Betala mindre för mer – Hur man hittar billiga webbhotell som inte suger!

Vi malaysier har ett rykte om att vara billiga, och det faktum är tyvärr helt sant. Det är svårt att inte vara billig, speciellt när vår valuta har slagit den bättre delen av decenniet!


Det är ingen överraskning att malaysiska folk vill få billig webbhotell för sina webbplatser, men billiga saker är inte bra, och bra saker är inte billiga, har jag rätt?

Men här är saken. Det finns många bra webbhotell som kostar mindre än RM20. Billiga värdar suger inte alltid!

Faktum är att några av de bästa värdarna har introduktionspriser så låga som RM10, och du kommer fortfarande att få alla deras toppfunktioner. De är villiga att sänka sitt ingångspris för att locka kunder så att du kan dra fördel av deras låga priser.

Contents

Innehållsförteckning

Billig värdjakt

 1. Kontrollera deras funktioner
 2. Hur snabb är deras serverhastighet?
 3. Vad är deras drifttid?
 4. Prata med deras tekniska support innan du köper
 5. Finns det några dolda fångster i deras användarvillkor?
 6. Vad är förnyelsepriset & finns det några dolda kostnader?
 7. Vilken hjälp kan du få från Bitcatcha?

Billig webbhotell

 1. Hostinger
 2. HostMetro
 3. InterServer
 4. A2 Hosting
 5. Inmotion Hosting
 6. Bluehost

Dom

 • Vilken webbhotell att gå för?

Naturligtvis finns det också några dåliga värdföretag som gömmer sig i samma prisklass. Den knepiga delen är att skilja det goda från det dåliga.

Jag har kommit med 6 enkla kriterier för att hjälpa dig hitta de bästa värdarna till ett billigt pris, så att du kan få det bästa från båda världar. Men om du har bråttom, här är de 3 bästa webbhotellarna som jag rekommenderar (& deras förnyelsepris).

Billig värdjakt

1. Kontrollera deras funktioner

En bra webbhotell kommer att packa in alla sina toppfunktioner som en del av paketet. Saker att se efter inkluderar:

 • Lagring och bandbredd
  De flesta kvalitetsvärdar har nu obegränsad lagring, men vissa har fortfarande en begränsning på 5 GB eller mindre.
 • Hur många addon-domäner?
  De flesta webbhotell bör ge dig utrymme för upp till 25 ytterligare domäner, men vi har sett dåliga alternativ som bara ger dig en, eller ens ingen alls.
 • Hur många e-postadresser kan du skapa?
  Vissa värdar inkluderar inte en enda e-postadress i sitt paket.
 • Vilken kontrollpanel använder de?
  Användarupplevelsen på kontrollpanelen kan skapa eller bryta en webbhotell för mig. Kontrollera om de använder cPanel, Vdeck eller ett anpassat alternativ. Välj den du känner dig mest bekväm med. (pro tip: om du inte känner till deras kontrollpanel, be om en demo.)
 • Stöder de förinstallerade webbplatsskript?
  Kontrollera om de stöder WordPress, Drupal, Joomla installation. Om du behöver specialiserade funktioner som PHP eller e-handelsintegration, se till att de också stöder det.

2. Hur snabb är deras serverhastighet?

Serverhastighet är helt enkelt hur snabbt (eller långsamt) din webbserver svarar på en begäran.

Med andra ord, när någon klickar på din webbplats är det tiden det tar för din server att vakna och börja skicka filer. Google föreslår en serverhastighet på 200 ms eller mindre.

Det är viktigt eftersom varje begäran måste bli snabbt snabb på din webbplats, särskilt om du är en säljare av e-handel och du förväntar dig snabb orderbehandling. Ett snabbt serversvar är viktigt för god användarupplevelse.

Tyvärr överbelastar många av de usamma webbhotellerna sina servrar, vilket innebär att din webbplats tävlar om hastighet. Andra använder helt enkelt inte effektiv maskinvara, så svaret är långsamt.

Å andra sidan kommer de bästa webbhotellarna fortfarande att se till att du får en snabb responstid, även på en delad server.

Du kan testa serverhastigheten med vårt snabbkontrollverktyg. Ange bara webbadressen till webbplatsen så ser du hur snabbt servern svarar runt om i världen.

3. Vad är deras drifttid?

Det finns inget mer frustrerande än att din webbplats går ner. Så din webbhotell är uppetidssiffran som är avgörande. Ju bättre deras drifttid, desto mer pålitlig värd.

Helt enkelt bör allt mindre än 99% drifttid undvikas och 99,9% bör vara ditt mål.

Du kanske tror att till och med 98% låter ganska bra, men tänk på det så här: 98% drifttid betyder att din webbplats kan vara nere i 3-7 dagar på året!

Du kan spåra en webbhotell’s drifttid med ett gratis verktyg som uptimerobot.com. Uptime Robot kontrollerar din webbplats var femte minut för tecken på liv, och den varnar dig om något är fel. Vi använder Uptime Robots för att övervaka vår webbplats och driva våra upptidstal.

4. Prata med deras tekniska support innan du köper

Teknisk support är en av de viktigaste sakerna som skiljer bra webbhotell från dåliga webbhotell. Ett bra företag kommer att ha ett expertteam som svarar på frågor snabbt och effektivt. Dåliga värdar försummar ofta sin kundservice.

Om något går fel på din webbplats vill du veta att det finns en vänlig röst i andra änden av en telefon som kan fixa det åt dig. Om du föredrar onlinechatt eller e-post, leta efter en webbhotell med den kontaktpreferensen.

Det finns några sätt att testa webbhotellens tekniska support utan att faktiskt köpa det. Försök att skicka in en biljett av följande skäl:

 • Be om en demo på kontrollpanelen.
 • Fråga om återbetalningspolicyn och förnyelsepriset (mer om detta inom kort).
 • Fråga om lagringsgränsen.
 • Fråga om tillgänglighet för webbplatsskript.

En bra webbhotell bör svara snabbt och effektivt på dessa frågor.

5. Finns det några dolda fångster i deras användarvillkor?

De flesta webbhotell använder starkt marknadsföringsspråk, som “obegränsad lagring och bandbredd” eller “obegränsad CPU”. Tyvärr har till och med ‘obegränsad’ en gräns! Och du hittar det i webbhotellens användarvillkor.

I vissa fall förbehåller webbhotell sig rätten att avbryta eller till och med koppla bort en webbplats som överbelaster dessa gränser.

Nedan finns några exempel från verkliga webbhotell som visar dessa begränsningar:

Begränsad CPU:

Inmotion Hosting CPU-policy

(CPU-policy för Inmotion Hosting)

Ytterligare skäl för uppsägning:

iPage SPAM-policy

(iPage SPAM Policy)

Specifikt, leta efter följande hårda gränser:

 • Hur många filer (oavsett storlek) kan jag vara värd för? (alias inoder)
 • Vilka är hårda gränser för lagring och bandbredd?
 • Hur mycket CPU-resurser kan jag använda?

Det är också värt att kontrollera användarvillkoren för deras återbetalningspolicy. Ibland testar du en webbhotell och inser att det inte passar dig. De bra webbhotellar förstår detta och de kommer att erbjuda en rättvis återbetalningspolicy.

HostMetro Money Back Policy

(HostMetro Money Back Policy)

Tyvärr har de dåliga värdarna ofta ingen återbetalningspolicy alls, och de tar till och med en extra avbokningsavgift.

Om du inte hittar dessa nummer i användarvillkoren, fråga deras supportteam

6. Vad är förnyelsepriset & finns det några dolda kostnader?

Webbhotellet RM21.00 är vanligtvis en introduktionsfigur, och förnyelsepriset blir lite mer. Kontrollera att siffran inte hoppar till ett upprörande pris!

Du kommer också att märka att de flesta webbhotell erbjuder rabatt om du registrerar dig för en längre period. Det är dock bäst att inte låsa dig in i ett långt kontrakt om möjligt. Du kanske vill expandera eller ändra saker om två år.

Slutligen försöker vissa värdar att sälja upp vissa tilläggsprodukter som dagliga säkerhetskopior eller serversäkerhetsskanning. Om du inte vill ha dessa extra måste du avmarkera kryssrutorna innan du köper.

Bluehost Extra funktioner

(Bluehost Ytterligare funktioner)

Vilken hjälp kan du få från Bitcatcha?

Bitcatcha hjälper till med billig webbhotell

Vår webbplats finns för att hjälpa dig hitta den bästa webbhotellen och låta dig fatta ett informerat beslut. Här är några av våra verktyg du kan använda just nu för att hjälpa dig att välja:

 • Serverhastighetskontroll
  Kör hastighetstest på olika webbhotell för att se vilka som ger den snabbaste responstiden. (Pro tip: vi testar serverhastighet från 8 olika punkter i världen, så leta efter servern som levererar hög hastighet till din målgrupp).

  Ett annat tips: Testa inte webbhotellens webbplats. Hitta en webbplats med den värden och testa deras. (Webbvärden själva använder förmodligen en mycket dyrare privat server för sin webbplats). Om du till exempel vill testa Hostingers serverhastighet har vi 3x testwebbplatser värd på deras olika datacenter.

 • Drifttidsposter
  För att spara tid för att spåra upptid själv har vi spårat och registrerat drifttiden för olika webbhotell i månader och presenterat dem för dig. Gå till våra granskningssidor så ser du den totala procentuella drifttiden för varje värd och hur många dagar det har gått sedan den sista nerperioden.
 • Bästa värd för
  Vi har kategoriserat varje värd efter deras specialiteter. Hitta den bästa värden för bloggning, e-handel, portföljsidor eller forum.

Billig webbhotell

Notera

 1. Alla listade priser baseras på 12 månaders introduktionspris.
 2. Vi använder en växelkurs på 1 USD till 4,1 MYR för alla listade priser.

Med tanke på alla faktorer (serverhastighet, drifttid, teknisk support, användarvänlighet och pris) här är sex av de bästa alternativen där ute.

1. Hostinger

https://www.hostinger.com/

Hostinger webbhotell

Planen

Enda

Avgift för första termin

RM9,28 / mo

Förnyelseavgift

RM13,65 / mo

Nyckelfunktioner

 • Obegränsad SSD
 • 1 gratis domän
 • hPanel
 • Enastående stöd
 • Låg introduktionspris

“Premiumtjänster till ett extremt lågt pris, vad mer kan du begära?”

Hostinger är vårt bästa val för billig webbhotell, eftersom de erbjuder premiumtjänster till ett vansinnigt lågt registreringspris. För den här listan listade vi priset på varumärkets billigaste plan på 12 månaders basis, vilket är RM9,59 per månad, men om du väljer 48 månader debiteras du endast RM4,06 per månad!

Deras servrar är riktigt snabba över hela världen eftersom de har datacenter över hela världen, vilket är förvånande för att du inte förväntar dig att när du betalar priser som dessa.

De har också en imponerande lista med obegränsade funktioner:

 • SSD-lagring
 • E-postkonton
 • webbplatser
 • Bandbredd
 • cronjobb

Bortsett från hastighet och funktioner har Hostinger ett utmärkt supportteam som serverar över 20 länder på sitt modersmål! Hostinger packar verkligen en full stans med sina prisvärda planer, särskilt för de som just börjar.

2. HostMetro

https://www.hostmetro.com/

HostMetro webbhotell

Planen

MegaMax-plan

Avgift för första termin

RM12,39 / mo

Förnyelseavgift

RM12,39 / mo

Nyckelfunktioner

 • Maximal lagring
 • Maximal bandbredd
 • 1 gratis domännamn
 • Pris låst för alltid
 • Obegränsad domänvärd

“Du behöver aldrig oroa dig för förnyelseavgifterna med deras fasta priser”

HostMetro erbjuder 1 gratis domännamn med sin MegaMax-plan, med maximal lagring och bandbredd (notera deras strategiska användning av ordet “maximalt” istället för “obegränsat”).

I grund och botten betyder det att det finns ett lagrings- och bandbreddskort på kontot, men de kommer att öka lagringsmängden gratis så länge du håller dig inom deras användningsvillkor, vilket är att inte använda den tilldelade lagringen för media lagringsändamål.

Låter ganska rimligt för mig.

Med HostMetro får du värd så många webbplatser som du vill med deras obegränsade domänhosting, men det bästa med detta märke (åtminstone för mig) är det faktum att deras pris är låst för alltid – Om du betalar RM12.10 , betalar du RM12.10 så länge du är värd hos dem.

Hurra! Du behöver inte oroa dig för förnyelseavgifterna!

3. InterServer

https://www.interserver.net/

Interserver webbhotell

Planen

Standard webbhotell

Avgift för första termin

RM21,00 / mo

Förnyelseavgift

RM21,00 / mo

Nyckelfunktioner

 • Obegränsad ULTRA SSD-lagring
 • Gratis SitePad-webbplatsbyggare
 • Obegränsade e-postkonton
 • Gratis webbplatsmigrering
 • Pris låst

“Fasta priser med SSD: er, prissatt något högre än konkurrensen”

InterServer har obegränsad lagring på sina Ultra SSD-servrar, så du vet att dina webbplatser kommer att ladda snabbt med sin plattform.

Du får också njuta av en gratis webbplatsbyggare, obegränsade e-postkonton och gratis webbplatsmigreringar, men precis som HostMetro är de viktigaste funktionerna här priset.

Standard webbhotellplan kostar endast RM21,00 per månad, och priset är låst så att du inte behöver oroa dig för förnyelser. Vid denna tidpunkt vet vi inte om deras förnyelser är låsta för evigt eller inte, men det är säkert att anta att det är, annars kommer de att förlora en majoritet av sin verksamhet till HostMetro.

4. A2 Hosting

https://www.a2hosting.com

A2 Hosting webbhotell

Planen

Lite

Avgift för första termin

RM13,94 / mo

Förnyelseavgift

RM37.75 / mo

Nyckelfunktioner

 • 1 webbplats
 • Obegränsad lagring
 • Obegränsad överföring
 • Fri & Enkel platsmigrering
 • Gratis SSL & SSD

“Väl avrundad webbhotell, lämplig för alla typer av webbplatser”

Vad vi gillar med A2 Hosting är att deras Turbo-planer levereras med riktigt snabba servrar, med teknik som gör att webbplatser som finns hos dem laddar upp till 20 gånger snabbare än vanliga servrar!

Även om lite planen inte levereras med Turbno-servrar, är deras vanliga servrar fortfarande ganska jävla snabba, med ett världsomspännande genomsnitt på 150 ms!

Användare får också obegränsade funktioner, som SSD-lagring, bandbredd och överföringar. De kommer också att njuta av 25 gratis e-postkonton, gratis SSL-säkerhet, enkel webbplatsbyggare med tusentals teman, 1-klickat optimerad WordPress-installation och bäst av allt, de kommer att välja sina datacentra som är spridda över tre kontinenter för att maximera webbplatsen belastningshastighet för sina kunder!

5. Inmotion Host

https://www.inmotionhosting.com

Inmotion Hosting webbhotell

Planen

Lansera

Avgift för första termin

RM20,95 / mo

Förnyelseavgift

RM37,75 / mo

Nyckelfunktioner

 • Gratis domännamn
 • Max hastighetszonerTM
 • Obegränsad överföring
 • SSH-åtkomst
 • 24/7 amerikansk support

“Premiumtjänster lämpliga för småföretagare”

Inmotion Hosting är en utmärkt webbhotell. Det är faktiskt den föredragna webbhotelltjänsten för oss innan vi bytte till SiteGround, och vi tycker fortfarande mycket mycket om dem.

Inmotion ger användare av sina lanseringsplaner ett gratis domännamn, obegränsad överföring, gratis SSL, automatisk säkerhetskopiering och hackskydd, med obegränsad e-post, bandbredd och diskutrymme.

Bäst av allt är att de är riktigt snabba, tack vare deras Max Speed ​​Zones, som i princip är ett fint sätt att säga datacentra, som finns i USA. Även om de inte har några datacentra i Asien, är Inmotion fortfarande riktigt snabbt globalt.

BTW, vi har kommit överens med Inmotion Hosting, och våra läsare får njuta av 50% av sina priser, så bli galen!

6. Bluehost

https://www.bluehost.com

Bluehost Hosting webbhotell

Planen

Grundläggande

Avgift för första termin

RM24,99 / mo

Förnyelseavgift

RM33.55 / mo

Nyckelfunktioner

 • 1 webbplats
 • 50 GB SSD-lagring
 • Ometerad bandbredd
 • Gratis SSL-certifikat
 • Standardprestanda

“Låga priser med standardfunktioner, bra för bloggare”

Bluehost är en av de mest rekommenderade webbhotelltjänsterna runt, och deras priser är tillräckligt låga för att få dem på den här listan.

Med deras grundläggande plan får du vad du betalar för – 1 gratis domän, 50 GB SSD-lagring (vilket innebär att de bryr sig om hastighet och effektivitet) och obegränsad bandbredd (det är inte specificerat hur mycket som tilldelas per konto, men så länge som du faller inom deras “normala” intervall, du borde vara okej).

Om du vill ha gratis e-postkonton är Bluehost inte något du vill ha, eftersom e-post är en extra betaltjänst med dem.

Bluehost kommer dock med gratis SSL så om du driver en företagswebbplats kommer det att vara praktiskt. Bortsett från det är de ganska stabila. Koppla ihop det med sina andra förmåner, och Bluehost är verkligen en värdig utmanare för denna lista.

Bedömning: Vilken webbhotell att gå för?

FÖRSTA TERMINEN
(MYR)

FÖRNYELSE
(MYR)

SKILLNAD
(MYR)

Hostinger

9,28

13,65

+3,82

HostMetro

12,39

12,39

0

InterServer

21,00

21,00

0

Glöm inte: Anpassa din webbhotell till dina webbplatsbehov!

Tyvärr finns det ingen direkt bästa webbhotell. Endast den som är rätt för dig och dina behov. Olika webbhotell passar olika prioriteringar.

En enkel portföljsida behöver till exempel bara en liten, delad webbhotell. Men om du driver en blogg eller webbplats med mer än 30 000-40 000 besökare per månad vill du ha extra lagring och möjligheten att uppgradera till VPS när tiden är rätt.

Om du vill starta en e-handelssajt behöver du en webbhotell som tillåter betalningsintegration och ytterligare säkerhetsåtgärder. (Se till att vi rekommenderar vår rekommenderade e-handelshotell.)

Som ni ser suger billiga webbhotell inte alltid! Men kolla in deras funktioner och prestanda innan du köper. Lycka till! Och om du fortfarande har fler frågor, ta gärna kontakt, så svarar jag gärna på dina frågor.

Nu, om du har en djup ficka och letar efter några premium saker, kolla in dessa Managed WordPress Hosting-plattformar.
Är din webbplats snabb nog?

Förlora inte försäljning. Kontrollera din serverhastighet här.

DET BÄSTA HOSTINGEN
 • Bästa värd 2020
 • Billig webbhotell
 • Snabbaste värd
 • Premium WP-värd
BLI BÄTTRE
 • Skapa online-närvaro
 • Skapa en e-postlista
 • SuperCharge WP-hastighet
 • Bästa molnlagring
 • VPN-nybörjarguide
Låt oss ansluta

facebook-icon  twitter-icon edin-icon

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map