10 frustrerende grunner til at nettstedets hastighet går sakte

Det er en så enkel ting å klikke på en nettstedslink.


Men bak kulissene blir hundrevis av forespørsler øyeblikkelig pinget rundt i hele verden for å gi deg bilder og tekst. Det skjer mye i løpet av de få korte sekundene, og det er mye som kan gå galt.

Ting kan begynne å avta, og ta nettstedet ditt med det.

Hvis du har fulgt opp med den nåværende serien min om lastehastighet på nettstedet, vil du vite at trege nettsteder er dårlige nyheter! Faktisk kan et lat nettsted koste deg tusenvis av besøkende og konverteringer.

Med det i bakhodet, går jeg bak kulissene for å se hva som skjer. La oss zoome inn de få sekundene, og se hva som holder ting oppe!

Pro-tips

Sakte side drepe salget! Lader WordPress-hastigheten din med disse 8 hakkene.

1. Serverytelse

Nettstedet ditt laster fra grunnen av. Når noen klikker på nettstedet ditt, er det som å vri nøkkelen i motoren på en bil. Den besøkende ber motoren din starte opp.

Det aller første som skjer er dette: Nettleseren din (Firefox, Safari, etc) sender en ping til serveren din. Den ber om all informasjon og data, slik at den kan laste inn nettstedet ditt.

Hvis serverens ytelse er dårlig, vil det ta lenger tid å svare. Uansett hvor raskt alt annet er, vil en treg server alltid gi deg en treg start.

Dårlig serverytelse er nesten alltid nede på webhotellet. En billig webhotell vil vanligvis gi deg en delt server, noe som betyr at du deler plass og ressurser med utallige andre nettsteder. Hvis nettstedet ditt er tregt, skyldes det at du er i kø med mange andre nettsteder!

2. Serverplassering

Hvis du noen gang har foretatt en langdistanseoppringning, vet du at det tar lengre tid å lage forbindelsen. Det er fordi informasjonen fysisk må reise for å komme dit. Dataene går gjennom kabler, og de blir overført over satellitter.

En lignende ting skjer når du klikker på et nettsted. Når du klikker på et nettsted, sender du en melding til serveren. Du ber om å laste.

La oss si at serveren din er basert i Amerika. Når en japansk besøkende klikker på nettstedet ditt, må informasjonen reise hele veien over Stillehavet. Den må be om tilgang til serveren. Deretter må den reise helt tilbake over havet for å laste den inn på skjermen.

Data går raskt. Men det er ikke magi!

3. Mye trafikk

Hvis du opplever mye trafikk, vil det til slutt føre til at nettstedet ditt går tregere.

På det nåværende nivået kan webserveren din bare betjene et visst antall mennesker samtidig. Det er litt som å stå i kø i en butikk. Jo flere som kommer inn i butikken, jo saktere får de servert.

Ikke bare det, men butikken trenger da å dra inn ekstra ressurser for å hjelpe. De må ringe ekstra ansatte bakfra for å hjelpe til med å betjene alle. Men nå bremser også backend-tingene.

Det samme skjer på nettstedet ditt. Serveren din vil prøve å administrere all ekstra trafikk, men den vil reduseres et sted.

4. Ekstra store bilder (og komplekst filformat)

Husker du de gamle dagene med oppringt internett? Det kan ta opptil et minutt å laste et stort bilde, en liten bit av gangen! Det var pinefullt!

Ting har blitt bedre siden bredbånd, men den generelle regelen gjelder fortsatt.

Etter at du har pinget serveren, vil den begynne å transportere hver bit av nettstedet til nettleserskjermen. Serveren vil ha innhold, tekst og bilder. Dette er som at butikkeieren vår tar med deg lageret ditt fra baksiden.

Når du tenker på det slik, er det enkelt. Store, tunge gjenstander vil ta lengre tid å få frem.

Det vil ta lang tid å laste opp et stort bilde. Hvis du har massevis av store bilder på nettstedet ditt, legger du til ekstra lastetid for hvert bilde.

Filformatet er også viktig her. Nettlesere kan laste JPG-, PNG- og GIF-bilder raskt og raskt. Men tunge formater som TIFF og BMP kommer til å spise enorme biter i ladetiden din. Unngå dem!

5. Kodetetthet

Du føler kanskje et tema her allerede. Store, tette elementer vil bremse nettstedet ditt. Et av de tetteste elementene på nettstedet ditt er koden som oppretter den.

Hvis du er kjent med CSS, HTML og Javascript, vil du vite at det ligger en enorm mengde kode bak nettstedet ditt.

For eksempel er det 60 millioner kodelinjer på Facebook alene.

Millioner linje med kode

(Se hele bildet)

(Det er mer enn Hadron Collider)

((Men fortsatt mindre enn Google!)).

Hvis backend på nettstedet ditt er tilstoppet med overflødig koding og javascript, vil det ta lenger tid å dra det opp.

6. Tekstgrafikk

Mange nettsteder bruker fremdeles bilder for å vise tekst.

Du bruker kanskje et bilde for å vise logoen din, for eksempel. Eller du kan ha en forklaringstekst som en del av et stort bilde på hjemmesiden din.

Som du kan forestille deg, tar grafikk som disse mye lenger tid å laste i forhold til et enkelt skriftalternativ.

7. For mange filforespørsler (RTT-er)

Jeg har allerede forklart hvor store, tunge elementer det tar mye lenger tid å laste. Vel, det handler ikke bare om størrelsen. Det er hvor mange av dem det er.

Hvert lite element på nettstedet ditt krever en annen filforespørsel om å lastes inn. Hver CSS-fil, hvert bilde, hver sosial delingsknapp og hvert stykke Javascript er en ny filforespørsel.

Serveren din kan bare håndtere en viss mengde forespørsler per sekund.

La oss si at nettstedet ditt bruker 50 filforespørsler hver gang det lastes opp. Hvis 100 personer alle åpner nettstedet ditt samtidig, betyr det 5000 filforespørsler på ett sekund. Hvis du er på en liten server, vil det sakte sakte sakte.

Husk at det bare er så mange ressurser å servere filene på.

8. For mange plugins

Hvis du kjører WordPress, har du sannsynligvis en rekke plugins bak kulissene. Vel, hver og en av dem lager sin egen filforespørsel. Hver har en CSS-fil og noe javascript som skal lastes inn.

Det betyr mer vekt å bære, og flere filforespørsler. Hvis du kjører mange plugins, kommer det til å bremse ting. Spør deg selv hvilke som er absolutt nødvendige.

9. Unødvendige viderekoblinger

Se for deg at du ber om veibeskrivelse til jernbanestasjonen. Så kommer du dit, og finner ut at den er stengt. Den er flyttet til den andre siden av byen, og nå må du gå over byen.

Tar deg aldre, gjør det ikke?

Det samme skjer med viderekoblinger. Det er som å laste inn en side to ganger. Unngå omdirigeringer på nettstedet ditt med mindre du har en fantastisk grunn til å gjøre det.

10. En utdatert CMS

Hvis du bruker WordPress, Drupal eller Wix for å administrere nettstedet ditt, vil du merke en vanlig popup. Den ber deg om å installere oppdateringer eller nye versjoner av programvaren.

En oppdatering betyr generelt at de har strøket ut alle problemer og problemer, spesielt med tanke på hastighet. Installer de nyeste versjonene av all programvare og plugins for å laste nettstedet ditt raskere og smidigere.

Takk for at du leste! Hold meg, for neste uke følger jeg opp dette innlegget med en grundig veiledning for å fikse hvert av disse problemene. [Oppdatert: 14 belysningstriks for å få fart på nettstedet ditt]

Faktisk oppfordrer jeg til å sjekke eboken min på de nøyaktige trinnene jeg tok for å få Bitcatcha.com lastet innen tre sekunder.

Gi meg beskjed hvis du har spørsmål om nettstedets hastighet i kommentarene nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map