LastPass pregled – 7 prednosti in 3 slabosti LastPass Password Manager

LastPass


LastPass

https://www.lastpass.com/

tl; dr

LastPass je poln klopov s funkcijami, precej ugoden (z načrtom Families) in je zelo prijeten za uporabo. Z lahkoto so eden najboljših upravljavcev gesel, ki smo ga pregledali … le da imajo nekaj resnih pomanjkljivosti. Nauči se več.

LastPass pregled – 7 prednosti & 3 slabosti LastPass Password Manager

Če boste nameravali kupiti račun LastPass zase ali za svojo družino, boste morda želeli zadržati minuto, dokler ne preberete tega pregleda.

Raziskujemo seznam upraviteljev gesel za najboljšo serijo upravljavcev gesel in zato potopimo globoko v LastPass Password Manager, preizkušamo vsako funkcijo, ki jo imajo, in navedemo njihove prednosti & slabosti. Zapisali smo tudi, kaj nam je bilo všeč, kaj nismo in na splošno, ali je LastPass v naših knjigah obvezen nakup.

Najprej je tukaj nekaj stvari o LastPass-u, da se seznanite z upraviteljem gesla.

Kazalo

Prednosti LastPass

 1. LastPass UI je zelo prijeten!
 2. LastPass ima ogled s trezorjem!
 3. Obožujemo varnostni izziv LastPass!
 4. LastPass ima generator gesel!
 5. LastPass varnost jemlje zelo resno!
 6. Večnamensko sinhronizacijo naprav!
 7. LastPass deluje z varnimi prijavami, kot so bančni portali!

Proti LastPassu

 1. Ni enostavnega načina za uvoz podatkovnih baz
 2. Za dostop do gesla ni mogoče prijaviti na LastPass
 3. Podpore v živo ni nikjer na voljo

LastPass načrt & Cenitev

 • Pregled

Kako LastPass deluje proti konkurenci

 • LastPass VS NordPass
 • LastPass VS Google Password Manager

Razsodba

 • Bi morali iti na LastPass?

Kratka zgodovina LastPass-a

Od vseh upravljavcev gesel, ki smo jih raziskali, ima LastPass morda najbolj barvito zgodovino, kar se tiče upravljavcev gesel.

Po lastnem spletnem mestu so LastPass leta 2008 ustanovili štirje podobno misleči prijatelji, ki so občinstvu neupravičeno povedali, da imajo več kot 10 let izkušenj v industriji varnosti gesla.

lastpass vsaj 10 let v industriji varnosti gesla

Podjetje od ustanovitve ni zapravilo nič časa, saj so se leta 2010 lotili nakupa Xmark, razširitev brskalnika, ki je omogočila sinhronizacijo gesla med brskalniki. Zdi se, da je LastPass storitev za Xmark prenehal od leta 2018, vendar mislim, da je precej očitno, da so v svoj program za upravljanje gesla integrirali tehnologijo Xmark, ki zdaj omogoča sinhronizacijo gesla v več napravah.

Leta 2015 je bil LastPass pridobil LogMeIn za 125 milijonov dolarjev, velikan SAAS z zelo impresivnim seznamom blagovnih znamk SaaS pod pasom, kot so GoToWebinar, Jive, RemotelyAnywhere in Bold360.

Ta poteza je bila zelo sporna, saj so uporabniki LastPass-a prišli do nakupa, saj LogMeIn ni natančno znan kot najbolj etično podjetje.

je uporabnik razkužil pri pridobivanju LogMeIna nad LastPassom

(Vir: https://www.zdnet.com/article/lastpass-bought-by-logmein-for-110-million/)

Odpad.

Vendar se z njimi ne morem strinjati. Ta pisatelj je že prej osebno uporabljal izdelke LogGeIna in če bi rekel, da je izkušnja pustila kisel okus v mojih ustih, bi bilo podcenjevanje.

Kakor koli že, preden vas bomo s svojo zgodovino dosodili do smrti, bomo prešli na tisto, kar smo odkrili o LastPassu.

Ali je upravljavec gesla kickass ali sesuje v visoka nebesa?

Preberite, če želite izvedeti!

7 razlogov za uporabo upravitelja gesel LastPass

1. Uporabniški vmesnik LastPass je zelo prijeten!

Uporabniški vmesnik programske opreme lahko potencialno naredi ali zlomi program. Uporabniški vmesnik, ki zagotavlja dobro uporabniško izkušnjo, lahko naredi slabo izdelano aplikacijo, medtem ko nihče ne bo ugnal veke v super aplikaciji s sh * tty uporabniškim vmesnikom.

Z veseljem smo ugotovili, da je LastPass UI pravzaprav precej prijeten na oči!

lastpass ima prijeten uporabniški vmesnik

Ko se program naloži v vašem brskalniku, vas bo sprejela rdeča zgornja vrstica, ki je nedvomno del blagovne znamke LastPass, s prijetnim nevtralnim sivkastim ozadjem.

Postavitev je intuitivna in navigacijske povezave so jasno označene, tako da sploh ne boste imeli težav, kamor želite biti.

Programska oprema je uporabniku prijazna, a hkrati hitra (ko bo delovala – več bomo govorili o težavah, s katerimi smo se srečali pozneje), in večina ljudi se ne bo mogla naučiti, kako uporabljati program.

Kudo za uporabniški vmesnik LastPass & UX ekipa, fantje ste naredili odlično delo!

2. LastPass ima Vault Tour!

Čeprav je uporaba sistema LastPass razmeroma enostavna, vsi niso navajeni na uporabo računalnika in morda bi ga ustrašile vse funkcije.

LastPass to prepozna kot težavo in je ustvaril zelo prijazen ogled trezorjev, s katerim bo program bolj dostopen tistim, ki nimajo izkušenj z računalniki.

lastpass omogoča ogled trezorjev za nove uporabnike

Ogled vas popelje skozi vse funkcije programske opreme in deluje kot malo vadnico, ki vas vodi skozi vse malenkosti, ki jih lahko storite.

Toplo priporočam vsem, da se odpravijo na ogled s trezorjem, samo da se malo razgledajo. Kdo ve, lahko odkrijete čudovite majhne funkcije, ki sicer ne bi bile tako očitne, tudi za tiste, ki jih obkroža računalnik.

Če zaradi kakršnega koli razloga menite, da ogled trezorja ni dovolj kot vadnica, ne bodite pozorni – LastPass je že pripravil stran z vadnicami, napolnjeno do roba z vodenimi videoposnetki za tiste, ki raje gledajo branje.

lastpass ima video vaje

3. Obožujemo varnostni izziv LastPass!

Zdaj vprašate, kaj je na svetu varnostni izziv LastPass?

No, dragi moj prijatelj, kmalu se boš izobraževal.

LastPass Security Challenge v osnovi analizira VSE gesla v vašem trezorju, da ugotovi, ali so bila gesla, ki jih trenutno uporabljate, nekoč ogrožena ali ne..

lastpass opozori uporabnika na šibko glavno geslo

lastpass lahko ugotovi kršitve varnosti računov

Če LastPass zazna, da je katero od vaših geslov podvojeno, šibko, ogroženo ali celo staro, vam bo program poslal e-poštno sporočilo z vsemi ustreznimi podrobnostmi, ki jih potrebujete za spremembo prizadetih gesel.

lastpass je ugotovil kršitev varnosti

Ne bodite panični, ko vidite rezultate – zaradi večkratnih uhajanj podatkov s strani večjih korporacij v zadnjem desetletju sta verjetno verjetno ogrožena eno ali dve gesli in to še ni konec sveta.

Vse, kar morate storiti, je, da se preprosto prijavite na spletno mesto, ki krši kršitve, in spremenite gesla (po možnosti z generatorjem gesel LastPass) in vse ste pripravljeni!

Ni treba posebej poudarjati, da smo bili s to funkcijo zelo zadovoljni!

4. LastPaster generator gesel je resnično dober!

Vsi vemo, da je ustvarjanje popolnoma naključnega gesla najboljše merilo varnosti, ki ga lahko uporabite za zaščito svojih podatkov na spletu.

Tudi ni vse tako težko storiti! Ti lahko:

 • Naključno pritisnite tipke na tipkovnici.
 • Uporabite brezplačno storitev, kot je https://passwordsgenerator.net/
 • Pravzaprav si vzemite čas, da sami ugotovite naključno geslo.

Stvar je v tem, da skoraj vsako specializirano spletno mesto potrebuje neko prijavo, resnično nemogoče vsakič ustvari naključno geslo in si ga zapomni naslednjič, ko ga morate uporabiti.

Poleg tega boste verjetno morali geslo posodobiti v letu ali dveh, kar bo naredilo več težav, kot je običajno vredno.

Zato veliko ljudi, ki jih poznam, uporablja enostavno dostopna gesla, kot so Pozdravljeni123 ali geslo1234, ali različice vrste. Običajno uporabljajo enaka gesla za več spletnih mest, da si jih lažje zapomnijo.

Težava je v tem, da nikoli ne veste, kako etični so ali kako varni so v resnici spletna mesta, na katerih se prijavljate!

Ko bo eno geslo izteklo, bodo tudi VSE drugi računi z enakimi gesli ogroženi, posodabljanje teh pa bo samo muka (verjemite mi, to sem prestal).

Zato imamo radi generator generatorja gesel LastPass, ki je vgrajen kot del razširitve LastPass v Chromu, tako da generiranje naključnega gesla ni nikoli več kot 3 kliki..

lastpass ima generator gesel

Generator gesel ponuja 3 vrste gesla, ki jih je treba ustvariti – “enostavno reči”, “enostavno za branje” in “vsi znaki”, kar je povsem naključno.

Lahko celo prilagodite, koliko znakov želite, da je novo geslo, z veliko začetnico, številkami in možnostmi simbolov.

Zelo priporočamo uporabo možnosti »Vsi znaki«, saj že uporabljate LastPass. Popolno naključno geslo kot n $ Yyta7lUJ01 je težje pokvariti in ker že imate upravljavca gesla, zakaj ga ne uporabite in imate najvarnejša možna gesla?

Do generatorja gesla dostopate po:

 1. Klik na razširitev LastPass
 2. dostop do generatorja zadnjega pasovnika s klikom na razširitev na chrome

 3. Pritisnite “Ustvari varno geslo”
 4. kliknite na generiranje varnega gesla za dostop do generatorja gesel lastpass

 5. Nastavite parametre gesla in pritisnite »Osveži«
 6. parameter gesla zadnja nastavite in osvežite za posodobljeno geslo

In to je to! Imate popolnoma novo, naključno ustvarjeno geslo.

5. LastPass varnost jemlje zelo resno!

LastPass ni neznanka puščanja in kršitev varnosti.

Do leta 2019 so imeli varnostne incidente vse do leta 2019, najbolj sporna pa je bila kršitev varnosti iz leta 2015.

Med kršitvijo so bili ogroženi e-poštni naslovi, opomniki gesla in preverjanje pristnosti, šifrirani podatki in podatki o trezorju uporabnikov pa so ostali varni..

Vidite, LastPass izkorišča Šifriranje ničelnega znanja, kar pomeni, da so podatki, ki jih hranite v trezorju, vidni samo vam – tudi osebje v LastPassu ga ne bo moglo prebrati, tudi če bi želelo.

To zagotavlja, da tudi če so njihovi strežniki pokvarjeni, tatovi podatkov ne bodo mogli prebrati vaših podatkov, saj ste edini z glavnim ključem vašega osebnega trezorja.

LastPass uporablja tudi vojaško šifriranje AES-256 vojaškega razreda s PBKDF2 SHA-256 in zasoljene šifrante, da bi zagotovili, da bodo podatki v vašem trezorju popolnoma varni v oblaku

Na voljo je tudi večfaktorska avtentikacija, če želite dodaten nivo varnosti. Ljudje to na splošno obravnavajo kot preglavice, vendar samo gesla niso več učinkovita za spletno varnost.

Če želite omogočiti večfaktorsko preverjanje pristnosti, odprite trezor LastPass in kliknite gumb za nastavitve.

nastavitev zadnjega klika za dostop do večfaktorskih overitev

V pojavnem oknu izberite »Možnosti več faktorjev« in prišli boste do seznama brezplačnih možnosti za večstransko oglaševanje.

možnost večpasovnega zadnjega klika za nastavitev pristnosti

Prosto lahko izberete, kateri koli avtentikator vam je ljubši, vendar smo šli s preveriteljem LastPass.

Pritisnite desno ikono svinčnika na skrajni desni strani pojavnega okna in spremenite vrednost »Omogočeno« v »Da« in pritisnite »Posodobi«.

omogočanje avtentikacije na zadnjem pasu

Po tem morate samo slediti navodilom na zaslonu in nastavili boste večfaktorno preverjanje pristnosti, tako da bodo vaši podatki varni, kot je mogoče..

6. Večnamensko sinhronizacijo naprav!

LastPass se lahko sinhronizira v vseh napravah, ki jih uporabljate, tako da če dodate novo geslo z namizja, bodo posodobljene tudi vse vaše naprave z nameščenim LastPassom..

lastpass ima mobilno aplikacijo za več platform

Aplikacija za mobilne naprave je povečala varnost, saj se podjetje zaveda, da je veliko lažje fizično vzeti nekdo v telefon in dostopati do njegovih zasebnih podatkov, zlasti z nameščenim upraviteljem gesel.

LastPass je za reševanje te težave uvedel biometrično varnost in tako zagotovil, da lahko samo odtis, registriran s telefonom, odklene aplikacijo in dostopa do njenih podatkov.

Prav tako je onemogočil zajemanje domačega zaslona, ​​tako da nihče ne more zamahniti telefona stran od vas, ko je odklenjen, zgrabite posnetek zaslona in ga pošljite sebi.

Aplikacija deluje čudovito, zapomni pa si tudi gesla drugim aplikacijam in spletnim brskalnikom, kar nam omogoča brezhibno brskanje.

Ni treba posebej poudarjati, da smo bili z njim več kot zadovoljni!

7. LastPass deluje z varnimi prijavami, kot so bančni portali!

Tako smo preizkusili veliko upravljavcev gesel in ena stvar, ki nas resnično moti, je, da večina upravljavcev gesel nima možnosti prijave v bančne portale.

Bančni portali navadno uporabljajo bolj zapletene sisteme za prijavo, da bi zagotovili, da je oseba, ki se prijavi, res oseba, ki naj bi se prijavila. Ti sistemi običajno ne delujejo z upravljavci gesel.

Z veseljem smo ugotovili, da LastPass nekako uspe sodelovati s temi sistemi! Sprva smo mislili, da gre za naključje, in je delal samo pri eni banki. Nato smo ga preizkusili še z dvema drugim bančnim portalom in še vedno deluje!

Huzzah!

Poleg tega ima LastPass še druge funkcije, povezane z bančništvom, po mojem mnenju precej zanimivo.

Najprej imajo na voljo veliko kategorij za shranjevanje vaših podatkov.

lastpass lahko shrani veliko vrst informacij

Na LastPass se lahko shranijo vse pomembne podrobnosti, kot so vaša zavarovalna polica, geslo za WiFi ali celo vaša članska številka telovadnice. Če želite, lahko ustvarite tudi nov element po meri.

Poglobljeno v to smo ugotovili, da LastPass omogoča tudi shranjevanje številk kreditnih kartic in bančnih podatkov!

lastpass lahko shrani podatke o kreditni kartici

(Kreditna kartica)

lastpass lahko shrani podatke o bančnem računu

(Podrobnosti o bančništvu)

Ko vnesete podatke o bančništvu ali plačilni (kreditni kartici) v LastPass, vam program samodejno izpolni praznine, ko nakupujete prek spleta, zato vam ni treba znova ročno vnašati naslova ali številke kreditne kartice!

Ta funkcija je zelo priročna, ker se sinhronizira z vsemi našimi napravami, kar pomeni, da lahko tudi po spletu nakupujemo prek svojih telefonov in po hitrem biometričnem skeniranju samodejno dodajo svoje podatke, s čimer stvari postanejo hitrejše in bolj dostopne nam.

Zdaj, ko imamo izkušnje, kakršne so te, nimam pojma, kako se bomo vrnili v življenje brez tega.

3 stvari, ki nam niso všeč pri LastPassu

Nekaj ​​stvari v življenju me moti, zato se mi zdi potrpežljiv človek. Toda kar je dobro kot LastPass, mi nekaj stvari, ki jih resnično počnejo, želi nekoga udariti v obraz.

1. Ni enostavnega načina uvoza podatkovnih baz

Če smo natančnejši, ko smo zagnali LastPass, nismo nikjer pozvani, da bi uvozili obstoječo bazo podatkov iz drugih upraviteljev gesel ali brskalnikov.

Precej časa smo poskušali ugotoviti, zakaj ne bi mogli uvažati baz podatkov, le da smo ugotovili, da ni avtomatskega načina za to, zato smo morali to storiti ročno.

Ker se je izkazalo, da je bolj zapleteno od pričakovanega, vam bomo pokazali, kako to storiti, da vam življenje nekoliko olajša.

Najprej odprite razširitev LastPass in pojdite na “Možnosti računa”.

možnost zadnjega klika za dostop do baze podatkov o uvozu

Pritisnite »Napredno« – »Uvozi« – »Ostali«.

lastpass kliknite napredni za dostop do uvozne baze podatkov

lastpass kliknite uvoz za dostop do baze podatkov uvoza

lastpass kliknite drugo za dostop do uvozne baze podatkov

Pozdravljeni bi morali biti uvozni vmesnik LastPass. Izberite »Splošna datoteka CSV«.

lastpass select generic csv file za uvoz baze podatkov

Nato bi morali videti polje z vsebino.

lastpass prilepi datoteko CSV v vsebino za uvoz baze podatkov

Nato se vrnite v svoj OS in poiščite datoteko CSV, ki ste jo prenesli iz Chroma ali drugih upraviteljev gesel (Google naj vam bo sporočil, kako to storiti).

Ko najdete datoteko CSV, z desno miškino tipko kliknite in odprite program Notepad.

lastpass kopiranje CSV vsebine v uvoz baze podatkov

Zdaj bi morali videti svojo bazo podatkov v Beležnici. Pritisnite “Ctrl + A”, da izberete vse, nato pa kopirajte te podatke.

Vrnite se na zavihek LastPass in podatke te baze podatkov prilepite v polje »Vsebina«, kot je prikazano spodaj.

lastpass prilepi datoteko CSV v vsebino za uvoz baze podatkov

Pritisnite »Naloži«, nato pa ste končali.

Da, vendar je zelo težaven način uvažanja baz podatkov, je zelo varen. Želimo si, da bi LastPass ta postopek avtomatiziral.

2. Za dostop do gesla ni mogoče prijaviti na LastPass

Zdaj, če bi se mudilo, bi bil naravnost jezen. Kot upravljavec gesel SaaS je uporabnikom, ki se ne morejo prijaviti v svoje sisteme, velika nonota.

Če bi moral nujno poslati e-pošto in ne morem, ker sem odvisen od LastPass-a, bi potencialno izgubil nekaj resnega posla.

napaka pri prijavi lastpass

Ne vem, ali je to običajno ali če je povezava na mojem koncu, ampak po mojem mnenju, to je naravnost nesprejemljivo.

3. Podpore v živo ni nikjer na voljo

Ko sem ugotovil, da je LastPass kupil LogMeIn, so me takoj izklopili, saj so moje prejšnje izkušnje z LogMeIn pustile v ustih resnično kisel okus.

Če na kratko povem, da sem se moral obrniti na podporo pri LogMeIn-u, jih ni bilo mogoče najti. Podpornega gumba dobesedno ni bilo mogoče najti nikjer!

Upal sem, da to ni bilo pri LastPassu, ampak žal, soočili smo se z isto situacijo.

lastpass nima podpore v živo

Mogoče je nekje skrit gumb, s katerim se lahko obrnete na podporo v živo, vendar ga ne bi mogel najti.

Potencialna težava ni samo, če naletimo na težave z LastPassom, ampak v tem, kako bomo v prihodnosti preklicali svoje račune, če se ne bomo mogli obrniti na podporo?

Odrezljiva misel ni to?

LastPass načrt & Cene: pregled

LastPass ima 3 načrte za potrebe vseh vrst uporabnikov.

FreePremiumFamilies
Št. Uporabnika116
Generator PWDaDa
Emerg. AccessNoYesYes
Tehnična podporaNoDa
Skupna mapaLimitedLimitedUnlimited
Cena / mesec $ 0 $ 3 $ 4

LastPass Free plan ima vse enake lastnosti kot Premium načrt, razen dostopa v sili in shranjene datoteke z 1 GB.

Načrt Premium ima očitno prednostno tehnično podporo, a kot smo že omenili, do dostopa do podpore sploh nismo mogli najti, zato ne vemo, kako pomembna je tukaj.

Načrt Families omogoča do 6 uporabnikom in neomejeno število skupnih map, kar vam zagotavlja toliko večjo vrednost v primerjavi s premijsko različico.

Osebno bi predlagal, da bi šli z načrtom Families, saj stane le en dolar več kot premijski načrt. Račun lahko nato darujete svojim prijateljem ali družini, če se počutite velikodušni, ali pa jih povežete, da zmanjšajo stroške!

Kako LastPass deluje proti konkurenci?

Temeljit pregled ni ravno temeljit, če LastPass ne bomo ukrotili med njihovimi konkurenti.

Tukaj bomo z vami delili svoje misli in občutke glede LastPass-a do nekaterih velikih fantov v upravljanju z gesli.

LastPass VS NordPass

 • Vrednost
  Ljudje imajo veliko različnih pogledov na pomen “vrednosti”.

  Vendar smo v tem primeru prepričani, da LastPass v vseh pogledih te besede absolutno uniči NordPass.

  Dobili so boljše in močnejše funkcije, njihov načrt za družine pa znatno zniža stroške lastništva.

  Tako je LastPass vsekakor cenejši in nudi večjo vrednost iz vseh zornih kotov.

 • Uporabnost
  Oba skrbnika gesel imata neverjetne ekipe uporabniškega vmesnika, ki omogočajo, da se po njihovi programski opremi počuti zelo enostavno.

  Vendar menimo, da ima NordPass nogo v primerjavi z LastPass samo zato, ker skoraj nismo imeli težav z njihovo programsko opremo.

  LastPass nam je raztrgal lase, ko se nismo mogli prijaviti, in nikakor nismo mogli najti načina, kako priti do podpornega agenta.

  Kot že omenjeno, je tudi pri nas to lahko težava (krivite zamudne povezave) in upamo, da gre samo za enkratno stvar.

  Toda iz te izkušnje bomo morali povedati, da NordPass naredi LastPass kot amaterje.

 • Lastnosti
  Kar zadeva funkcije, imata oba skrbnika gesla zanimive prednosti.

  LastPass ima svoj varnostni izziv in ogled trezorjev, medtem ko NordPass prinaša OCR skeniranje in ogromen seznam razširitev brskalnikov na mizo.

  Poleg tega imata oba precej podobne osnovne lastnosti, vendar LastPass v tem krogu zmaga samo zato, ker so njihove funkcije preprosto bolj robustne.

  Glede na dokaj nov vnos panoge v NordPassu so njihove osnovne značilnosti ZELO osnovne. Ne glede na to, kaj lahko naredijo podobne osnovne lastnosti, LastPass naredi boljše.

 • Varnost
  Kot skrbniki geslov niti LastPass niti NordPass ne bi smeli imeti varne varnosti.

  Na srečo sta oba na igrišču pripeljala svojo A-igro.

  Uporabili so najnovejše varnostne ukrepe, ki so na voljo, da bodo vaši podatki čim bolj varni, z ničelnim znanjem, tako da nihče ne more pokukati v vaše trezorje.

  Z obema prizadevanjima za varovanje naših podatkov smo zelo veseli.

LastPass VS Google Password Manager

Prepričani smo, da poznate Google Password Manager (GPM), ker je prednameščen s Chromom, zato vam bomo pokazali, koliko razlike uporablja LastPass vs GPM.

 • Vrednost
  Seveda GPM zagotavlja boljšo vrednost.

  Je brezplačen, odlično opravlja enake osnovne funkcije in nikomur ne daje neupravičenih glavobolov.

  Če to povem, LastPass ne zaostaja daleč.

  Z njihovim načrtom Families lahko LastPass delite s 5 drugimi uporabniki, kar je razčlenjeno na nekaj manj kot 0,70 centa na osebo.

  Z dodatno prednostjo, da imajo dodatne funkcije in potencialno boljšo varnost, omogočajo GPM dobro vožnjo za svoj denar.

 • Uporabnost
  Ker je GPM vnaprej nameščen s Chromom in je večina njegovih procesov avtomatizirana, želim reči, da je enostavnejša za uporabo v primerjavi z LastPassom … toda ne morem.

  Vidite, iz neznanega razloga GPM skriva večino njihovih funkcij v Chromovih nastavitvah, zato je težko najti, če ne veste, da obstajajo.

  Lep uporabniški vmesnik LastPass omogoča tako, da so vse njihove funkcije enostavno vidne in enako enostaven za dostop.

  Seveda, prvotno je bilo uvažanje podatkov za prijavo boleče, dejansko pa je bila uporaba programske opreme veliko boljša izkušnja kot uporaba GPM-ja.

  LastPass ravno v tem pogledu premaga GPM.

 • Lastnosti
  LastPass BETTER kot premium upravitelj gesla ima v primerjavi z GPM več funkcij, sicer ni smisla za njihov obstoj.

  Na srečo dostavijo.

  LastPass naredi vse, kar lahko GPM, vendar boljše in učinkovitejše. Dobili so tudi GPM s svojo množico funkcij, kot so varne beležke, varnostni izziv, sinhronizacija naprav itd..

  GPM je osnovni kot upravitelj gesel – shrani vaše podatke o prijavi, samodejno izpolni prijavne obrazce in ustvari gesla za vas, vendar nič drugega.

  Bistvo očitno velja za LastPass.

 • Varnost
  Kot upravitelj premium gesla pričakujete, da bo LastPass uporabil najboljše varnostne ukrepe – in to tudi storijo.

  Konec koncev je smisel plačevanja le-teh, če gesla ne morejo varno shraniti?

  Varnostni ukrepi GPM-a so … no, tam so. Ne moremo najti varnostnih ukrepov, ki jih uporabljajo, vendar vemo, da obstajajo.

  Prav tako so Google – pričakovali bi, da bodo imeli dobro varnost.

  Stvar je v tem, da se nikoli nismo počutili prijazno z uporabo GPM-a za shranjevanje svojih prijav, medtem ko smo se lažje podali LastPass vsem našim podatkom.

  Iz tega vzemite, kar boste.

Razsodba: Če bi šli za LastPass?

LastPass je a prekleto dober upravitelj gesel. Naredi vse, kar je treba, in še več.

Uporabniški vmesnik je intuitiven, enostaven za oči in deluje kot v sanjah. Uporabljajo vrhunske varnostne funkcije, ki nam zagotavljajo zaupanje, da moramo varna gesla ohraniti.

Možnost sinhronizacije vseh naših geslov v več napravah je zelo dobrodošla in nam tako omogoča življenje. Vključitev odličnega generatorja geslov je tudi precej življenjska sprememba – nič več se ne trudi, da bi prišel do gesel.

Vendar ima LastPass svoj pravičen delež težav, ki so enako ugodne kot prednosti.

Brez samodejnega uvoza baz podatkov (in nobenega poziva, da bi nam povedal, kako to storiti pravilno), smo se morali zmeniti in ugotoviti, kar nam je trajalo veliko dlje, kot bi želeli.

Potem pa je tu vprašanje, kako sistem ne deluje in manjka klepet v živo.

To se nam zdi nesprejemljivo, toda LastPass je predstavil funkcije, brez katerih zdaj ne moremo živeti, tako da nekako odpravljajo njihove pomanjkljivosti.

Zdi se, da naredimo 2 koraka naprej in en korak nazaj z LastPassom, vendar ne pozabite – 2 koraka naprej in 1 korak nazaj je še vedno 1 korak naprej.

Da bi vse to zaključili, je LastPass resnično eden boljših upravljalcev gesel, ki smo ga z veseljem pregledali. Težave so le v tem, da so njihove težave resne, a niso nerešljive. Če lahko živite z njihovimi težavami, je LastPass zelo priporočljiv.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map