Uppgraderingar av innehåll – det snabbaste sättet att fler prenumeranter (den definitiva e-postmarknadsföringsguiden del 2)

Att bygga en e-postlista är det viktigaste du kan göra för din online-verksamhet.


Det är den mest lukrativa och effektiva formen för marknadsföring online. Men tyvärr är det långt ifrån lätt.

Om du har byggt din lista en efter en, vet du hur knepigt det är!

I del 1 av denna 6-delade serie såg vi på de 11 högsta konverteringsformulärerna och var de ska placeras. Men vad ska du använda för att locka människor att registrera sig? En gratis e-bok? En rapport? Ett webbinarium?

Visst, dessa alternativ fungerar bra. Men det finns en “blymagnet” som presterar bättre än alla:

“Innehållsuppgradering”.

Uppgraderingar av innehåll - det snabbaste sättet att fler prenumeranter

Jag använder det här på Bitcatcha och det är den mest effektiva fångstformen på webbplatsen. Och jag är inte den enda. Vissa bloggare rapporterar STORA ökar i registreringskonverteringar använder metoden för uppgradering av innehåll.

Först, låt oss gå tillbaka till grunderna …

Fånga upp vår definitiva e-postmarknadsföringsguide

 • Del 1: De 11 högsta konverteringsformulärerna
 • Del 2: Uppgraderingar av innehåll – det snabbaste sättet för fler prenumeranter
 • Del 3: Öka engagemanget & intäkter med en välkomstserie via e-post
 • Del 4: 19 enkla knep för att få 40% öppen hastighet via e-post
 • Del 5: Den perfekta ämnesraden: 18 knep för att spika det
 • Del 6: Fungerar din e-postmarknadsföring? 14 viktiga mätvärden att mäta

Vad är en innehållsuppgradering?

Du har sett den traditionella “blymagneten” eller incitament att locka människor att prenumerera. Det är ofta en e-bok eller en rapport om digital marknadsföring. Tidigare konverterade de riktigt bra.

Idag är dessa stora resurser mindre effektiva. De är vanligtvis för allmänna. För bred. För stor. Dessutom har vi alla gratis e-böcker som staplas upp i vår inkorg, så vi är ovilliga att ladda ner mer!

4051

Istället letar dina läsare efter något annat. Något mer relevant, specifikt och bättre anpassat till deras behov. Något de verkligen vill ladda ner.

Just nu läser du den här artikeln om att växa en e-postlista. Så jag vet säkert att e-postmarknadsföring är ditt fokus och ditt intresse. Varför skulle jag försöka driva en bred e-bok om marknadsföring på sociala medier? Eller SEO? Eller något annat?

Jag vet att du är intresserad av e-postmarknadsföring, så jag måste erbjuda dig något relaterat till e-post.

Det är där innehållsuppgraderingen kommer in. Det är en blymagnet som är mycket relevant för vad din besökare läser och det ger extra värde utöver blogginlägget. Det går direkt in i innehållet, så du är redan engagerad och fascinerad när jag erbjuder det. Så här ser det ut in situ.

innehålls uppgradera-in-situ

Så här är tricket. Erbjud inte en allmän ‘blymagnet’ över hela webbplatsen. Glöm e-böcker, vitböcker etc. Skapa istället massor av mindre incitament anpassade till olika ämnen.

Uppenbarligen tar det tid att skapa skräddarsydd ytterligare innehåll, men de kan vara bitstora. Det kan vara en utskrivbar checklista som sammanfattar inlägget, en videoförklarare eller en mer detaljerad fallstudie. Allt som tillför värde till det befintliga innehållet.

Sammanfattning: Erbjud inte något allmänt som dina läsare kanske vill ha. Erbjud något värdefullt och relevant du vet att du vill ha.

Det är innehållsuppgraderingen i ett nötskal. Du “uppgraderar” innehållet i utbyte mot ett e-postmeddelande.

Min superkonverterande innehållsuppgradering

Här är ett exempel på hur innehållsuppgraderingen fungerar här på Bitcatcha.

Jag började med att välja en blogg med hög trafik: den här artikeln på “målsidor”. Eftersom det genererade en hel del besökare och konverterade ganska bra redan, var det en stark kandidat för att konvertera ännu fler prenumeranter.

bitcatcha-artikeln

Inlägget i sig är en lång (2 000 + ord) resurs, så jag bestämde mig för att “uppgraderingen” skulle vara en enklare checklista som sammanfattade huvudpunkterna.

Jag ville ha något som mina läsare kunde skriva ut och referera till när de skapade sina egna målsidor. Något som gav verkligt, handlingsbart värde.

Jag placerade opt-in-länken längst upp på bloggen, så du kan absolut inte missa den.

Jag bäddade också in det längst ner på sidan, så det finns två tydliga ingångspunkter.

Du kommer också att märka att det är inslaget i en ljusgul ruta. Det drar ögat. Läsaren känner sig tvungen att klicka på den.

innehålls uppgradera-in-situ

Jag var också angelägen om att se till att innehållsuppgraderingen såg bra ut. Några punkter på ett Word-dokument verkade inte vara ett rättvist utbyte för mina läsare.

Så jag fick min grafiska formgivare på fallet och förvandlade de här punkter till detta:

innehålls uppgradering-innehåll

Denna infographic är mycket effektivare. Det ser till att mina abonnenter känner att de fick något av värde i utbyte. De kan skriva ut det och hänvisa till det medan de till exempel bygger en målsida.

Alternativa innehållsuppgraderingar

Innan jag förklarar steg-för-steg-processen med att installera en, här är några alternativa uppgraderingar av innehåll som du enkelt kan skapa själv.

1. Ett fuskark

Liksom en checklista fungerar fuskarkiv riktigt bra för långa blogginlägg. Bloggar som den här – på nästan 2 500 ord – är mycket att ta in. Så du kan ta alla viktiga punkter, koka ner dem och låta dina läsare “fuska”.

Brian Dean på Backlinko använder också denna teknik och gör sina artiklar till en vacker pdf-infographic för prenumeranter:

Ett fuskark

2. Avskrifter

Dessa är fantastiska när ditt huvudsakliga innehåll är en video eller ett innehåll. Dina läsare kan ladda ner transkriptet och spara det för senare.

3. Fallstudier

Bloggar är ofta en introduktion till ett ämne. Du kan använda innehållsuppgraderingen för att gå in i ännu mer detalj. En fallstudie är spännande eftersom den låter läsarna se hur teorin fungerar i handling.

4. Rå filer och mallar

Dina läsare kommer att älska ett snabbt hack, särskilt om det hänför sig till det de just har läst. Du kan ge bort en gratis e-postmall eller ett exempel på ett kalkylblad för produktivitet. Webbdesigners kan erbjuda råa PSD-filer för sina läsare att ändra.

Digital marknadsförare gör en liknande sak med en ‘svepfil’. Du kopierar och klistrar helt enkelt in deras formel-testade befintliga rubriker på sociala medier.

Rå filer och mallar

Hur du ställer in din innehållsuppgradering

Så nu vet vi vad det är (och varför du behöver det) låt oss prata specifikationer. Processen ser ut så här:

 1. Hitta dina högsta trafikbloggar.
 2. Skapa en innehållsuppgradering för varje som ger mervärde.
 3. Lägg till den på din webbplats.
 4. Justera och optimera konverteringsfrekvensen.
 5. Kör massor av trafik till det.
 6. Se dina abonnentnummer skyrocket.

Låter enkelt, men det finns några knepiga bitar att ställa in.

Att hitta din högsta trafikblogg är den enkla delen. I allmänhet kommer artiklarna med mest trafik att generera flest abonnenter. Dyk in i ditt Google Analytics-konto nu och skriv ner dina fem toppresultat.

Välj nu ett incitament för uppgradering av innehåll som kommer att tillföra verkligt värde.

Du kan välja en av de innehållsuppgraderingar som jag föreslog ovan eller komma på något helt nytt. Ju mer kreativa och unika, desto bättre!

Lägga till innehållsuppgraderingen till din webbplats

Här är den svåraste delen, men jag tar dig igenom det steg för steg.

Innan vi börjar behöver du ett konto hos LeadPages och MailChimp. Det här är de två verktygen vi kommer att använda för att konfigurera din innehållsuppgradering.

LeadPages är verktyget som hjälper dig att skapa detta:

Leadbox för uppgradering av innehåll

… popup-rutan som samlar dina e-postadresser. (Kallas också en “leadbox”)

Varför använda den här popup-rutan LeadPages? Därför det konverterar 30-40% bättre än att skicka människor till en annan målsida. Det är också iögonfallande och dynamiskt.

MailChimp är e-postprogramvaran som samlar in och hanterar alla dina prenumeranter. Det spränger också dina nyhetsbrev och massmeddelanden.

Anslut LeadPages och MailChimp så att de pratar med varandra

Låt oss säga att en av mina läsare, Ben, fyller ut min popup-låda med LeadPages.

Jag behöver LeadPages för att säga, “hej, MailChimp, jag skickar innehållsuppgraderingen till Ben, kan du lagra hans e-postadress i min abonnentlista!”

För att göra detta måste vi koppla upp kontona. LeadPages har en handledning om att göra detta, men för innehållsuppgraderingar är saker lite mer detaljerade.

Här är problemet: en läsare kan hämta en innehållsuppgradering på e-postmeddelanden och en kan ladda ner en uppgradering på sociala medier. Men jag vill lagra båda abonnenterna i samma övergripande e-postlista. Och det är lite knepigt.

Låt oss börja med MailChimp:

MailChimp konfigureras

Det här är vad vi vill uppnå:

 1. En enkel lista som samlar alla dina prenumeranter.
 2. Men se till att varje abonnent får den specifika innehållsuppgraderingen de klickade på.

Jag har pratat med många bloggare som skapade massor av olika abonnentlistor för varje innehållsuppgradering. Det är en mardröm. Vi vill bara ha en.

Vi undviker det genom att skapa “undersektioner” i din primära abonnentlista. MailChimp kallar dessa “listfält”, och vi skapar ett för varje innehållsuppgradering.

På så sätt får alla incitamentet de registrerade sig för, men alla matas in i en huvudabonnentlista.

1. Logga in och gå till ditt ‘listor’ alternativ …

mailchimp1

2. Välj listan du vill samla e-postadresser för …

Välj e-postlistan

3. Gå till inställningarna. Klicka sedan på “listfält och slå samman taggar”

MailChimp-merge

4. Skapa ett “listfält” för varje innehållsuppgradering

Kom ihåg att detta “listfält” är som ett underavsnitt i din större abonnentlista. Vi kommer att namnge det efter varje innehållsuppgradering som du ställer in.

För att göra detta, klicka på “lägg till ett fält” …

lägg till ett fält

och sedan ‘text’ …

MailChimp-add-text-fält

5. Namnge listfältet efter bloggen eller innehållsuppgraderingen du ger bort

I mitt fall är detta en innehållsuppgradering för bloggen “målsida”.

Namnge listfältet

Du vill också avmarkera fältet “synligt”.

6. FÄRD

Det är MailChimp som alla är konfigurerade. Nu måste vi ge LeadPages all denna information.

LeadPages-installation

Så här uppnår vi i det här avsnittet:

Integrera MailChimp med LeadPages så att alla e-postadresser samlas in.

Se till att LeadPages berättar för MailChimp att kategorisera prenumeranter enligt innehållsuppgraderingen de fick.

1. Logga in, klicka på Leadboxes och sedan på “create new leadbox”

Creare ny Leadbox

2. Klicka på “integrationsinställningar” och välj sedan MailChimp

Välj MailChimp

3. Välj vilken abonnentlista du vill ansluta

I mitt fall skulle jag välja “Bitcatcha”.

Välj en e-postlista

Nu kommer alla e-postadresser som samlas in av en Leadpages-ruta automatiskt att lagras i min MailChimp-abonnentlista. Men hur ser vi till att abonnenten får rätt innehållsuppgradering?

4. Klicka på anpassa detta formulär

Här kommer vi att mata in “listfältet” som vi skapade i MailChimp. Det ansluter till rätt innehållsuppgradering med rätt popup-ruta.

Gå till avsnittet “formulärfält” och leta efter “dolda formulärfält” längst ner. Det är här vi hittar mitt fält “Landing Pages Checklist” som jag skapade i MailChimp.

Dold formfält

5. Skriv “ja” i standardvärdet

Detta sista steg är avgörande. Det betyder att ett “ja” kommer att visas i din MailChimp-abonnentlista bredvid alla som laddade ner en innehållsuppgradering.

Viktigt om du vill undvika att skicka dina prenumeranter samma innehåll två gånger!

Standardvärde

6. FÄRD!

Nu för den roliga delen – designa din popup-låda.

Anpassa din Leadbox

Anpassa din Leadbox

Det är här där vi börjar optimera din konverteringsfrekvens.

Allt om din Leadbox måste noggrant beaktas till BOOST CONVERSIONS. Tänk på din kopia, bilderna och den allt viktiga “handlingsfrågan”.

Vi behöver en hel extra blogg för att täcka dessa detaljer. Lyckligtvis har vi bara artikeln!

Läs våra “Seven Steps to a Magnetic Call to Action”, och se till att din popup-låda driver så många människor att konvertera som möjligt.

Bädda in LeadBox på din webbplats

Allt som återstår att göra är att komma igång på din webbplats.

När du har anpassat din LeadBox trycker du på ‘publicera’ så ser du detta virtuella HTML-kod:

Bädda in LeadBox på din webbplats

Detta måste kopieras och klistra in i HTML-koden för ditt blogginlägg.

I mitt fall går jag in i WordPress-backend, hittar min “målsidor” -blogg och laddar upp HTML-koden.

I bilden ovan ser du att det finns en textrad som är dold i HTML som säger “Klicka här för att prenumerera på min e-postlista”?

Du vill Byt ut den texten med din anpassade text. I mitt fall “ladda ner en gratis checklista”:

innehålls uppgradera-in-situ

Så HTML kommer att förpacka den formulering du använder.

När någon klickar på den länken visas popup-rutan.

Enkel!

Leverera din innehållsuppgradering

Just nu är vi nästan där.

Det sista steget är faktiskt att skicka saken till din abonnent. Här är det enklaste sättet att göra det:

Lead Magnet System

Med den här metoden, när din nya prenumerant trycker på knappen “skicka”, skickar LeadPages automatiskt innehållsuppgraderingen via e-post.

Samtidigt lagrar den den nya e-postadressen i MailChimp.

Här är processen:

1. Logga in på LeadPages, klicka på inställningar > leverans av blymagnet

bly-magnet-leverans

2. Ladda upp din innehållsuppgraderingsfil

upload-bly-magnet

3. Ange ämnesraden och meddelandet

upload-bly-magnet-2

4. Tillbaka till LeadBox-formuläret, slå på denna strömbrytare och välj den ledningsmagnet som du har laddat upp tidigare

e-leverans-setup

5. FÄRD!

När en abonnent träffar skickas de till din MailChimp-abonnentlista, och LeadPages skickar dem direkt din innehållsuppgradering via e-post.

Det här är det alternativ jag använder eftersom det först verifierar abonnentens e-postadress. Men det finns ett snabbare alternativ om du föredrar:

Alternativt: Skicka dem direkt till godbitarna

I stället för att skicka dem innehållsuppgraderingen via e-post kan du istället skicka dem till en målsida där de kan ladda ner den.

Detta är också enkelt att installera, och vi gör det med en tacksida.

1. Klicka på alternativet “tack”

tack q-leverans

2. Skapa din målsida

LeadPages är helt dedikerat till att skapa fantastiska målsidor. Spela runt och använd en av deras mallar för att bygga en du är nöjd med.

Du kan sedan inkludera en länk för att ladda ner din innehållsuppgradering. Eller om det är en video eller ett webinarium kan du bädda in det direkt på målsidan.

3. Avmarkera alternativet “använd standard målsida”

Om du inte gör det skickar LeadPages din prenumerant till en generisk “tacksida” och de får inte uppgraderingen av innehållet.

tack q-leverans-2

4. FÄRD!

Nu är vi verkligen klara.

Med vår uppgradering av innehåll har vi nu en mycket konverterande abonnenttratt och en fantastisk blymagnet för läsarna.

Det enda som återstod att göra?

Kör lite allvarlig trafik till det! När du har testat innehållsuppgraderingen och justerat den för att uppnå en stark konverteringsfrekvens kan du skala upp den.

Jag gillar att få trafik till posten via Facebook-annonser, vanligtvis till en kostnad av $ 0 033 per besök, och låt min mycket konverterande “uppgradering” förvandla mina besökare till prenumeranter.

Använder du tekniken för uppgradering av innehåll? Jag skulle gärna höra om dina upplevelser och om det fungerar för dig.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map