НордВПН преглед: 9 предности и 4 мане коришћења НордВПН

НордВПН


Contents

НордВПН

хттпс://нордвпн.цом/

тл; др

НордВПН је застрашујуће јак кандидат. Притискује сва права дугмета у кључним областима сигурности, приватности и брзине, а све то нуди по тешко свладавим дугорочним ценама претплате. Дефинитивно се мора купити свима који су заинтересовани да обезбеде своју приватност!

НордВПН преглед: 9 професионалаца & 4 Слабости коришћења НордВПН-а

НордВПН је још један бехемотх у ВНП послу и заснива се ван Панаме. Почевши од 2012. године, компанија је прешла дуг пут у врло кратком року. Од 2018. године управља са више од 4.000 сервера из 62 земље.

Белешка

За све наведене цене користимо курс од 1 УСД до 4,1 МИР.

Шта нам се свиђа код НордВПН-а

1. Врхунска приватност и сигурност

Сједиште компаније НордВПН је у Панами, али иако није обично важно за већину провајдера услуга, значајно је за ВПН услуге. Панама нема законе о чувању података и њихова влада (колико знамо) не врши интернетски надзор. То значи да законски, НордВПН не треба да води евиденције активности својих корисника – што је одлично за вашу приватност!

Поред сјајне локације за приватност, НордВПН такође користи и врхунске стандарде шифрирања. Као и сви добављачи врхунских ВПН услуга, они користе 256-битни напредни стандард шифрирања (АЕС)..

Чекајте – постоји још – Да би додатно заштитили своју приватност, НордВПН користи ПГП кључеве у контакту са клијентима и ради заштите података вашег налога. ПГП кључеви могу се користити за шифрирање комуникације између вас и НордВПН и практично су нераскидиви.

Прекидач: Имају две различите врсте прекидача за убиство: корисник сада може да одабере да ли ће затворити одређену апликацију или потпуно прекинути Интернет везу у случају неочекиваног прекида (прекидач за убијање на нивоу система).

2. Килл прекидач спречава компромисе о приватности

Ако се питате шта би се могло догодити ако веза са НордВПН сервером падне, тада је Килл Свитцх ваш одговор. Ако НордВПН сервер прекине везу, ова значајка зауставља сву вашу интернет комуникацију.

Користе се две верзије прекидача за убијање НордВПН-а, зависно од ваше платформе. Верзија за Виндовс или Мац омогућава вам да одаберете које ће апликације престати комуницирати ако се нешто догоди, док верзија мобилне апликације зауставља све.

Све ово служи за спречавање цурења података.

2.1. Нема цурења ДНС-а

Као и увек приликом тестирања ВПН-а, поред инсталације и тестова брзине, једна од најважнијих ствари је да осигурате да вам прави ИП адреса буде маскиран. Уосталом, то је једна од главних сврха, зар не? Стандардни тестови се могу обавити на днслеак.цом или днслеактест.цом.

Све што требате да урадите јесте да упоредите свој стварни ИП са оним који је приказан на те две веб локације – све док се не подударају, у реду сте.

НордВПН тест за пропуштање ДНС-а* У Малезији сам, тако да мој клијент НордВПН очигледно добро ради!

3. Удвостручите заштиту двоструким ВПН-ом

До сада ћете бити упознати са основним концептима ВПН-а, па разговарајмо о нечему додатном што долази са НордВПН-ом, а то је Доубле ВПН. Повезивањем два ВПН сервера, у суштини добијате додатни слој заштите.

Додатна сигурност са двоструким ВПН-ом

Ваш рачунар / уређај прво се повезује на један ВПН сервер, који се затим повезује на други ВПН сервер пре него што коначно стигне до жељеног одредишта. На овај начин, ваш одредишни ИП пролази кроз две промене и ваши се подаци такође два пута шифрују. Као што рекох, двострука заштита!

4. Повежите 6 уређаја на многим типовима платформи

Најбољи ВПН за више уређаја

За већину нас можемо очекивати да ће ВПН користити на неколико уређаја одједном. Барем на једном рачунару и мобилном уређају. Онда су ту они који су луди за уређајима и имају рачунар, лаптоп, два паметна телефона, два таблета и доброта зна шта још.

НордВПН задовољава све и подржава до шест истодобних веза истовремено. То значи да све уређаје можете осигурати појединачно и за добро мерење бацити на усмјеривач.

Подржан је добар број типова платформе, тако да све што имате можете вероватно бити у реду. Изузетак је само када су у питању рутери, јер су они ситнији.

Упозорење

Не подржавају сви усмјеривачи ВПН-ове. Пре куповине услуге проверите да ли ваша подржава НордВПН заједно са вашом Интернет везом. У супротном погледајте наш најбољи бежични рутер за ВПН.

5. Брзе и стабилне брзине свуда около

Испробао сам пет различитих географских локација и док сам приметио уобичајено повећање времена пингања што даље од физичких локација, укупне брзине су биле врло импресивне. Моји тестови су спроведени на линији од 500 Мбпс из које редовно излазим преко 450 Мбпс.

основна брзина у Малезији без впн

Резултат основног теста на малезијском серверу
(Погледајте потпуни резултат брзине почетне брзине овде)

Учинковитост на различитим локацијама је, наравно, увелико варирала, јер удаљеност има и фактор. Иако приликом тестирања ВПН-а постоји још више променљивих у игри, као што су учитавање сервера, квалитет сервера у одређеној земљи и други фактори..

НордВПН тест брзине – Северна Америка

нордвпн тест брзине НА искључен

НордВПН тест брзине НА – ВПН искључен
(Погледајте резултат теста пуне брзине овде)

нордвпн тест брзине НА укључен

НордВПН тест брзине НА – ВПН укључен
(Погледајте резултат теста пуне брзине овде)

НордВПН тест брзине – Европа (Немачка)

нордвпн тест брзине ЕУ искључен

НордВПН тест брзине ЕУ – ВПН искључен
(Погледајте резултат теста пуне брзине овде)

нордвпн тест брзине ЕУ на

НордВПН тест брзине ЕУ – ВПН укључен
(Погледајте резултат теста пуне брзине овде)

НордВПН тест брзине – Африка (Јужна Африка)

нордвпн тест брзине Африке искључен

НордВПН тест брзине СА – ВПН искључен
(Погледајте резултат теста пуне брзине овде)

нордвпн тест брзине африке укључен

НордВПН тест брзине СА – ВПН укључен
(Погледајте резултат теста пуне брзине овде)

НордВПН тест брзине – Азија (Сингапур)

нордвпн тест брзине Азија искључена

НордВПН тест брзине Азија – искључен ВПН
(Погледајте резултат теста пуне брзине овде)

нордвпн тест брзине Азија укључен

НордВПН тест брзине Азија – ВПН укључен
(Погледајте резултат теста пуне брзине овде)

НордВПН тест брзине – Аустралија

нордвпн тест брзине Аустралија искључен

НордВПН тест брзине Аустралија – искључен ВПН
(Погледајте резултат теста пуне брзине овде)

нордвпн тест брзине аустралија на

НордВПН тест брзине Аустралија – укључен ВПН
(Погледајте резултат теста пуне брзине овде)

НордВПН је до сада увек надмашио наша очекивања у погледу перформанси брзине. У пет основних региона на које сам их тестирао, брзине су углавном биле велике и мало је било никаквих додатних кашњења током коришћења НордВПН-а..

Такође је било добро и ИоуТубе стриминг за 2к и 4к ХД, а опет је био углађен и безболан. Успио сам да преносим 4к видео без икаквих проблема. Међутим, имајте на уму да постоје нека подручја са слабом брзином.

На пример, догодило се да тестирам њихову употребу локално тамо где се налазим, а брзине за сервер овде су биле прилично слабе. Ако вам се то догоди, повежите се негде другде у близини – у идеалном случају место познато по јакој инфраструктури.

6. Више од 5000 сервера у 59 земаља

НордВПН сервери* Виндовс апликација НордВПН користи слику мапе света за коју бисте одабрали локацију свог сервера

Са преко 5000 сервера у 59 земаља, нема сумње да је НордВПН један од већих добављача ВПН услуга данас. Са било којом мрежом овако масивном, мора да има неких локација које ће бити лошије у односу на друге.

Међутим, као што можете видети у нашим ранијим тестовима брзине, већина основних подручја на стратешким глобалним локацијама била је у реду. Ако се повежете са сервером који не ради онако како бисте сматрали да би требало, сигуран сам да у близини постоји боља алтернатива. Само погледајте који вам најбоље одговара

Скоро половина сервера НордВПН-а је са седиштем у САД, а потом слиједи сличан број сервера са седиштем у Европи. Ипак, за гео-закључане садржаје у којима је већина добрих ствари, плус уз то много сервера, Азија и даље добро ради.

7. НордВПН нуди сјајне цене!

Месечно
Годишње
Двогодишња

Цена / месец
49.00 РМ
РМ28.70
РМ20.50

Тотал Билл
рм49.00
РМ343.91
РМ392.58

Циклус наплате
1 месец
12-месечни
24 месеца

Гаранција поврата новца
30-дневни
30-дневни
30-дневни

Управо сам истражио ЕкпрессВПН који за РМ27.35 иде најјефтиније, био сам запањен лудом НордВПН-а РМ11,28 месечни трогодишњи план уговора (Трогодишњи план је обустављен: [) 20,50 РМ месечно двогодишњи план уговора. На истим нивоима од једног месеца до једногодишњег трајања, две су цене приближно исте, али двогодишњи план компаније НордВПН једноставно је запањујућа вредност за новац..

Размислите на овај начин – они имају 30-дневну гаранцију поврата новца и нуде јефтину прљавштину по повољним ценама за дугорочне планове – што има савршен потрошачки смисао. Гледајући њихов једногодишњи план, цена достиже укупно РМ343,91. Ако можете надоградити за само РМ49.20 и отићи на две године, зашто не?

Нажалост, овде постоји само „али“ – НордВПН такође наплаћује порез на додату вредност (ПДВ), зависно од земље из које сте земље. Нећете свима наплатити ПДВ, али неки ће можда завршити са додатним трошком до 20% (од онога што сам видео).

НордВПН ПДВ

8. Крипто валуте и НОВЦИ Прихваћени као плаћање

За ВПН-ове ме толико не занимају ако прихватају плаћање чеком, кредитном картицом или банковном рачуном, али импресиониран сам да, осим крипто валуте, НордВПН прихваћа и готовинско плаћање на неким локацијама. Ако живите у САД-у, можете платити готовином у Фри’с Елецтроницс или Мицро Центру.

За крипто валуте компанија прихвата три врсте – Битцоин, Етхереум и Риппле.

Ова два начина плаћања су важна јер их је немогуће пратити. На крају крајева, ваша приватност је разлог зашто тражите ВПН провајдера?

9. Нетфлик подршка се ажурира

Ствар у Нетфлик-у је што мрзи кориснике који користе ВПН-ове да би покушали заобићи регионална ограничења садржаја. Компанија покушава да блокира ВПН кориснике, а НордВПН то схвата и непрестано ради на томе да помогне својим корисницима да приступе Нетфлик садржају.

У ствари, он одржава и целу страницу која има упутства о томе како да приступите регионалном садржају. Упутства се с времена на време мењају, па ако установите да имате проблеме са Нетфликом током коришћења НордВПН-а, онда не заборавите да проверите ту страницу!

Шта ми нисмо волели у вези са НордВПН-ом

1. Торрентинг се подржава само на неким серверима

У почетку је Торрентинг био помало енигма са НордВПН-ом. Тада сам се подсетио да нису сви њихови сервери подржавали пеер-то-пеер датотеку. Подешавања за ово пронађена су у одељку „Аутоматско повезивање при покретању“ где можете изабрати да се аутоматски изврши избор или да се изабере одређени тип сервера на који ћете се повезати..

За НордВПН, они су категорисани у Дедицатед, ДоублеВПН, Онион Овер ВПН или П2П. Иако није баш пријатан за кориснике, сматрам да то омогућава много већу флексибилност у контроли.

Торрентинг само на неким серверима* Ако не одаберете П2П сервер, велике су шансе да ће вас бујица поравнати – овако

Иако сам срећан што НордВПН подржава торрентинг, може бити прилично разочаравајуће бити ограничен на само одређене сервере ако сте обожаватељ торрентинга. Такође сам приметио да брзине торрента и нису баш тако добре како сам очекивао, на основу тестова брзине које сам спровео.

2. Абисмалне брзине у Малезији

Морао сам да додам и овај део као превару, јер сам био шокиран колико лоше је малезијски сервер НордВПН-а функционисао на брзинским тестовима. Да будем јасан, пробао сам малезијски сервер током три различита дана и више пута дневно – брзине на које се овде повезује НордВПН су једноставно ужасне. Доследно сам наилазио на невјеројатне брзине од 3 до 11 Мб / с, што је једноставно неприхватљиво.

3. Споро повезивање апликација и сервера

Ако користите апликацију за клијенте, попут оне коју НордВПН има за Виндовс, морате имати на уму једну ствар, а то је потребно неко време да се прикључите на сервер. Укључио сам штоперицу на Виндовс клијенту (на Виндовс солид погону имам Виндовс 10) и потребно је у просеку 14-30 секунди да успоставим везу. Ово не укључује време које клијент треба да учита.

Сада се то неким људима не чини много. Али ако сте попут мене и навикли сте да учитавате ССД-брзину пута, можда ћете разумјети. Или размислите о овом случају ако сте на стандардном чврстом диску – тих 14-30 секунди је потребно колико ће вам рачунару требати да се потпуно покрене у поређењу са оним са чиме сте сада суочени.

Мислим да је једини изузетак од свега овога ако ћете покретати НордВПН са вашег рутера, у том случају ће бити „увек укључен“.

4. ОпенВПН конфигурација није прилагођена корисницима

Ако више волите да користите ОпенВПН него Л2ТП или неки други протокол, можда ћете бити у шоку. Прво, морате да преузмете ЗИП датотеку сервера НордВПН-а, која садржи конфигурацијску датотеку за сваки од њихових сервера. Сваки сервер има две конфигурације – једну за ТЦП и једну за УДП.

Конфигурације НордВПН

То значи да унутар те ЗИП архиве има преко 8000 конфигурационих датотека (тачно 9,341, тачно) са именима попут ал1.нордвпн.цом.тцп443 или за12.нордвпн.цом.тцп443. Где се налази сваки сервер конфигурационих датотека, то морате сазнати покушајем и грешком.

Озбиљно, ово је једна од најсмешнијих метода о којој је НордВПН могао да помисли да дистрибуира ОпенВПН конфигурације и представља огроман бол у врату.

Дно: Да ли ћу платити за НордВПН?

Једном ријечју – апсолутно! Када лично потражим ВПН провајдера, лично сам да вас пратим исте ствари – приватност, сигурност и брзина. НордВПН се изузетно добро сналази у свим овим кључним областима.

Био сам импресиониран брзинама сервера које су у ствари биле много боље него што сам очекивао од било ког пружаоца ВПН услуга. Истина, постоје неки пади попут Малезијских брзина сервера, што је пад, али то је једна од 62 државе, на крају крајева.

Глазура на торти је двогодишњи уговор компаније НордВПН за 12,26 РМ месечно, што је, према ономе што видим, готово непобедиво у односу на вредност за новац. Чак и ако неко понуди нижу цену, сумњам да то ради на нивоима услуга које НордВПН нуди.

Хоћу ли платити за ово? Апсолутно.

Кључне карактеристике

 • ✓ Нема евидентирања
 • ✓ Двоструки ДНС
 • ✓ Осигурава до 6 уређаја
 • ✓ ПГП за цоммс. приватност
 • ✓ Вишеструка подршка протокола

Препоручује се за

 • • Врхунска сигурност
 • • Једноставан, али моћан интерфејс
 • • Масиван број сервера
 • • Доступно за скоро све платформе

>

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map