningshastighet på nettstedet eller responstider på serveren, vennligst legg igjen en kommentar nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map