7 VPN Terbaik Untuk Australia 2020 (Speed ​​Diuji!)

Data Biro Statistik Australia menunjukkan bahawa akses Internet di negara ini telah berlaku mendaki dengan mendadak selama bertahun. Penyelidikan juga menunjukkan bahawa akan ada 311 juta peranti yang dihubungkan di rumah di seluruh Australia pada tahun 2021. Gabungkannya dengan ISP yang mengumpulkan data dan penapisan kerajaan di Australia, mungkin merupakan idea yang baik untuk memulakan berbelanja untuk penyedia perkhidmatan Rangkaian Swasta Maya (VPN) sekarang.


Peningkatan Pengguna Internet di Australia

(Sumber: ABS)

Namun, gabungkan angka-angka itu dengan kenyataan bahawa hampir semua orang mengejar data peribadi anda pada masa ini menjadikan anda perlu mempertimbangkan dengan serius penggunaan VPN. Mereka menawarkan keselamatan dan tanpa nama yang lebih tinggi di Internet.

Contents

ISP Australia Mengumpulkan Data Anda

Secara rasmi, Penyedia Perkhidmatan Internet Australia (ISP) adalah dikehendaki oleh kerajaan untuk mengumpulkan data mengenai penggunaan perkhidmatan mereka oleh pelanggan mereka. Ini bermaksud bahawa ISP anda bukan sahaja melalui komunikasi anda dengan sikat gigi halus tetapi juga menyimpan banyak maklumat peribadi anda.

Segala-galanya dari jenis perkhidmatan komunikasi yang anda gunakan hingga lokasi dan waktu penggunaan anda direkodkan dengan sewajarnya. Malah di Amerika Syarikat, keadaan kebebasan digital pengguna tidak dapat dihalang secara rasmi seperti yang berlaku di Oz hari ini.

Sekiranya sekarang, anda belum menyedari maksudnya, secara ringkas; Polis Australia, Suruhanjaya Australia untuk Integriti Penguatkuasaan Undang-Undang dan beberapa agensi lain dapat mengakses semua data yang dikumpulkan oleh ISP anda dengan senang hati – bila-bila masa.

Kerajaan Menyaring Perkhidmatan Web Anda

Apabila kita membincangkan mengenai penapisan Internet, negara pertama yang sering terlintas dalam fikiran adalah China atau Rusia. Namun mungkin mengejutkan bagi sebagian besar dunia yang diketahui bahawa banyak negara yang secara tradisional demokratik dan bebas telah menapis Internet, atau setidaknya berusaha untuk.

Pada tahun 2012, Menteri Komunikasi Australia mengatakan bahawa kerana pemberitahuan bahawa pemerintah menghantar kepada ISP di negara ini, lebih dari 90% orang Australia yang menggunakan Internet akan menyaring kandungannya.

Pada awalnya penapisan bertujuan menghentikan jenayah berat seperti penderaan kanak-kanak dan seumpamanya, tetapi pada tahun 2015 diperluas untuk menutup pelanggaran bahan hak cipta. Betul, pengguna P2P yang bermaksud anda!

Sebenarnya, pemerintah telah memerintahkan ISP untuk menyensor lebih banyak laman web kerana anggapan mereka membawa bahan hak cipta. Ini termasuk The Pirate Bay, Torrentz dan TorenHound.

Halaman Sekatan Optus

Notis yang diterima pengguna Optus ketika halaman disensor diminta
(Sumber: Wikipedia)

Seperti yang dapat dibuktikan oleh hampir semua pengguna P2P, itu benar-benar hogwash dan menunjukkan bahawa kebanyakan kerajaan hanya menuntut kebodohan dan menggunakannya sebagai alasan untuk menutup laman web yang ditolak oleh syarikat komersial, tanpa mengira realiti keadaan.

Menggunakan VPN akan membantu mengatasi prasangka ini dan menghentikan tingkah laku sombong yang sedang dipamerkan.

Apa yang Kami Cari dalam VPN untuk Australia

vpn terbaik untuk pengguna australia

1. Privasi dan tanpa nama (Protokol, pilihan pembayaran)

Privasi menjadi perhatian utama ketika berurusan dengan penyedia perkhidmatan VPN dan ada dua aspek untuk itu – sama ada mereka menyimpan rekod aktiviti penggunaan anda (pembalakan) dan pilihan yang mereka berikan untuk membuat pembayaran.

Beberapa VPN, sebenarnya banyak, kini menawarkan pilihan untuk membayar melalui sijil hadiah atau cryptocurrency. Ini tidak meninggalkan jejak kertas kepada anda sebagai pengguna yang selangkah lebih maju daripada apa yang telah tersedia secara tradisional.

2. Keselamatan (Penyulitan, penyekat pelacak, dll)

Dari segi keselamatan, terdapat dua aspek lagi – protokol yang hendak dibuat sambungannya serta kaedah penyulitan yang digunakan untuk mengamankan perjalanan data antara peranti anda dan pelayan VPN.

Setiap protokol mempunyai kelebihan dan kekurangan masing-masing, seperti lebih pantas tetapi mempunyai beberapa celah keselamatan atau keseimbangan keselamatan berbanding prestasi. Secara enkripsi, lazimnya tahap enkripsi yang lebih tinggi biasanya akan menyebabkan prestasi lebih perlahan, kerana lebih banyak data akan ditambahkan ke paket data.

Penambahan keselamatan lain biasanya hanya menggunakan lapisan gula, seperti mempunyai penyekat iklan bawaan atau keupayaan untuk menyekat data penjejakan di beberapa laman web.

3. Kelajuan dan kestabilan

Kepantasan, tentu saja akan datang kerana jelas kita tidak mahu membayar untuk menggunakan perkhidmatan yang akan melambatkan kelajuan Internet kita terlalu banyak. Saya akan mengatakan bahawa VPN yang baik harus dapat memberi anda minimum 70% dari kelajuan garis sebenar anda (bukan teori!).

4. Penipuan geolokasi

Terdapat juga masalah lokasi pelayan, kerana itu membantu dalam penipuan geolokasi. Contohnya, anda berada di Itali dan ingin menggunakan BBC Pemain iBBC perkhidmatan untuk streaming video. Mendaftar dengan VPN yang tidak mempunyai pelayan di UK akan menimbulkan sedikit masalah teknikal.

5. Sokongan P2P

Perkara terakhir adalah mengenai perkongsian fail P2P. Perkongsian fail P2P memberikan banyak beban pada talian Internet dan oleh itu disukai oleh beberapa ISP dan bahkan beberapa penyedia perkhidmatan VPN. Ini sangat disayangkan, kerana pembagi fail P2P sering dianiaya di beberapa negara seperti United Stated dan Singapore (saya pernah mempunyai seorang rakan di sana yang menerima surat amaran dari ISPnya kerana memuat turun satu filem!).

Walaupun mungkin tidak masuk akal untuk mengharapkan semua penyedia perkhidmatan VPN melayani pengguna berbagi file P2P, setidaknya harus ada beberapa pelayan yang disisihkan untuk penggunaannya. Ini akan membuka pasaran pelanggan dengan banyak dan memenuhi profil pengguna yang tidak dilayan.

Peringkat: VPN Terbaik untuk Australia

Ujian kelajuan VPN tidak mempunyai makna sebenar melainkan anda mempunyai sesuatu untuk membandingkannya. Itulah sebabnya semua ujian kelajuan VPN saya selalu ditunjukkan berbanding prestasi baris ‘mentah’ saya sendiri.

Berikut adalah kelajuan jalur lebar sebenar saya berdasarkan talian perkhidmatan 500Mbps, tanpa sambungan VPN aktif:

baseline speed in malaysia tanpa vpn

Hasil ujian asas pada pelayan Malaysia tanpa VPN
(Lihat hasil kelajuan dasar penuh di sini)

Oleh kerana saya berpusat di Malaysia, kelajuan saya cenderung menyambung tinggi ke pelayan VPN rantau Asia yang berdekatan dan sebahagian besarnya, secara beransur-ansur merosot ketika saya menyambung ke pelayan yang berada jauh. Ini adalah peraturan umum kerana jarak memainkan peranan dalam kualiti garis, yang mempengaruhi kelajuan dan kependaman.

Nota

 1. Harga adalah berdasarkan kadar pertukaran mata wang 1 USD = 1.56 AUD.
 2. Harga yang ditunjukkan adalah paling rendah berdasarkan rancangan yang tersedia dari setiap penyedia perkhidmatan VPN.

1. NordVPN

https://nordvpn.com

NordVPN

Kepantasan

Cemerlang

Keselamatan & Privasi

Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5

Harga (AUD)

$ 5.42 / bln

Sorotan Ciri

 • Tiada balak
 • Bunuh suis
 • Menyokong 6 peranti

"NordVPN sangat sesuai untuk oz dengan pelayan yang kuat di negara ini dan akses ke lebih banyak lagi di wilayah APAC."

LAWATAN VPN

Salah satu perkhidmatan VPN yang paling popular di sekitarnya, NordVPN mempunyai lebih daripada 5,000 pelayan yang menarik perhatian di 59 negara. Berusaha dalam perniagaan sejak 2012, ia berjaya mengikuti yang terbaik dan beberapa yang lain.

Berada di Panama sebagaimana adanya, tidak ada keprihatinan terhadap ketentuan anonim dan pembalakan mereka kerana negara itu belum memiliki undang-undang penyimpanan data. Gabungkan dengan piawai penyulitan bertaraf dunia dan perlindungan Double VPN dan anda mempunyai pemenang.

ujian kelajuan nordvpn Australia vpn dihidupkan

Ujian Kelajuan NordVPN Australia – Perth Server
(Lihat keputusan ujian kelajuan penuh)

Walaupun harga untuk NordVPN telah meningkat sejak kebelakangan ini, pertumbuhan mereka dalam set fitur dan prestasi lebih daripada membuatnya bernilai. VPN ini baik untuk mereka yang mencari pelaburan jangka panjang yang kukuh dan mempunyai potongan besar pada rancangan 3 tahunnya – pasti akan melenyapkan persaingan.

Baca ulasan mendalam kami di NordVPN untuk mengetahui mengapa ia adalah VPN # 1 Bitcatcha!

2. CyberGhost

https://www.cyberghostvpn.com

CyberGhost

Kepantasan

Cemerlang

Keselamatan & Privasi

Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5

Harga (AUD)

$ 4.27 / bln

Sorotan Ciri

 • Menawarkan Pemampatan Data
 • Penyekat Iklan
 • Menyokong 7 Peranti

"CyberGhost telah berjaya memperbaiki pelayannya untuk prestasi"

LAWATAN VPN

Walaupun tidak dikenali di kalangan VPN, namun CyberGhost tidak begitu sesuai dengan apa yang saya anggap sebagai kriteria VPN peringkat teratas. Walaupun memang benar bahawa dalam beberapa kes ia mempunyai ciri-ciri dan prestasi, masih ada keraguan bagi saya untuk tidak merasa selesa untuk mengesyorkannya.

Dari segi penawaran, CyberGhost mempunyai pelayan yang cukup untuk menandingi VPN gergasi Nord namun ketinggalan dalam prestasi walaupun infrastruktur itu. Satu sebab utama untuk ini adalah kerana kebanyakan pelayan mereka berkumpul di Eropah.

ujian kelajuan cyberghost Australia vpn di

Ujian Kelajuan CyberGhost Australia – Pelayan Melbourne
(Lihat keputusan ujian kelajuan penuh)

Bagi saya di Malaysia dan bagi anda yang mencari VPN yang baik untuk Australia, ini mungkin bukan berita terbaik. Pada sambungan 500Mbps, saya hampir tidak dapat mengekalkan sebilangan kecil ketika menyambung ke salah satu pelayan Aussie mereka.

Sekali lagi, apa yang mungkin kurang dari segi prestasi sepertinya menebus keselamatan tambahan. Sebagai contoh, ia menyekat penjejakan dalam talian dan melakukan yang terbaik untuk memaksa HTTPS ke kebanyakan laman web DAN bahkan mempunyai perlindungan virus dan penyekat iklan terbina dalam.

Dengan harga rancangan jangka panjang turun ke serendah $ 3,50 (AUD 4,81) sebulan, ini mungkin murah jika anda hanya mahu mencari nama tanpa nama dan tidak terlalu risau untuk meningkatkan kelajuan talian anda.

Lihat ulasan penuh kami di CyberGhost untuk mengetahui mengapa ia menjadi salah satu pilihan utama kami!

3. Surfshark

https://surfshark.com/

Surfshark

Kepantasan

Cemerlang

Keselamatan & Privasi

Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5

Harga (AUD)

$ 3.09 / bln

Ciri-ciri utama

 • Sambungan Multi-Hop
 • Menyokong banyak platform
 • Tiada balak

"Surfshark mungkin masih muda tetapi mereka keluar dengan kumpulan dan menawarkan persembahan yang baik sepanjang masa."

LAWATAN VPN

Surfshark selalu kelihatan sebagai salah satu penyedia perkhidmatan VPN paling sempurna kerana banyak faktor. Namun entah bagaimana, semuanya selalu terjadi pada kenyataan bahawa mereka masih baru. Bagi penyedia perkhidmatan keselamatan, berada di pasaran dalam jangka masa kurang dari dua tahun tidak benar-benar memberi keyakinan.

Namun pada setiap tahap, dari segi prestasi dan kesederhanaan, Surfshark telah membuktikan saya salah. Saya rasa tidak dapat dielakkan apabila saya memerhatikan mereka dan akan menyemak semula pendapat saya secara berkala. Sejauh ini, ia merupakan pengalaman yang sangat positif.

Manfaat Australia dari segi kelajuan VPN di dua bidang kritikal. Yang pertama adalah bahawa ia mempunyai infrastruktur yang kuat, sementara yang kedua adalah mereka menempati lokasi penting Asia-Pasifik untuk lalu lintas data. Surfshark nampaknya memanfaatkan sumur ini dan kelajuan dari pelayan Australia mereka sangat mengagumkan.

ujian kelajuan surfshark australia vpn pada

Surfshark Speed ​​Test Australia – Perth Server
(Lihat keputusan ujian kelajuan penuh)

Walaupun Singapura jauh lebih dekat dengan saya daripada Australia (secara fizikal), Surfshark telah melakukan tindakan pengimbangan dengan baik. Sebenarnya, di hampir semua negara di mana pelayan mereka, Surfshark nampaknya dapat mengekalkan standard prestasi minimum.

Saya akan mengatakan bahawa kelajuan untuk Aussies akan menunjukkan relatif kuat tidak kira pelayan yang mereka sambungkan – di mana sahaja di rangkaian Surfshark. Anda juga boleh bersyukur dengan harga Surfshark yang rendah dan dolar Aussie yang cukup kuat untuk memberi anda gegaran yang adil,.

Ketahui lebih lanjut mengenai keunggulannya di tinjauan menyeluruh kami di Surfshark!

4. ExpressVPN

https://www.expressvpn.com

ExpressVPN

Kepantasan

Baik

Keselamatan & Privasi

Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5

Harga (AUD)

$ 12.99 / bln

Sorotan Ciri

 • Tiada sekatan
 • Privasi luar pesisir
 • Protokol kebocoran DNS / IPv6
 • Sokongan 24/7
 • Sokongan protokol berbilang

"Terbaik untuk mereka yang mahukan kestabilan, keselamatan & prestasi yang mantap. Amat disyorkan!"

LAWATAN VPN

Kesalahan saya ialah memilih ExpressVPN sebagai yang pertama dalam senarai tinjauan, yang membuat saya gagal untuk menghargai sepenuhnya Mercedes VPN untuk apa sebenarnya. Saya meletakkan bar sangat tinggi dan pergi dengan rasa kecewa kerana ia hanya dapat memenuhi syarat yang saya tetapkan – hampir.

Setelah menghabiskan masa yang sangat lama untuk membuka banyak perkhidmatan VPN, saya menyedari apabila memikirkan bahawa ExpressVPN benar-benar unggul dalam apa yang dilakukannya. Ia mencantumkan catatan yang betul dalam senarai semua yang kita cari dalam VPN dan kemudian beberapa.

Saya merasa seolah-olah ini adalah perkhidmatan VPN yang sempurna kerana keseimbangan yang tepat dalam ramuan, yang bukan perkara mudah untuk dicapai dalam bidang perkhidmatan yang teknikal seperti ini. Menggabungkannya dengan mengurus infrastruktur di seluruh dunia untuk mencapai standard tersebut menjadikannya lebih hebat.

ujian kelajuan expressvpn australia vpn pada

Uji Kelajuan ExpressVPN Australia – Pelayan Sydney
(Lihat keputusan ujian kelajuan penuh)

Dari segi kepantasan, ExpressVPN berjaya menawarkan kelajuan yang stabil terutamanya di seberang jalan dari jarak fizikal saya. Pelayan Australia menunjukkan prestasi yang baik dan seharusnya lebih daripada mampu menguruskan hampir semua barisan di negara ini.

ExpressVPN mungkin bukan perkhidmatan VPN termurah dalam perniagaan, tetapi itu lebih daripada diimbangi oleh prestasi mereka yang luar biasa.

Baca ulasan lengkap kami di ExpressVPN untuk mengetahui lebih lanjut!

5. IPVanish VPN

https://www.ipvanish.com

IPVanish

Kepantasan

Cemerlang

Keselamatan & Privasi

Dinilai 4 daripada 5Dinilai 4 daripada 5Dinilai 4 daripada 5Dinilai 4 daripada 5

Harga (AUD)

$ 5.07 / bln

Sorotan Ciri

 • Penyulitan 256-bit paksa
 • P2P tanpa had
 • Menyokong 10 Peranti

"Sokongan pelanggan yang teruk. Sekiranya anda dapat melihatnya, IPVanish mempunyai beberapa kelebihan"

LAWATAN VPN

Dengan kontroversi mengenai dosa utama (untuk VPN) menyediakan log pengguna kepada pihak berkuasa, IPVanish memulakan tinjauan saya dengan awan gelap tergantung di atasnya. Ini ditambah dengan usaha pasukan pemasarannya untuk menyapu fakta di bawah permaidani yang mendakwa mereka tidak tahu dan tidak menyedari sejak syarikat itu bertukar tangan.

YA, sudah kelihatan seperti dulu, atau semakan semestinya sudah habis sebelum dimulakan. Sayangnya, IPVanish tidak banyak mengesyorkannya. Diakui, beberapa perkara yang mereka lakukan seperti menegakkan enkripsi 256-bit pada penggunanya akan menjadi kelebihan dari beberapa sudut pandangan.

ipvanish speed test australia vpn pada

IPVanish Speed ​​Test Australia – Perth Server
(Lihat keputusan ujian kelajuan penuh)

Walaupun saya berjaya mendapatkan pelayan yang berpatutan di Singapura, pilihan lain yang saya cuba adalah prestasi yang kurang memuaskan. Untuk Australia, saya berjaya memperoleh hampir 10% daripada kelajuan garis sebenar saya, yang juga sedikit membimbangkan.

Biasanya dalam kes-kes ini, saya akan berusaha untuk bekerjasama dengan penyedia perkhidmatan untuk melihat apakah keadaan dapat diatasi, tetapi sayangnya IPVanish mempunyai perkhidmatan pelanggan yang teruk. Dari tanggapan lewat (3 hari melalui e-mel!) Hingga arahan yang tidak membantu – tidak mungkin saya akan membuang masa berminggu-minggu untuk menyelesaikan masalah dengan mereka.

Secara keseluruhannya, keputusan yang sangat kontroversial dari syarikat yang sudah mempunyai reputasi yang sangat baik.

Baca ulasan mendalam kami di IPVanish untuk mengetahui lebih lanjut!

6. ProtonVPN

https://protonvpn.com/

ProtonVPN

Kepantasan

Baik

Keselamatan & Privasi

Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5

Harga (AUD)

$ 6.26 / bln

Sorotan Ciri

 • Pelayan Core selamat
 • Pelan pelbagai peringkat
 • Sambungan VPN berganda

"ProtonVPN mungkin berasal dari Eropah tetapi mereka berjaya menunjukkan kelajuan yang pantas di seluruh dunia, bahkan di Australia."

LAWATAN VPN

ProtonVPN berpusat di Geneva, Switzerland, dan sudah lama wujud. Walaupun terdapat banyak perbincangan mengenai mereka, pemasaran yang agak lemah nampaknya menjadi titik tolak.

Namun walaupun rangkaian yang lebih terhad berbanding dengan penyedia yang mungkin tidak menunjukkan bilangan yang pantas dalam ujian kelajuan – bergantung pada lokasi. Kelajuan mereka di Australia kelihatan baik, ditambah Aussies mempunyai banyak pilihan alternatif yang baik untuk pelayan di rantau Asia Pasifik.

ujian kelajuan protonvpn australia vpn pada

ProtonVPN Speed ​​Test Australia – Perth Server
(Lihat keputusan ujian kelajuan penuh)

Sebagai salah satu VPN teratas untuk Australia, mereka berjaya memperoleh kualiti yang boleh diterima oleh kami untuk mengesyorkannya. Sudah tentu, perlu diingat bahawa kita menjangkakan banyak wang kita! Kelajuan ke pelayan Perth dicatat lebih dari 60 Mbps – yang baik.

Pada masa lalu terdapat kelemahan bagi pengguna yang lebih muda kerana antara muka ProtonVPN yang asli kelihatan seperti sesuatu dari masa lalu. Hari ini mereka memilikinya dalam peta futuristik yang rapi yang disusun dengan baik dalam kerangka aplikasi.

Baca ulasan lengkap ProtonVPN kami untuk maklumat lebih lanjut!

7. VPN terpantas

https://fastestvpn.com/

TerpantasVPN

Kepantasan

Adil

Keselamatan & Privasi

Dinilai 4 daripada 5Dinilai 4 daripada 5Dinilai 4 daripada 5Dinilai 4 daripada 5

Harga (AUD)

$ 1.73 / bln

Sorotan Ciri

 • Pelayan P2P yang dioptimumkan
 • Pelayan melompat
 • Sokong 10 peranti

"VPN paling pantas telah berusaha dengan bersungguh-sungguh dan kebanyakannya berjaya tetapi prestasi pelayan Australia mereka agak menyedihkan."

LAWATAN VPN

FastestVPN mempunyai nama yang sukar untuk diperjuangkan dan ketika saya pertama kali mencubanya – secara jujur ​​ia tidak begitu panas. Sejak itu saya menilai semula perkhidmatan mereka dan mereka telah membuat banyak peningkatan dalam prestasi.

Tambahkan pada kenyataan bahawa mereka berjaya mengekalkan harga juga – ia hanya $ 1,73 / blo untuk rancangan 3 tahun mereka. Walaupun benar bahawa rangkaian FastestVPN tidak begitu hebat, Aussies bernasib baik kerana mempunyai akses siap ke beberapa pelayan rantau Asia yang baik. Mereka juga mempunyai pelayan yang dioptimumkan P2P yang menjadikannya baik untuk itu juga.

speedvpn laju australia vpn dihidupkan

FastestVPN Speed ​​Test Australia – Sydney Server
(Lihat keputusan ujian kelajuan penuh)

Kelajuan di FastestVPN ketika disambungkan ke pelayan yang berpusat di Sydney untuk saya berjuang untuk menghasilkan 15 Mbps. Itu agak menyedihkan bagi negara yang sangat dekat dengan saya (secara perbandingan) – tetapi berita baik untuk Aussies ialah anda selalu dapat menggunakan pelayan mereka yang berpusat di Singapura yang cukup baik.

Pergi ke tinjauan FastestVPN kami untuk mengetahui lebih lanjut!

Pemikiran Akhir

Seperti yang mungkin disedari oleh beberapa daripada anda, saya telah mempermalukan beberapa penyedia perkhidmatan dan pada masa yang sama merasakan bahawa saya telah menilai orang lain terlalu kasar. Untuk meletakkan sesuatu ke dalam konteks yang lebih besar, saya merasa perlu untuk menasihati anda bahawa selain dari angka prestasi murni, keperluan individu adalah faktor penting lain yang perlu dipertimbangkan.

Dari sudut pandangan saya, saya telah menilai penyedia perkhidmatan VPN dan dengan itu akan mempunyai standard yang tinggi untuk mereka semua temui di setiap bidang – yang biasanya mustahil. Oleh itu, bagi sebilangan daripada anda, kepantasan adalah segalanya, bagi orang lain, anonim dan privasi mungkin berlaku. Ada yang sanggup berkorban dengan lebih rendah sementara yang lain lebih suka membayar kos minimum.

Oleh itu, saya harap anda dapat membaca antara baris dan membuat pilihan yang menawarkan keseimbangan yang sesuai dengan keperluan anda.

Untuk merakam, berikut adalah 3 VPN Australia teratas:

KECEPATAN

KESELAMATAN & KEISTIMEWAAN

HARGA (AUD / MO)

NordVPN

Cemerlang

Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5

5.42

LAWATAN VPN

CyberGhost

Cemerlang

Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5

4.27

LAWATAN VPN

Surfshark

Cemerlang

Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5

3.09

LAWATAN VPN

Dari sudut kualiti yang murni, saya rasa saya telah menjelaskan di mana pilihan saya terletak pada kedudukan ini. Dalam konteks apa yang akan menjadi VPN terbaik untuk pasaran Australia, saya rasa banyak dari anda akan menarik nafas lega untuk menyedari bahawa Singapura cukup dekat dengan anda dan pelayan di sana berprestasi dengan baik hampir keseluruhannya.

Oleh itu, dari segi prestasi, saya rasa pengguna Australia bernasib baik, kerana dapat memilih hampir semua perkara di atas. Seperti yang saya nyatakan, pertimbangkan faktor-faktor lain dan sama ada anda boleh hidup dengannya.

Sebagai contoh, saya tidak akan memilih pembekal perkhidmatan yang suka dalam perkhidmatan pelanggan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map