Hosting E-mel Terbaik – Cara Mendapatkan Alamat E-mel Profesional Untuk Perniagaan Malaysia

Bagaimana seseorang membuat e-mel syarikat di sini di Malaysia?


Ini adalah perkara penting bagi perniagaan kecil, tetapi banyak pemilik perniagaan tempatan tidak tahu cara membuatnya dan tidak ada yang boleh meminta nasihat. Ia juga tidak membantu bahawa internet tidak mempunyai banyak maklumat.

Oleh itu, mereka hanya mengambil apa sahaja yang sesuai, dan lebih kerap daripada itu, mereka membayar lebih banyak untuk barang yang tidak mereka perlukan.

Kadang-kadang, mereka menggunakan jalan murah (baik, percuma) dan menggunakan gmail, tetapi itu membawa pelbagai masalah (kekurangan kawalan, spam, gambar tidak profesional, dan lain-lain, anda mendapat idea).

Nota

Kami menggunakan kadar pertukaran 1 USD hingga 4.1 MYR untuk semua harga yang disenaraikan.

Hari ini, kami akan membawa anda melalui beberapa penyedia e-mel terbaik di luar sana, kebaikan dan keburukan, dan menunjukkan beberapa pilihan untuk anda pertimbangkan juga.

Tetapi sebelum pergi ke sana, kami perlu membincangkan mengapa anda harus mendapatkan alamat e-mel dalam nama domain anda.

Faedah Mendapatkan Alamat E-mel Profesional

Hosting E-mel Terbaik: Cara mendapatkan alamat e-mel profesional

Alamat e-mel profesional menunjukkan kepada orang bahawa anda bermaksud perniagaan. Sebenarnya, mereka menjangkakannya. Rakyat Malaysia terlalu sopan untuk mengatakan apa-apa, tetapi sering memalsukan alamat Gmail anda dan selalunya, mereka tidak akan menganggap anda atau perniagaan anda serius.

1. Penjenamaan & pengiktirafan

Apabila nama perniagaan anda tertera di alamat e-mel anda, itu membantu mengingatkan pelanggan anda bahawa perniagaan anda wujud, dan itu sah. Sebenarnya, ini berfungsi untuk segalanya. Melihat nama perniagaan anda di mana sahaja boleh membantu penjenamaan.

2. Ini menanamkan kepercayaan

Kepercayaan adalah komoditi yang jarang berlaku akhir-akhir ini. Dengan semua kisah seram mengenai penipuan yang berlaku, kami tidak terkejut. Alamat e-mel profesional memberitahu orang bahawa anda mengendalikan perniagaan yang mapan.

3. Ini membuat anda keluar dari folder spam

Spammer biasanya menggunakan perkhidmatan e-mel percuma untuk menghantar spam mereka & perisian hasad, jadi e-mel yang anda hantar dari perkhidmatan e-mel percuma mungkin terus ke folder spam pelanggan anda. Alamat e-mel profesional sangat penting sekiranya anda ingin memastikan bahawa e-mel anda sampai kepada pelanggan anda.

Cara Mendapatkan Alamat E-mel Dengan Nama Domain Anda

Perkara pertama yang pertama, anda memerlukan nama domain. Ia berfungsi sebagai alamat untuk penyimpanan e-mel anda (Domain dan penyimpanan e-mel adalah dua perkhidmatan yang berasingan, lebih banyak lagi kemudian).

Oleh itu, pergi ke GoDaddy atau NameCheap untuk membeli nama domain anda. Pastikan anda memikirkannya! Anda tidak mahu nama domain tidak begitu bernasib baik seperti nama domain Pena Pulau Pen mempunyai untuk diri mereka sendiri.

Pilih Penyedia Hosting E-mel

Setelah membeli nama domain anda, anda perlu memilih penyedia hosting e-mel supaya e-mel anda mempunyai lokasi penyimpanan fizikal (ya, kami tahu itu disebut “surat elektronik”, tetapi masih terdiri daripada data yang perlu disimpan pada cakera fizikal di suatu tempat).

Bergantung pada anggaran anda, anda akan mempunyai 2 pilihan.

 1. Nilai terbaik untuk wang Anda boleh membunuh 2 burung dengan 1 batu dengan memilih untuk menghoskan alamat e-mel anda dengan perkhidmatan hosting web anda, dengan syarat mereka mempunyai pilihan untuk anda melakukannya. Dengan melakukan ini, anda akan berkongsi ruang simpanan antara fail laman web dan e-mel anda.
 2. E-mel premium Sekiranya anggaran anda mengizinkannya, anda mungkin ingin mencari penyedia perkhidmatan e-mel premium yang dilengkapi dengan lebih banyak ciri, seperti keselamatan yang dipertingkatkan, akses merentas peranti, dan perkhidmatan sandaran yang unggul.

  Perkhidmatan e-mel premium dilengkapi dengan ruang simpanan mereka sendiri, yang membantu dengan kebolehpercayaan (jika anda melebihi ruang simpanan yang diperuntukkan semasa mengehoskan e-mel anda dengan hos web anda, laman web anda dan e-mel anda mungkin turun, dan itu adalah sesuatu yang anda tidak mahu berlaku).

Jadi Apa Yang Berlaku Setelah Anda Memilih Penyedia Perkhidmatan E-mel Anda?

Setelah selesai membeli perkhidmatan e-mel, anda harus mengarahkan nama domain anda ke syarikat hosting anda / mengemas kini rekod mx kepada pembekal e-mel.

Cara kita melakukan perkara itu berbeza bergantung pada jenis penyedia perkhidmatan yang anda pilih. Penyedia perkhidmatan e-mel yang berwibawa harus mempunyai sokongan yang baik atau asas pengetahuan yang komprehensif untuk membantu mengatur e-mel anda.

Anda juga perlu terus membuat alamat e-mel anda, iaitu. [dilindungi e-mel] dalam sistem hosting e-mel anda. Sekali lagi, periksa pangkalan pengetahuan penyedia perkhidmatan anda untuk menyediakannya. Sekiranya anda menggunakan SiteGround, berikut adalah sedikit tutorial untuk menunjukkan bagaimana ia dilakukan.

Mengakses E-mel Anda

Terdapat 2 cara untuk mengakses e-mel anda:

 1. Webmail Cukup akses cPanel hosting web anda dan klik pada mel web untuk mengakses e-mel anda. Anda juga boleh menaip domainanda.com/webmail. (Dalam kes kami, bitcatcha.com/webmail).
 2. Menggunakan pelanggan mel Menggunakan pelanggan e-mel biasanya lebih senang. Anda boleh menggunakan pelanggan e-mel seperti Prospek dan siapkan sehingga memuat turun e-mel anda secara automatik untuk anda.

  Sekarang setiap penyedia e-mel mempunyai konfigurasi yang berbeza untuk pelanggan e-mel. Inilah cara anda boleh mengatur e-mel anda mengikut SiteGround. Sekiranya anda menggunakan penyedia lain, jangan khawatir – mereka harus mempunyai tutorial langkah demi langkah yang jelas mengenai membuat dan menyiapkan e-mel anda untuk pelanggan e-mel anda!

7 Perkara Yang Perlu Dipertimbangkan Semasa Mendapatkan Pembekal Perkhidmatan

Terdapat beberapa perkara yang perlu anda ingat yang akan membantu anda membuat keputusan mengenai penyedia perkhidmatan e-mel.

1. Adakah anda memerlukan laman web?

Sekiranya anda melakukannya, anda mungkin juga memilih host web yang baik yang menyediakan hosting e-mel juga. Kegemaran semasa kami adalah SiteGround. Mereka mempunyai pusat data di Singapura sehingga mereka sangat cepat di sini di Malaysia. Luncurkan ke laman web mereka dan periksa!

2. Berapa banyak simpanan yang anda perlukan?

Ini berkaitan secara langsung dengan berapa banyak kakitangan yang anda ada. Sekiranya anda mempunyai 50 kakitangan, tetapi hanya 5 orang utama yang memerlukan e-mel, maka anda tidak perlu terlalu risau tentang ruang. Sekiranya semua 50 kakitangan anda memerlukan e-mel, maka lebih baik memilih hos yang dapat menyediakan simpanan yang mencukupi untuk semua orang!

Sebilangan penyedia hosting e-mel mungkin mengenakan anda pada jumlah ruang yang digunakan, ada yang membebankan anda setiap pengguna. Pastikan anda mengikuti rancangan yang paling sesuai dengan keperluan anda!

3. Adakah anda perlu menghantar lampiran besar?

Sekiranya anda seorang jurugambar atau agensi iklan, visual anda mungkin akan menjadi jumlah yang besar, yang akan memakan ruang penyimpanan hosting web anda dengan cepat. Batasan saiz lampiran dan ruang penyimpanan mungkin menjadi masalah bagi anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map